REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.1° ConstanÈ›a Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
27.1° ConstanÈ›a Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Nou medicament promițător pentru boala Alzheimer

Nou medicament promițător pentru boala Alzheimer

Andreea VREJOIU 19 iulie 2023 | 00:00 190

Un nou medicament, donanemab, este considerat drept un punct de cotitură în lupta împotriva Alzheimer, după ce un studiu global confirmă că încetineÈ™te declinul cognitiv. DeÈ™i nu este un leac, studiile arată că medicamentul este cel mai eficient de până acum.

Nou medicament promitator pentru boala Alzheimer

Medicamentul cu anticorpi ajută în stadiile incipiente ale bolii prin curățarea unei proteine ​​(numite beta-amiloid) care se acumulează în creier la persoanele cu acest tip de demență.

Chiar dacă nu vindecă boala sută la sută, cercetătorii spun că rezultatele publicate în revista JAMA marchează o nouă eră în tratamentul bolii Alzheimer.

Autoritatea de supraveghere a medicamentelor din Marea Britanie a început să evalueze medciamentul, pentru o posibilă utilizare a sistemului de sănătate britanic (NHS).

Medicamentul funcÈ›ionează în boala Alzheimer, dar nu în alte tipuri de demență, cum ar fi demenÈ›a vasculară.

ÎncetneÈ™te considerabil ritmul bolii

În studii, se pare că a încetinit ritmul bolii cu aproximativ o treime, permiÈ›ând pacineÈ›ilor să rămână mai mult activi È™i să-È™i îndeplinească sarcinile de zi cu zi, cum ar fi pregătirea meselor È™i bucurarea unui hobby.

Mike Colley, care are 80 de ani, este unul dintre cele câteva zeci de persoane cu Alzheimer din Marea Britanie care a luat parte la studiul global. El È™i familia lui au vorbit la BBC despre asta.

Mike primeÈ™te o perfuzie în fiecare lună la o clinică din Londra È™i spune că este „unul dintre cei mai norocoÈ™i oameni”. Mike È™i familia lui au observat că avea probleme cu memoria È™i cu luarea deciziilor, nu cu mult timp înainte de a începe procesul.

Fiul său, Mark, a spus că a fost foarte greu de urmărit la început. „Văzându-l că se luptă cu procesarea informaÈ›iilor È™i rezolvarea problemelor a fost foarte greu. Dar cred că declinul atinge un platou acum”, spune Mark. „Mă simt mai încrezător în fiecare zi”, a mai spus el, conform adevarul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768