REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.1° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
28.1° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Noul model Dacia Spring are mari probleme de fabricație: te lasă fără frână și la primul jet de apă sare vopseaua. Video

Noul model Dacia Spring are mari probleme de fabricație: te lasă fără frână și la primul jet de apă sare vopseaua. Video

Replica API 13 iulie 2022 | 23:50 11981

La 17 ani de la „Revoluţia Dacia Logan”, Renault a dat o lovitură similară, nul trecut, pe piaţa auto cu modelul Dacia Spring. După şablonul Logan, care a fost lansat în prima sa variantă în 2004, fără să afişeze performanţe excepţionale, dar cu un preţ greu de egalat, noul model Dacia a cucerit pieţele pe care a fost lansat. Deși este un succes de vânzări, cel mai probabil datorită prețului mic, prin programul Rabla, calitatea autoturismului lasă de dorit, spun unii care, la nici o lună după achiziție, au început să întâmpine probleme. ”Pe lângă toate problemele pe care le-am întâmpinat până în prezent, după o spălare normală la o spălătorie au început să sară bucăți”, ne-a declarat Cristian Tiberiu Stanciu, proprietar al noului modelul Dacia Spring, achiziționat în luna iunie, din Constanța.

Prima problemă: încărcarea normală/lentă se oprea după câteva minute

Încă de când a achiziționat autoturismul, în luna iunie a.c., Cristian Tiberiu Stanciu a început să întâmpine probleme. ”În urmă cu aproximativ o lună și jumătate am achiziționat de la Autohaus Tudor cu sediul în Constanța, autoturismul marca Dacia model Spring cu seria de șasiu (VIN) UU1DBG002NU048621. Autoturismul a fost livrat și predat cu un defect din fabrică la modulul de încărcare, mai precis, încărcarea normală/lentă se oprea după câteva minute, fapt care făcea ca autoturismul să fie încărcat doar prin stațiile de încărcare rapidă CCS. Autohaus Tudor mi-a oferit soluția unui update Software ce a fost efectuat și mi-a garantat că problema a fost rezolvată, iar autoturismul este conform în prezent, lucru pe care nu l-am testat momentan. Nu este normal să fiu nevoit să deteriorez bateria autovehiculului folosind strict încărcarea rapidă CCS, dar și să achit tarifele ridicate aferente stațiilor de încărcare rapidă”, a declarat, pentru Replica, Cristian Tiberiu Stanciu.

A doua problemă: dificultăți la sistemul de frânare

După acesta eveniment, în timp ce se afla în trafic, a întâmpinat dificultăți la sistemul de frânare. Norocul lui a fost că nu se afla în apropierea unei treceri de pietoni. ”Ulterior, în data de 24.06.2022, în timp ce mă deplasam în Constanța, Bd. I.C. Brătianu, în zona sensului giratoriu situat în proximitatea Școlii Nr. 8, am întâmpinat dificultăți la sistemul de frânare al autoturismului în sensul că în timp ce am acționat frâna de serviciu autoturismul încetinea foarte greu și se auzea o bătaie mecanică sub podea. Întrucât aveam viteză mică (aproximativ 40km/h) am reușit să frânez în timp util și să opresc din mers autovehiculul până să intru în sensul giratoriu, în caz contrar, exista posibilitatea unui accident rutier cu victime. Nu doresc să menționez ce s-ar fi întâmplat dacă defecțiunea ar fi survenit în momentul în care circulam în apropierea unei treceri de pietoni. Urmările ar fi putut duce la afectarea integrității fizice și a vieții unor persoane, dar și a șoferului, în speță eu, Stanciu Tiberiu-Cristian. Ulterior m-am deplasat la Autohaus Tudor Constanța unde am semnalat problemele, iar mașina a fost supusă unor teste, însă rezultatul a fost că nu s-au identificat probleme, deci mașina este din nou, conformă. În concluzie, sperăm ca această problemă să nu se repete în apropierea unor treceri de pietoni.. în caz contrar sunt convins că veți afla de la știri”, a mai precizat șoferul.

VIDEO cu momentul în care șoferul întâmpină dificultăți la sistemul de frânare.. de la secunda 0:05

I-a sărit și vopseaua, după un jet cu apă la spălătorie

De parcă nu ar fi fost de-ajuns atâtea probleme pentru un autoturism nou nouț, șoferul s-a îngrozit după ce a pus un jet de apă la spălătorie pe autoturism: a rămas fără vopsea.

Pe 11 iulie, în jurul orelor 18:40, în timp ce spălam autoturismul la spălătoria tip self-wash JetPoint , pe Bd. Aurel Vlaicu, am efectuat programul de spălare cu apă cu presiune. În momentul în care am început să curăț petele de murdărie de pe plafonul autoturismului, am dat cu apă pe partea gumată situată între plafon și portieră, ocazie cu care am observat că au început să apară urme tip adâncime și de destratificare a vopselei. Consider că un autoturism, fie nou sau vechi, nu ar trebui să se destrame în bucățele mici în urma aplicării unui jet de apă cu presiune”, s-a mai plâns șoferul.

