REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.5° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Noua lege a educației naște tot mai multe controverse. Sunt vizate bursele elevilor

Noua lege a educației naște tot mai multe controverse. Sunt vizate bursele elevilor

Replica API 29 august 2022 | 00:00 1469

Noua lege a educației a stârnit din ce în ce mai multe controverse chiar înainte de a fi promulgată. Ca urmare a deciziei de a acorda calificative la disciplinele Educație Fizică și Sport, Muzică și Arte Plastice, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, urmărește micșorarea numărului de acordare a burselor, considerând notele de la disciplinele menționate ”răspunzătoare” de creșterea mediilor generale.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră notele de la disciplinele Educație Fizică și Sport, Muzică și Arte Plastice, răspunzătoare pentru mediile mari ale elevilor, care îi ajută pe aceștia la accesarea burselor de merit, acesta ajungând la concluzia că, în noua lege a educației, ar trebui ca la disciplinele menționate anterior, să se acorde calificative pentru a nu mai ajuta elevii să ajungă la mediile la care se acordă bursele de merit.

Contactată de jurnaliști de la Replica de Constanța, Ariana Dudună, Președintele Asociației Elevilor din Constanța și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu situația burselor, declarând: ”Anul acest, bursele se vor acorda la fel cum s-au acordat anul trecut, trebuie să vedem în funcție de cum se adoptă noua lege a educației, dacă se va schimba sistemul sau nu. Însă, înțeleg că poate fi aplicată într-un mod retroactiv, anul acesta vorbim despre păstrarea aceluiași sistem de burse, având în vedere că nu a fost aplicată încă noua lege a educației.

Aceasta a mai transmis că urmează o serie de verificări în cadrul unităților de învățământ din județul Constanța, verificări ce vizează modul de respectare a legii de acordare a burselor, dar și că în viitorul apropiat vor exista discuții cu Administrația Locală referitoare la majorarea burselor, aceasta declarând: ”Acum analizăm și verificăm fiecare UAT din Constanța dacă a asigurat burse și a respectat legea, sperăm să nu fie probleme în nici o localitate, dacă vor fi, vom acționa în funcție de situație. După începerea anului școlar dormi să organizăm o întâlnire cu Administrația Locală pentru mărirea cuantumului burselor, care nu au mai fost mărite de foarte mult timp în Municipiul Constanța.” , a declarat pentru Replica de Constanța, vocea elevilor constănțeni, Ariana Dudună, Președintele Asociației Elevilor din Constanța. Citește și:

https://www.replicaonline.ro/elevii-nu-vad-cu-ochi-buni-modificarile-aduse-noului-an-scolar-529210/

https://www.replicaonline.ro/profesorii-nu-sunt-de-acord-cu-eliminarea-notelor-la-desen-muzica-si-sport-530262/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Burse doi lei
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365