REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Noua taxă care a înfuriat întreaga Românie a intrat în vigoare

Noua taxă care a înfuriat întreaga Românie a intrat în vigoare

Mirela PASCAL 21 ianuarie 2024 | 00:00 47799

De la data de 1 ianuarie 2024, românii vor plăti impozit către stat și când sunt în concediu medical. Decizia care abia a intrat în vigoare a stârnit o adevărată polemică și nemulțumiri din partea cetățenilor. Ca urmare a noii reglementari, vor plăti către stat încă 10% din salariul brut.

Noua taxa care a infuriat intreaga Romanie a intrat in vigoare

Până la începutul anului 2024, românii achitau doar 10% pentru impozitul pe venit și 25% către contribuțiile sociale. Odată cu noua ordonanță, sunt obligați să achite și 10% către CASS. Decizia i-a nemulțumit pe cetățeni pentru că, înainte de adoptarea sa, românilor nu le era luat procentul amintit din banii de concediu medical, potrivit bugetul.ro.  „Se stabilește transferul sarcinii fiscale a obligațiilor privind contribuțiile sociale obligatorii datorate de angajator la angajat în cazul veniturilor din salarii și asimilate salariilor, astfel: CAS și CASS se datorează de către persoanele fizice, respectiv de către angajați, inclusiv în cazul contractelor individuale de muncă cu normă întreagă sau cu timp parţial, pentru care CAS și CASS datorate nu pot fi mai mici decât nivelul contribuţiilor sociale aferente salariului minim brut pe ţară în vigoare în luna pentru care se datorează acestea, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ;  De asemenea, se stabilește o cotă suplimentară de CAS (de 4%, respectiv 8%) pentru condiții deosebite, speciale sau alte condiții de muncă definite potrivit legii.  Contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) este în cotă de 10%, datorată de către persoanele fizice care au calitatea de angajați sau pentru care există obligația plății contribuţiei de asigurări sociale, potrivit Codului fiscal”, se arată într-un comunicat emis de către Guvern.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai știu din cesa scoată bani,te miri pe ce mai pun taxe
0
1
Dar dupa ce mori nu se poate baga o taxa, un impozit? Pai... de ce ai murit? Nu trebuia sa mori.
7
2
Sa votati in continuare MAFIA psd, pnl, usr, udmr !
7
6
Niste jigodii asasine ce trebuie puse la zid si ucise cu pietre!!
10
3
Taxa asta este de fapt asigurarea medicala! Este ilegal sa platim taxa de sanatate cand suntem in concediu medical! Caz penal!
8
1
Da in loc sa taie pensiile speciale taie din concediu medical plus pensii la care ai contribuit o viață trebuie dat jos toți guvernanții și goniți din țară sa nu mai aibă nici o rădăcină cat mai repede posibil confiscate averile la toți toți străinii afară cu magazinele lor
13
4
Să nu întindă coarda prea mult!!!!Ei sunt la un fir de păr de evenimente similare cu cele din 1989.Dar de data aceasta nu vor mai fi pagube materiale și nici pierderi de vieți omenești. Va fi altfel, dar mult mai precis și grav
16
1
si de ce plm platim in procente? cass ma baga mai in fata la rand?
7
4
ce sa spunem, niste mizerii ordinare, nu putem decar sa le urma tarana grea . Sper ca tor ce fac cu noi sa cada pe ei si pe neamul lor
12
3
Sunteți Nebuni,,,,SĂ vă aleagă dracu!!JIGODII
13
3
Când ai nevoie urgenta de un medic îți face programare peste o lună sau două între timp daca nu ajungi la urgență daca mai apuci iar acolo te întreabă de ce nu ai fost la medicul de familie și tot așa până mori taxele se măresc din ce in ce mai mult iar când ajungi trebuie să plătești consultația daca ai norocul chior să își facă vreun medic milă sa te primească fara programare oare de ce mai plătim taxe? când îți ai concediul medical după vreo operatie îl iei că nu faci față la serviciu pentru ceea ce ți se cere să faci dacă nu poți te trimite sa te pensionezi pe caz de boală am ajuns in starea când murim cu zile că suntem trimiși de colo colo și mulți își pierd și serviciile pe care le au din cauza că cei care dau legi se gândesc doar la ei dar ei nu se gândesc că odată și odată o să ajungă în situația noastră că nu sunt veșnici tineri și ajung bătrâni și nu o sa mai poată?
14
3
Ciolacu cred că vrea cu orice preț o revoluție și să-l ferească Dumnezeu de asta. Daca poporul va pune mana pe el și nu numai, nici chiloții nu mai rămân din el. Ne condamna efectiv la moarte covrigarul asta.
21
4
Când stai în poziția aplecat ce poți cere? Vorba lu bunicu dacă ăla mic nu plânge nici măsa nui da sa mănânce
12
5
Foarte bine că sa băgat taxa asta că statu trebuie sa aibă bani că nea mărit salariile noua la bugetari
9
19
Aceiashi poveste,cand e de luat bani se dau legi rapid fara nici un fel de cearta intre partidele care au parlamentari tot asha cum au dat legi care au facut tot felul de speciali,dar cand este vorba sa dea ceva romanilor care traiesc sub limita saraciei cu toate ca au cotizat la casa de pensii si 40 de ani sau muncesc in tzara asta se cearta parlamentari intre ei cate shase luni.
20
2
Nu e corect, în emisiuni la posturi de radio se prezintă ca avem cel mai mic cost la alimente, comparativ cu tari că Norvegia, și că taxele și impozitele sunt relativ mai mici, la noi, dar nu se spune nimic de nivelul veniturilor, tot comparativ cu Norvegia.
26
1
Nu mai plătim niciun bir la acești politicieni criminali, asasini și interlopi.Mafiotii țării care fura și calca poporul in picioare.Nu plătim nicio taxa .Ciolacu, scos în piața și linșat.
30
2
asteptam fumaritul o veche idee din evul mediu dar intr-un oras si o tara fara wcuri publice adica ca in evul mediu parca ar merge si niste taxe ca in evul mediu; oricum astea de acum sunt nimic sa vedeti taxele din 2025 de dupa alegeri ca au deja o gaura de vreo 90 miliarde acum si analistii vorbesc de un deficit de vreo 8% pe anul asta de unde rezulta automat alte taxe si mai nastrusnice ca asta in 2025 sau cel mai simplu cresc tva optiunile nu lipsesc pe ei si pe mama lor
33
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016