REPLICA ONLINE CONSTANTA

34.9° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
34.9° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Noua șefă de la ACROPO este săracă lipită pământului, câștigă sub salariul minim pe economie

Noua șefă de la ACROPO este săracă lipită pământului, câștigă sub salariul minim pe economie

Andreea POPA 5 iulie 2024 | 00:00 2108

Florina Andreea Hlevca, noul vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat al Autorităţii Competente pentru Reglementarea Operaţiunilor Offshore la Marea Neagră (ACROPO), este săracă lipită pământului. Misterioasa funcționară de la Primăria Sectorului 1 care supervizează acum operațiunile offshore de la Marea Neagră nu are casă, mașină sau alte bunuri, iar la primărie nu avea nici măcar salariul minim pe economie.

Noua sefa de la ACROPO este saraca lipita pamantului, castiga sub salariul minim pe economie

Florina Andreea Hlevca este de pe 22 mai 2024, prin ordin al premierului Marcel Ciolacu, noul vicepreședinte al Autorităţii Competente pentru Reglementarea Operaţiunilor Offshore la Marea Neagră (ACROPO), cu un mandat de 5 ani. Misterioasa Hlevca este acum subsecretar de stat în locul fostei sale colege de primărie, Felicia Ancuța Dunca, dată afară de Ciolacu după ce l-a susținut pe Dan Tudorache la Primăria Sectorului 1, împotriva candidatului agreat de PSD.

Salariu de 1.800 lei de la Primăria Sectorului 1

Subsecretara de stat Florina Andreea Hlevca este săracă lipită pământului, potrivit propriilor declarații de avere. Ultimul astfel de document, întocmit în ianuarie 2024, arăta că nu deține niciun teren, nicio casă sau apartament, iar singurul său bun, o mașină Citroen cumpărată în 2017, a vândut-o în februarie 2023 cu 9.000 de euro unui polițist, Alexandru Viorel Bobescu.

Noua sefa de la ACROPO este saraca lipita pamantului, castiga sub salariul minim pe economie

Hlevca raporta cu acea ocazie un salariu de 63.787 lei încasat în ultimul an ca expert în resurse umane la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), la care se adăugau tichete de vacanță de 1.450 lei. Anterior, în iunie 2023, Florina Andreea Hlevca declara că nu câștigă de la Primăria Sectorului 1 nici măcar salariul minim pe economie, cu un venit raportat pe un an de zile de 22.549 lei, adică undeva la 1.800 lei net pe lună. 

Ce-i drept, mai încasa 33.908 lei ca expert tehnic și 35.398 lei pentru poziția de șef birou, ambele funcții deținute la ANAP, adică alți 5.700 lei pe lună.   

Noua sefa de la ACROPO este saraca lipita pamantului, castiga sub salariul minim pe economie

Locuință socială lângă Guvernul României, cu chirie de 450 lei pe lună

Hlevca nu are niciun CV depus public, iar din puținele informații strecurate în declarațiile de avere nu reiese că ar avea vreo minimă pregătire în domeniul energetic sau managerial. A fost însă considerată suficient de valoroasă pentru a i se da pe mână industria de miliarde de euro a gazelor din Marea Neagră, domeniu de care depinde, la propriu, soarta României.   

Și mai ciudat este faptul că Florina Andreea Hlevca provine tot din anturajul fostului primar PSD Dan Tudorache, din cauză căruia a fost dată afară de la ACROPO predecesoarea sa, Felicia Ancuța Dunca.

În iunie 2020, Hlevca era consiliera asistentă a lui Tudorache, practic colegă de primărie cu Dunca, pe atunci polițistă locală. În iunie 2023, Florina Andreea Hlevca era șef birou la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), păstrând în paralel și funcția de consilier la Primăria Sectorului 1, deci în subordinea lui Clotilde Armand. 

Presa centrală scria că Hlevca, în calitate de subordonată a primarului penal Tudorache, a primit o locuință socială lângă Guvernul României, cu o chirie de 450 lei pe lună.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu-și mai pune Comanescu oamenii lui?
4
0
Normal ce semănam aia culegem vin 4 ani de belșug și prosperitate pentru clanurile politice (casa nostra), pinguini cu votatul
7
2
ptr smecheri si fost prim ministru ludovic orban era intr-o situatie asemanatoare si traia din 3000 de lei pe luna si multi altii pe undeva le mai dai si dreptate cand vezi ca statul e deja un big brother destul de fioros si da legi din ce in ce mai dictatoriale nici in comunism nu exista un control atat de strict al veniturilor si cheltuielilor cetateanului dimpotriva coruptia si banii nnegri erau norma
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510