REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Sâm., 19 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6887
12.9° Constanța Sâmbătă, 19 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6887
 

Nou mesaj RO Alert pentru județul Constanța! O dronă a zburat 19 km în România

Nou mesaj RO Alert pentru județul Constanța! O dronă a zburat 19 km în România

Andreea VLAICU 19 octombrie 2024 | 08:57 3202

Sâmbătă, 19 octombrie, în jurul orei 2.30, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o țintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 45 km est de localitatea Sfântu Gheorghe, județul Tulcea.

Nou mesaj RO Alert pentru judetul Constanta! O drona a zburat 19 km in Romania 

Ca urmare a faptului că ținta detectată evolua pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, au fost activate, conform procedurilor, structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior, Poliție Aeriană sub comandă națională.

Astfel, pentru monitorizarea situației au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.

Semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 4.00, în zona Gura Portiței, oră la care Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din zona de nord-est a județului Constanța.

Nou mesaj RO Alert pentru judetul Constanta! O drona a zburat 19 km in Romaniaaeronavă F-18

Radarele de supraveghere aeriană au urmărit în permanență traseul țintei, care a evoluat către localitatea Cogealac, jud. Constanța, adâncimea maximă de pătrundere pe teritoriul național fiind de 19 km. Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluție.

 Sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar la sud de localitatea Cogealac, în jurul orei 4.30.

 Încetarea alertei aeriene a fost transmisă în jurul orei 5.10, iar aeronavele de luptă au revenit pe bazele de dislocare.

 Din datele disponibile la acest moment, nu a fost indicată probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național. Forțele Ministerului Apărării Naționale vor executa, începând cu această dimineață, cercetări în zonă.  

 MApN a informat în timp real structurile aliate cu privire la această situație, rămânând în contact permanent cu acestea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de aceea putin(a) trebuie zdrobit ca pe un gandac de bucatarie !
4
0
Au venit la Cogealac dupa branza
4
0
Incepe razboiul sa vedem cat de pregatita e armata
1
4
Daca zici ceva de Ukraine "poate cel mai corupt stat din lume"sau de perciunati esti putinisti sau antisemit. F u ck your war! Sa ne batem pentru B la ckr o c k care a investit miliarde in Ukraine? Baga mi as toata p ula in mama lu' sefu' lu' Zelensky si in barrack cat si mortii fam Rot stiu ei cine sunt cu tot cu sclavii lor Klaus Sc hwab,Gero rge S orsos si potaia de fiisu Alexander
5
5
Astai inceputul razboiului atomic...
2
2
Asta-i shtou' lu actorului Zelenski sa ne bage pe toti in razboi cu rusii. Sa ma pipi pe planul tau holoi imputit . Si sa ma pis si pe astia care o sa ma trimita la moscova cum ca-s rusofil, etc etc.
3
5
Ati uitat de simulatoarele de la circul din 89?Fac rușii mișto de noi.Ei consuma o baterie mica si prostii de romani avioane,combustibil,panica....
6
1
Daca e sa ne luam dupa ce spun autoritatzile statului am putea crede ca a fost vorba despre un OZN nu o drona ruseasca,pai ei spun ca corp zburator"drona" a intrat in spatziul aerian al Romaniei dupa care a disparut,nu s-a prabushit,nici nu a fost depistat de avioanele plecate de la sol in urmarirea dronei ci pur si simplu a disparut,poate ne-au vizitat extratereshtri.
5
0
ca toate zisele structuri ale statului, nu se precizeaza daca drona a parasit zona romaniei, ci a disparut. halal armata, ne -om trezi cu rusi peste noi si noi habar avem!
5
61
Stire de ca ca t
7
12
Atat ne duce capul sa credem ca sunt ale rusilor dar de fapt sunt ale ukrainienilor care ne intarata asupra rusilor.Mai se cheltuie si multi bani degeaba cu avioanele
12
88
Mircea Banias , puscaria te asteapta, ca sa ajungi la Poarta Alba nu treci Dunarea doar Canalul , pentru trecerea canalului nu platesti , nu fi ingrijorat ! Te asteapta camaruta !
8
9

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677