Cristian Tiberiu Stanciu a transmis un memoriu către Autohaus Tudor Constanța și Dacia/Renault România, dar va alerta ANPC, însă va merge și în instanță.

Precizăm că am încercat să aflăm un punct de vedere de la Autohaus Tudor Constanța, dealerul autorizat Renault Constanța și Dacia Constanța, de unde a fost cumpărat autoturismul. Reprezentanta firmei avea cunoștință de acest caz, însă ne-a transmis că ne va contacta o persoană din conducere. Până la închiderea ediției, nu am primit niciun telefon.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Masina asta o costa ea 20 mii euro la noi, dar în China a văzut ca se vând cu 30% din acest preț. Ținând cont de prețul real, masina nu cred ca poate fi de buna calitate
0
0
Nu e nici o problema de franare, asfaltul este ud si soferache franeaza destul de puternic, viteza este peste 50km h masina a franat normal ce se aude este sistemul ABS sau Anti Lock Braking System. Luati in considerare ca aceasta masina are rotile foarte subtiri asa ca suprafata de contact cu asfaltul nu e foarte mare iar anvelopele din fabrica sunt chinezesti. Asa ca atunci cand ploua trebuie sa ai mai multa grija, in special cu masinile mici si usoare.
0
1
articolul este "sugerat" de oamenii lui de olteanu de la rent car service si urmareste defaimarea autohaus tudor nu problema discutabila a masinii care putea fi vanduta si de rent car pentru ca e noua! De, concurenta deranjeaza uneori!
0
0
De tot kk sunt uimit
0
0
De aceea nu mai dormi tu, de grija celor de la Replica...frustratule
1
0
Sofer profesionist si responsabil. Are probleme la sistemul de farnare nu opreste, nu trage pe dreatpa, nu merge cu 5 10km pe ora pe avarii.poate se repara singur. Oricum nu mi s a parut vre o problema in distanta de franare sau ceva. Dar ca fapt divers
0
0
Chiar sunt dragute aceste lastunuri . Daca ai un service auto , o vulcanizare , o spalatorie auto . Poti sa o ridici si sa o pui sa se vada de la mica distanta ca este o activitate auto .
0
0
Norocul muncitorilor de la Replica e ca nu ii ia nimeni in serios. Atat mediul privat cat si cel public stiu ca oamenii sunt doar buzdugane si de aia ii lasa in pace. Intrati de curiozitate pe just.ro si vedeti cat procese au
2
0
A generaliza, de la un caz singular, Mirelo draga,.....putina calomnie in titlu si in articolas, vedem ce vor stabili cei in drept sa o faca.
0
0
Sunt probleme cu aerul conditionat...teapa!
0
0
de Autohaus Tudor! Sunt niste tzepari de zile mari!
1
0
rebranduita! La ce va asteptati?
1
1
lucru chinezesc de calitate.trebuia sa coste jumate din cit se da!
0
0
sa fugim de tot ce este made in r***.
1
2
o sa dispara si asta dupa piata cum a disparut si lastunul, dacia lastun si olcitul...panarame pe bani multi. la electrice, ori ai bani si iti cumperi una calumea, ori iti iei una clasica.
1
0
Mai omule galagia aia la franare esye ABS ul !!! Nu te mai plange !!! Singur ai fost si ai cumparat o, dealurul vinde cui doreste , el nu are nici o vina .
0
1
mocangiu, nici o incarcare electrica nu-si permite. zgarieturile alea, in niciun caz nu sunt de la jet de apa. tiparul reclamagiului: poate scot ceva bani din scandal.
0
0
Pare a fi ABS-ul, daca Spring are asa ceva. Daca nu are, e nasol. Daca tot vroia Dacie, mai bine isi lua un Stepway care sunt mult mai bine facute si, cel mai important, au motoare termice, nu proateli din astea electrice.
0
0
Asta nu a auzit de ABS pana acum
0
1
...poti sa fii ca sa iti cumperi o roaba Dacia Spring ?!? In castronul ala chinezesc pe roti , nu ai protectie nici macar in cazul coleziunii cu un scuter !
1
0
Ti-a intrat ABS, boss. Era ud pe jos.
0
0
Autohaus e de evitat. Poate altii o pot rezolva.
0
0
daca e made in china si de fapt costa acolo..2000 usd , dolari, doar le schimba masca farurile, chinezii si le pun ce nume vor patronii..firmele, asta e ,,dacia spring.. de 2 lei ..fraerii pun botul k e economica..
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513