REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
17.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Nouă morți și peste 2.700 de răniți, după ce mai multe pagere au explodat simultan, în Liban. Video

Nouă morți și peste 2.700 de răniți, după ce mai multe pagere au explodat simultan, în Liban. Video

A.F. 17 septembrie 2024 | 20:23 1327

Cel puțin nouă persoane și-au pierdut viața și alte circa 2.750 au fost rănite, inclusiv luptători Hezbollah și medici, când pagerele pe care le folosesc pentru a comunica au explodat marți în Liban, Ambasadorul iranian în Liban a fost rănit, potrivit presei iraniene. Informația a fost furnizată de ministrul libanez al Sănătății, citat de ynetnews.com.  

Noua morti si peste 2.700 de raniti, dupa ce mai multe pagere au explodat simultan, in Liban. Video

Exploziile s-au produs în mai multe locuri din Liban, a precizat ministrul libanez al Sănătății. Spitalele fac apel la populație să doneze sânge, pentru a face față valului de răniți sosiți la camerele de gardă, fiind declarată stare de urgență în toate spitalele.  

Postul de radio libanez a afirmat că detonările de pagere au fost opera Israelului, care a acționat de la distanță.  

Hezbollah a anunțat că ”inamicul va primi ceea ce merită”. Postul de știri saudit Al Hadath a relatat marți că membri cu rang înalt ai Hezbollah au fost răniți după explozia pagerelor din Liban.   

Noua morti si peste 2.700 de raniti, dupa ce mai multe pagere au explodat simultan, in Liban. Video

Ambasadorul Iranului în Liban, Mojtaba Amani, a fost rănit în explozia unui pager, a anunțat agenția iraniană Mehr.  

Site-ul israelian ynetnews.com relatează că un dispozitiv de comunicare a explodat în interiorul unei mașini în capitala siriană Damasc. Informația vine de la postul de știri sirian Vocea Capitalei, afiliat opoziției, care a precizat că pagerul era de un model similar cu cele folosite de agenții Hezbollah în Liban, citează antena3.ro.

Atenție! Video cu puternic impact emoțional!

Video:

Un oficial Hezbollah, care a dorit să rămână anonim, a declarat că detonarea pagerelor a fost „cea mai mare breșă de securitate”, din ultimul an, de când gruparea se află în război cu Israel, potrivit Reuters.  

Televiziunile locale au difuzat imagini de pe camerele de supraveghere care arătau explozia spontană a ceea ce părea a fi un dispozitiv portabil de mici dimensiuni plasat lângă casieria unui magazin alimentar unde o persoană plătea.  

În alte imagini, o explozie părea să doboare o persoană care se afla la un stand de fructe într-o piață.    

Sute de cadre medicale mobilizate

Centrul de operațiuni de criză din Liban, care este gestionat de Ministerul Sănătății, a cerut tuturor lucrătorilor medicali să se îndrepte spre spitalele lor respective pentru a face față numărului masiv de răniți care vin pentru îngrijiri urgente. Acesta a precizat că lucrătorii din domeniul sănătății nu ar trebui să utilizeze pagere.  

Atenție! Video cu puternic impact emoțional!

Video:

Crucea Roșie libaneză a declarat că peste 50 de ambulanțe și 300 de cadre medicale de urgență au fost trimise pentru a ajuta la evacuarea victimelor.  

Hezbollah a tras rachete asupra Israelului imediat după atacurile din 7 octombrie ale atacatorilor Hamas asupra Israelului.

De atunci, Hezbollah și Israelul fac schimb constant de focuri, evitând în același timp o escaladare majoră în timp ce războiul face ravagii în Gaza, la sud. Zeci de mii de oameni au fost strămutați din orașe și sate de pe ambele părți ale frontierei din cauza ostilităților.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166