REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Noul director general adjunct al Nuclearelectrica dă bani cu împrumut, în numele omeniei

Noul director general adjunct al Nuclearelectrica dă bani cu împrumut, în numele omeniei

Andreea POPA 6 iunie 2024 | 00:00 3744

Nuclearelectrica are un nou director general adjunct, care a evoluat în câțiva ani de la supravegherea centralelor termice din București, la reactoarele nucleare ale României. Mihai Laurențiu Gioară a fost consilier personal și director adjunct în primăria condusă atât de Gabriela Firea, cât și de Sorin Oprescu, are un master obținut la Universitatea Hyperion - una dintre cele mai slabe din țară - și obișnuiește să dea și să ia bani cu împrumut de la diverși potentați din eșaloanele secunde de decizie. 

Noul director general adjunct al Nuclearelectrica da bani cu imprumut, in numele omenieiMihai Laurențiu Gioară

Nuclearelectrica SA a anunțat numirea cu delegație în funcția de director general adjunct comercial și de dezvoltare a lui Mihai Laurențiu Gioară. Conform companiei nucleare de stat, Gioară ”are o experiență de aproximativ 10 ani în domeniul energetic, perioadă în care a activat în funcții de conducere (Director General, Director General Adjunct) și de consiliere (consilier, expert) în companii relevante de profil din România, respective Electrocentrale București, Compania Municipală Energetică București, Societatea Nuclearelectrica Serv, Nuclearelectrica”. 

Potrivit aceleiași prezentări, Mihai Gioară ”este absolvent al Universității București, Facultatea de Științe Politice și are master în domeniile Politici naționale și Europene, Leadership și managementul resurselor umane, precum și Managementul resurselor umane în proiecte de construcții. De asemenea, a urmat cursuri de leadership organizate de Institute of Nuclear Power Operations (INPO), frecventând în prezent cursurile “Reactor Technology Course for Utility Executives” la Massachusetts Institute of Technology”.

Din CV-ul postat pe site-ul Nuclearelectrica, reiese că Gioară vine în noua poziție de director general adjunct din funcția de CEO la Nuclearelectrica Serv, pe care o ocupă din 2022; anterior, a fost angajat ca expert la Nuclearelectrica între 2021 și 2022, calitate în care ”a oferit sprijin Departamentului de Resurse Umane, oferind informații și recomandări valoroase prin analize meticuloase”, printre altele. 

Noul director general adjunct al Nuclearelectrica da bani cu imprumut, in numele omeniei

Angajat și la Firea, și la Oprescu

Aventura nucleară a lui Gioară a fost precedată de funcția de director general adjunct al Companiei Municipale Energetice București, între 2018 și 2021, iar înainte de asta de postura de consilier la ELCEN, în perioada 2015-2018. Mihai Gioară s-a bucurat nu doar de susținerea primăriței Gabriela Firea, în mandatul căreia a primit funcțiile amintite, ci și de cea a primarului general dinainte, Sorin Oprescu. Astfel, între 2013 și 2014 a fost consilierul personal al unuia dintre viceprimarii fugarului Oprescu, potrivit CV-ului menționat. 

Pe lângă reperele de studii spicuite de Nuclearelectrica pentru prezentarea sa, Mihai Gioară mai are o licență în Drept luată în 2015 de la Universitatea Spiru Haret, precum și un master obținut în 2020 la Universitatea Hyperion.
Din ultima declarație de avere, depusă în martie 2023 ca director general adjunct la Nuclearelectrica Serv, reiese că Mihai Gioară nu are niciun teren și nicio casă, iar singurele bunuri pe care le deține sunt un scuter Piaggio și ceasuri de 6.000 de euro. Gioară are în cont 31.000 lei și trebuie să returneze un credit de 90.000 de lei, în timp ce la categoria venituri a declarat un salariu încasat în anul anterior de 78.025 lei de la Nuclearelectrica și încă 124.959 lei de la Nuclearelectrica Serv. La rândul ei, soția Alexandra Gioară a câștigat de la Dante International (firma care deține eMag) 124.026 lei.

Noul director general adjunct al Nuclearelectrica da bani cu imprumut, in numele omeniei

Gioară a sărăcit după ce a plecat de la primăria lui Firea

Situația financiară a noului director general adjunct de la Nuclearelectrica nu a fost mereu atât de modestă. Dimpotrivă, Gioară a sărăcit cumplit în ultimii ani, dacă e să ne raportăm la declarațiile de avere anterioare. În 2018, de pildă, pe când era director general adjunct la Compania Municipală Energetică București, avea un teren intravilan de 350 metri pătrați și un apartament, un BMW 740 și vânduse un apartament și o casă pentru un total de 320.000 de euro. Singurul său venit de atunci era un salariu anual de 66.901 lei, de la ELCEN.

Tot atunci, Mihai Gioară mai avea în conturi peste 18.500 de euro și 250.000 de lei, dar și mai multe datorii, respectiv două credite bancare de 275.000 de lei în total, dar și un împrumut de 18.000 de euro de la Dan Laurențiu Tudor. Coincidență sau nu, Tudor a fost la rândul său director general adjunct atât la Nuclearelectrica, cât și la ELCEN, companii bifate și de actualul Gioară.

Interesant este că lui Mihai Gioară îi place și să dea bani cu împrumut, nu doar să ia. Astfel, în 2020 i-a împrumutat 14.250 lei lui Ion Valentin Voicu, fost consilier general al Capitalei din partea ALDE. Potrivit declarației de avere depuse de acesta la final de mandat, trebuia să-i dea banii înapoi lui Mihai Gioară în 2021. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
omul nepotrivit la locul potrivit pe bani multi si vorbe goale
3
0
nu ne-ncurcam cu bembeu 3. vrem doar bmw septar .BMW 740, 7 pentru ca se poate.
0
0
Cu M. De la Minciuna.
0
0
ce pui de securist mai e si asta??
11
0
astia ne duc la groapa pe toti. lor sa le fie bine.
12
1
DACA-L PRIVESTI MAI ATENT, NU DAI DOI BANI PE FIGURA LUI...CUM GASESC ACESTI BAIETEI,LOCURILE CALDUTE??? CE SA-I FACI...ASTA-I...ROMANIA...
18
1
In tara asta de cacao, totul numai pe pile si relatii! Tot inainte, Romanica!
20
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166