REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.1° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
28.1° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Noua lege a salarizării - Rafila: Mai mulți bani pentru anumiți medici

Noua lege a salarizării - Rafila: Mai mulți bani pentru anumiți medici

A.F. 3 noiembrie 2023 | 00:00 412

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că de la noua lege a salarizării își dorește să aducă o corecție în ceea ce privește serviciul de gardă, care în prezent este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani.

Noua lege a salarizarii - Rafila: Mai multi bani pentru anumiti mediciAlexandru Rafila

Rafila a spus la TVR Info, că a avut discuții cu sindicatele privind coeficienții pentru salarizare pentru fiecare categorie de personal care lucrează în sănătate, nu numai pentru medici și asistenți medicali, ci și pentru cei care fac activități conexe și de care este tot atât de multă nevoie, cum ar fi, de exemplu, un fizician care lucrează într-un serviciu de radioterapie și care ar trebui să fie plătit corespunzător.

„Propunerile au fost trimise la Ministerul Muncii de mult timp, așteptăm și noi o variantă consolidată a acestei legi. Ea sigur va fi trecută prin Parlament pentru că e o lege foarte importantă. Ce corecții ar putea să aducă? În primul rând această corecție legată de serviciul de gardă, care în acest moment este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani, din 2018, adică nu este plătit la nivelul salariului pe care omul îl primește în momentul de față, ci la un salariu mult mai mic, iar plata gărzii nu e stimulativă din punctul acesta de vedere”; a spus ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

Alexandru Rafila a precizat că, în prezent, cine face gardă se află în situația de a primi mai puțini bani decât dacă lucrează pe timpul zilei, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CIND s**i ULA TESTICOLELE TE LOVESC IN BARBA,INTREB PT UN PRIETEN. DUTE LA DRKU LEBRA
1
0
ANUMITI MEDICI DA DA. NU II CAZUL CELOR DE LA SPIT DE INFECTIOASE CONSTANTA.ACOLO A TI FOST V ATI TRAS IN POZA CU EI. A TI DAT INTERVIURI PRESEI SI A TI FUGIT.AU RAMAS K INAINTE SPITAL INCHIS PACIENTII VAI SI VAI. ZIC DOAR ATIIT. DUTE LA DRKU LEBRA
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513