REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Noul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, zis Busi, noua speranță a fermierilor

Noul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, zis Busi, noua speranță a fermierilor

Victor ROTARU 16 iunie 2023 | 00:00 2661

Florin Barbu este noul ministru al Agriculturii, din partea PSD, succedându-l pe colegul său, mult mai notoriu Petre Daea. Despre Florin Barbu multe nu se știu, vreme de mai mulți ani acesta a condus diverse structuri din Primăria Slatina, vreme în care aceasta era condusă de Darius Vâlcov, cel care ulterior a fost condamnat la șase ani de închisoare. În ciuda perioadei tumultuoase petrecută prin primăria Slatina, Florin Barbu este un om cu experiență în domeniul agriculturii, susțin fermierii, vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea, Răzvan Filipescu, a transmis faptul că își pun toate speranțele în noul ministru, fiind omul potrivit. 

Noul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, zis Busi, noua speranta a fermierilorFlorin Barbu - Ministrul Agriculturii

Florin Barbu, noul ministru al Agriculturii, este un personaj cu o notorietate care tinde spre zero. Barbu îl succede în funcție lui Petre Daea, un personaj popular, care a căzut în dizgrația liderilor PSD - spun surse din partid - după scandalul fondurilor de la Bruxelles pentru agricultură, în condițiile în care alte țări au reușit să obțină mai multe fonduri decât România. Vreme de mulți ani, Florin Barbu a condus diverse structuri din primăria Slatina, în vremea în care aceasta era condusă a Darius Vâlcov, respectiv 2004-2012. Darius Vâlcov a intrat în atenția DNA el fiind condamnat la șase ani de închisoare.

Filipescu despre Barbu: „Este un om potrivit, cunoaște fenomenul”

Cu toate că nu este la fel de cunoscut publicului larg precum predecesorul său Petre Daea, Florin Barbu este apreciat de către fermieri, fiind un om cu experiență în agricultură, Răzvan Filipescu, vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea, a declarat pentru Replica: „Avem o părere bună, ne punem mari speranțe în el pentru că îl ajută experiența pe care a avut-o ca Director General al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare și funcția de Președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, poziții din care cunoaște foarte bine situația agriculturii române dar cunoaște și situația sistemului de irigații din Dobrogea și a nevoilor noastre. Noi am avut constant un dialog cu el prin prisma asociației de producători agricoli. Este un om care pe lângă experiența pe care a dobândit-o, cunoaște foarte bine fenomenul și sper să fie alături de noi. Am văzut că din cadrul comisiei a susținut câteva proiecte de anvergură și militează pentru drepturile noastre pe care le tot cerem de câțiva ani. Timp de 5 ani a fost director al ANIF și din 2020 este parlamentar, deputat, Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. Este un om potrivit, cunoaște fenomenul. Multe din memoriile pe care le-am trimis către Ministerul Agriculturii și către Guvernul României, le-am redirecționat și către Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, deci cunoaște problemele noastre. Având și experiența la Agenția Națională de Îmbunătățiri Financiare cunoaște și situația precară pe care o are sistemul de irigații din Constanța și noi ne punem mari speranțe în susținerea și reabilitarea sistemului de irigații. Vine și în contextul în care se vor pune în dezbatere două noi titluri de finanțare pentru reabilitarea sistemului de irigații.” 

Noul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, zis Busi, noua speranta a fermierilorRăzvan Filipescu 

Filipescu: Ciolacu vine cu o echipă de miniștri bună, oameni cu experiență

Joi, 15 iunie, Guvernul Ciolacu a fost votat de 290 de parlamentari, astfel s-au încheiat toate formalitățile rotativei guvernamentale. Despre investirea lui Ciolacu ca prim-ministru al României, dar și despre miniștrii care au preluat portofoliile, Răzvan Filipescu are o părere bună, salutând continuitatea lui Grindeanu, dar și a lui Rafila, miniștrii care și-au arătat interesul în dezvoltarea județului Constanța: „Despre investirea lui Ciolacu am o părere bună, era normal să se facă rotativa. Cred și sper că vor face lucruri bune și din faptul că am văzut că există voință și am văzut că vine cu o echipă de miniștri bună, oameni cu experiență și vor fi nevoiți să ia măsuri care să atenueze și nemulțumirile sociale. Pentru noi, pentru Constanța, faptul că a rămas Grindeanu la Transporturi, care am văzut că s-a deplasat prin județ, care s-a aplecat asupra problematicii Portului Constanța, a câtorva proiecte de infrastructură. Eu cred că orașul Constanța este și în contextul actual pe lista de priorități a Guvernului României. Este de apreciat faptul că există continuitate la nivelul ministerului Sănătății, pentru că noi, ca și constănțeni, suntem interesați de proiectele din domeniul sănătății și astfel vor putea fi susținute și promovate în continuare.” 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Razvanica Securica isi da si el cu parerea sa de mare expert !!!
1
1
toti sunt buni in fotbal si gricultura!omul priceput la locul potrivit! e specialistul scolit, cu studii ,cel care a avut si are rezultate in ce face, are cunostinte si practica, la noi politica i baza si pozitia ,,ghiocelul,,!a lucrat in primarie, a pus la punct sistemele de irigatii de la tualetele ei!are vaste! cunostiinte de constructii hdrotehnice, amenajari etc. vrajeli!!!!a lucrat cu valcov in irigarea banilor si a furtisagului!
3
0
Ce se mai lauda securistii intre ei!
7
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016