REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Dum., 29 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6867
19° Constanța Duminică, 29 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6867
 

Noi suprafețe de spații verzi au fost amenajate pe bulevardul Mamaia, în cadrul proiectului de reabilitare

Noi suprafețe de spații verzi au fost amenajate pe bulevardul Mamaia, în cadrul proiectului de reabilitare

Deria ISLEAM 31 iulie 2024 | 00:00 784

Decorul peisagistic de pe bulevardul Mamaia, tronsonul cuprins între strada Ion Rațiu și strada Zorelelor, a fost îmbogățit cu noi exemplare de arbori, arbuști ornamentali și gazon. S-au plantat peste 5.000 de butași de trandafiri.

Noi suprafete de spatii verzi au fost amenajate pe bulevardul Mamaia, in cadrul proiectului de reabilitare
Echipele Confort Urban au realizat lucrări de modernizare a carosabilului și a trotuarelor pe ambele sensuri de mers după ce operatorul local de apă și canalizare a înlocuit infrastructura.

Noi suprafete de spatii verzi au fost amenajate pe bulevardul Mamaia, in cadrul proiectului de reabilitare

Suprafețele pietonale au fost reabilitate total, au fost înlocuite bordurile, trotuarele au fost decapate iar terenul a fost stabilizat prin așternerea unui strat de piatră peste care s-au montat pavele moderne pe strat suport de nisip.

Zona carosabilă a fost și ea reconfigurată pentru a îmbunătăți condițiile de trafic rutier. În urma lucrărilor de modernizare, au fost eliminate deficiențele de trafic rutier de pe arterele secundare. La final au fost realizate pistele pentru biciclete și s-au aplicat marcajele rutiere.

Proiectul de reabilitare a avut ca scop creșterea accesibilității pentru pietoni și extinderea zonelor pietonale, creșterea calității şi ponderii transportului public, creșterea măsurilor de siguranță pentru automobiliști, pietoni şi bicicliști, realizarea de piste de biciclete, reducerea poluării aerului în ceea ce privește emisiile de noxe şi a nivelului de zgomot și îmbunătățirea aspectului urbanistic şi a mediului ambiental.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai timpitilor, bulevardul mamaia era plin de trandafiri si verdeata de deasupra pietei grivitei pina la butoaie.
0
0
Acum mai trebuie si udate. Pe Lapusneanu nu s-a mai udat nimic dupa alegeri.
1
0
Bătaie de joc. Vopseaua albastră cu care s-a vopsit pista pt biciclete în 2 luni aproape ca s-a sters complet. Bătaie de joc. "Aveț âncredere"
7
1

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364