REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° ConstanÈ›a Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
22.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Noul ministru al Muncii vrea plafonarea sporurilor bugetarilor la maxim 20%

Noul ministru al Muncii vrea plafonarea sporurilor bugetarilor la maxim 20%

Ana Maria LIPAN 24 iulie 2023 | 00:00 1216

Noul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu (PSD), a declarat sâmbătă la Antena 3 că în noua lege a salarizării, la care se lucrează la minister, se doreÅŸte ca sporurile să fie de maximum 20%, astfel încât să nu mai fie categorii de beneficiari care primesc venituri mai mari decât preÅŸedintele României.

Noul ministru al Muncii vrea plafonarea sporurilor bugetarilor la maxim 20%

”Avem deja pregătit proiectul de lege, trei variante de anexe în cazul profesorilor dar ÅŸi pe întreaga lege, Banca Mondială lucrează deja la un impact bugetar pe aceste variante, iar la final variantele vor fi prezentate coaliÅ£iei pentru a se lua o decizie ÅŸi binenÅ£eles Comisiei Europene, a spus ministrul Muncii, potrivit stiripesurse.ro. 

Demnitarul a precizat că în 2016 anvelopa salarială era de 65 de miliare È™i acum s-a ajuns la 120 sau 130 de miliarde. „Asta ne arată pe de o parte că anvelopa a crescut ÅŸi trebuie foarte bine analizat impactul bugetar dar în acelaÅŸi timp constatăm cu toÅ£ii că există inechităţi, discrepanÅ£e în ceea ce priveÅŸte legea salarizării unitare”, a arătat ea.

Întrebată când va fi gata legea, ministrul Simona Bucura Oprescu a afirmat că în negocierea cu Comisia Europeană s-a căzut de acord să existe o prioritizare a pensiilor. ”Vom veni cu pachetul de pensii de serviciu ÅŸi pensii pe contributivitate în cererea de plată 3, ceea ce înseamnă că aceasta este prioritatea ministerului”, arătat Bucura Oprescu, adăugând că în paralel se lucrează ÅŸi pe legea salarizării, tot ca o prioritate.

Corelare venituri - performanță

Ministrul a precizat că în noua lege a salarizării îÅŸi propun să încurajeze performanÅ£a, să reaÅŸeze legea astfel încât în interiorul familiilor ocupaÅ£ionale cât ÅŸi între familii, să nu mai existe discrepanÅ£e.

În plus, Simona Bucura Oprescu a arătat că îÅŸi propun ca sporurile să fie de maximum 20%, astfel încât ”să nu mai ajungă în situaÅ£ia constatată acum, în care, deÅŸi există o ierarhizare, în plată sunt categorii de beneficiari care primesc venituri mai mari decât preÅŸedintele, care ar trebui să aibă cel mai mare salariu din România”.

”Mi se pare unul dintre cele mai importante câÅŸtiguri ale reformei pe care o facem, aceasta de a corela venitul pe care îl ai ÅŸi cu performanÅ£a, cu valoarea muncii pe care tu o prestezi. Este foarte important ca cel puÅ£in pe partea de sector bugetar, să nu fie suficient să ai un loc de muncă, să nu fie suficient să intri în sistem ci să fie important să ai rezultate, să fii eficient, pentru a avea venituri mai bune”, a afirmat Bucura Oprescu, precizând că este un principiu la care Å£ine foarte mult ÅŸi care se va regăsi în noua lege.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cata galagie fac PSDisti astia si nu numai ei atunci cand trebuie sa faca ceva normal si cata liniste este cand dau pensii speciale si alte favoruri unor categorii de salariati ai statului,sau cand aproba legi favorabile marilor hotzi"adica ei si cercurile lor de interese"care au devalizat Romania,sau cand maresc preturile tot prin lege,liniste sau"legi aprobate tacit de parlamentari romani",legi aprobate fara prea multa galagie caci ei stiu ca legile astea sunt contrare promisiunilor electorale si a ceace asteaptau romani de la parlamentari votati de ei.
0
1
Pe noi ne-ati uitat? Când se măresc pensiile militarilor? Cu 7800 nici marea neagra nu o mai vad!
1
2
dupa ce ca sint multi si taie frunza la ciini, mai iau si sporuri.
3
1
Da,ma. Si cum apreciezi performantele celor care freaca menta? Normal ca, seful ii va ponta pe toti ca au performante deosebite si deci....nu se schimba nimic!
4
1
Fumigene, fumigene. După boul băltii, Budăi, care o tinea langa cu seniorii noștri, vii si mata cu alta prosteala. Madam, ați avut/aveți 3/4 majoritate in Parlamentul ala o**z de 3 ani. De cand v-a girat Dulapul frăția intru hoțeli, puteați sa faceți totul. In schimb, nu ați desființat pensiile speciale, Nu ați stopat cumulul pensie-salariu la stat, nu ați stopat hoțeala cu certificatele de revoluționar, impozitul pe veniturile BOR, Nu ați redus aparatul bugetar o**z umflat cu pile, neamuri, c***e si profitori. Si acum măriți taxele. Pe cine mai p****iți?
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699