REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Noul şef al diplomaţiei israeliene i-a transmis lui Blinken „rezervele“ cu privire la dosarul nuclear iranian

Noul şef al diplomaţiei israeliene i-a transmis lui Blinken „rezervele“ cu privire la dosarul nuclear iranian

Replica API 29 iunie 2021 | 00:00 498

Noul şef al diplomaţiei israeliene, Yair Lapid, care s-a întâlnit pentru prima dată cu omologul său american Anthony Blinken, a exprimat "rezervele puternice" ale statului evreu în privinţa negocierilor pentru relansarea acordului nuclear iranian, dorindu-şi în acelaşi timp consolidarea dialogului cu Washingtonul, relatează AFP, citată de Agerpres.

Lapid, arhitectul coaliţiei care a pus capăt conducerii premierului Benjamin Netanyahu şi care ar urma să devină ulterior prim-ministru, s-a deplasat la Roma pentru a discuta faţă în faţă cu Blinken, ajuns duminică la prânz în capitala Italiei în cadrul unei vizite în trei ţări europene.

Discuţia survine în contextul negocierilor pentru revenirea SUA în Acordul de la Viena privind dosarul nuclear iranian din 2015, din care fostul preşedinte american Donald Trump e retras unilateral Washingtonul trei ani mai târziu.

Israelul se opune acordului, care a constrâns Teheranul să îşi reducă programul nuclear în schimbul unei relaxări a sancţiunilor internaţionale. Însă autorităţile iraniene au încălcat unele angajamente după retragerea SUA.

Noul preşedinte american Joe Biden a decis să negocieze o revenire a ţării sale în acord.

"Israelul are rezerve puternice în privinţa acordului nuclear iranian aflat în negociere la Vuena", a declarat Yaid Lapid în deschiderea întrevederii sale cu Antony Blinken. Însă el a mai spus că îşi doreşte să rezolve diferenţele de viziune cu Washingtonul în culise, o politică diferită faţă de cea a fostului premier Benjamin Netanyahu.

"Considerăm că acest diferenţe (între Israel şi SUA - n.r.) trebuie să fie discutate prin contacte directe şi profesionale", a spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166