REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Noul an școlar riscă să înceapă cu o nouă grevă a profesorilor

Noul an școlar riscă să înceapă cu o nouă grevă a profesorilor

Victor ROTARU 4 septembrie 2023 | 10:51 2630

Noul an școlar ar putea începe, așa cum s-a terminat și precedentul, cu o grevă. Astăzi, la ora 16:00, sunt așteptate la Guvern sindicatele din Educație, după ce au amenințat că vor declanșa din nou o grevă la începutul anului școlar, dacă noua lege a salarizării nu va fi gata.

Noul an scolar risca sa inceapa cu o noua greva a profesorilor

Sindicatele din educație sunt nemulțumite că legea salarizării nu este gata, deși Guvernul le-a promis profesorilor că, pe 15 iulie, actul normativ va fi finalizat, iar aceștia vor știi cu cât le vor fi majorate salariile la începutul anului viitor.

Termenul a fost depășit cu mai bine de o lună și jumătate, dar legea este încă "în discuții". Cadrele didactice au avertizat că, dacă nu văd majorarea cuprinsă în noua lege, de la 1 septembrie ies din nou în stradă.

În luna mai școlile au fost închise trei săptămâni. La acea oră, au fost discutate trei scenarii pentru majorarea salariilor cadrelor didactice. Profesorii vor să fie plătiți ca medicii.

Pentru a ține cont de limitările din PNRR, sindicatele au pus pe masa ministerului o propunere care încorporează sporurile în salarii, mai ales pentru personalul care lucrează în medii defavorizate.

Liderii de sindicat susțin că limitarea sporurilor la 20% nu este deloc o sarcină ușoară. Negocierile nu sunt ușoare.

După discuțiile purtate la Bruxelles, ministrul Finanțelor a anunțat că, dacă noua lege a salarizării și noua lege a pensiilor ar fi implementate simultan, România ar intra în incapacitate de plata.

Potrivit unor surse, Guvernul nu ia în calcul să întârzie aplicarea noii legi a pensiilor, însă legea salarizării ar putea fi implementată la o dată ulterioară, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si sorynel ce va face? Pe unde se va mai plimba el cu a sa paras…..a? Astazi urla la scoala 39. Il trimisese cosulica ca a sa mireasa a fost repartizata la sc 31! Ha! Ha! Se umfla in pene in fata parintilor ca un cocosel amarat, dar nu intelegeam nimic din ce spunea! Pai nu tu ai trimis copii la 31, mai nene? Ce mai cauti vinovati acum? Plecati naibii acasa ca ne-am saturat de idioteniile voastre!
4
0
pai atunci si medicii sa stea la program, nu pana la 12 00, sa renunte la joburile la privat si la facultati daca este in intervalul orar cand trebuie sa stea la spital. Hai cu dreptatea pana la capat!
15
2
Nesimtiti. Nu merita nici macar un ban. Sa renunte la meditatiile in particular si la mofturile pentru cadouri.
9
13
Au nevoie de un sut in c*r si de anularea obligativitatii scolii.
10
10
Pai dupa ce au spus bolos si ciolacu e clar ca pot sa-si ia adio de la legea salarizarii pentru o lunga perioada; deci la furat, la greva, faceti ce vreti ca tara e saraca si nu are bani iar legea pensiilor are prioritate ca vin alegerile
16
0
la ce procent de promovabilitate avem....
12
9
Nesimtitele de invatatoare abia asteapta cadouri scumpe, parfumuri acumpe, bijuterii si altele. Asa le cumpara parintii iar pe cei care nu vor sa dea banii ceruti ii stigmatizeaza, pe ei si copiii lor. Nu le faceti salariile ca ale medicilor, ca degeaba le-au facut salarii imense, ca si aia tot asteapta spaga ca sa te bage in seama. Nu se va schimba nimic nici in invatamant, daca le mareac lor salariile, tot vor lua de la copii si parintii lor!! Sa renunte intai la cadouri, sa declare meditatiile!
24
11
Profesori NU UITATI motivul pt care lucrati in zone defavorizate Lucrati pt ca ati optinut note foarte mici la examene,atata sunteti capabili Asa ca stati in banca voastra sa fiti multumiti ca primiti un salariu,nu va faceti praf muncind
21
18
Justitiarii sunt speciali , politicenii sunt speciali , armata si politia este speciala , ei de ce nu ar fi ? Ei , profesorii , cred ca sunt singura categorie care ar merita ceva mai special la salariu....pana la urma viitorul acestei tari depinde de ei , ei sunt cei care formeaza noile generatii !!!
20
21
...REZOLVATI PENSIIE SPECIALE ...CACACIOSILOR ...HOTILOR ....PNNR ESTE LEGAT IN PRIMUL RAND DE PENSIILE SPECIALE ,.....PSD ,PNL ,UDMR ...USR ...TOTI DIN PARLAMENT VOTATI LEGEA REFERENDUM 3OO PARLAMENTARI ...APOI TAIATI IN PENSIILE SPECIALE ....
21
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016