REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
18.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Nu accesați link-urile din sms-uri, că rămâneți fără bani!

Nu accesați link-urile din sms-uri, că rămâneți fără bani!

Replica API 27 aprilie 2022 | 00:29 3042

În a doua zi de Paște, telefoanele tuturor românilor au fost luate cu asalt de mesaje. Și nu, nu este vorba despre mesaje cu tradiționalele urări pentru sărbătorile pascale, ci despre mesaje cu viruși. Specialiștii atrag atenția fiind vorba despre un atac cibernetic în desfășurare la scară largă. De asemenea, Poliția Română a transmis o avertizare în care cere utilizatorilor de telefonie să nu acceseze linkurile primite în sms-uri.

Telefoanele românilor fost luate cu asalt în cea de a doua zi de Paște. Nu a fost vorba despre mesaje cu tradiționalele mesaje de sărbători, ci despre sms-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Fenomenul a ajuns și la Constanța, tot mai mulți constănțeni se plâng că primesc astfel de link-uri. Ce e de reținut este faptul că odată accesat link-ul, îți poți pierde accesul la date.

În acest sens, Poliția Română, cât și Directoratul Național de Securitate Cibernetică atrag atenția utilizatorilor să nu acceseze mesajele respective. Conform specialiștilor, scopul principal al acestor atacuri este reprezentat de extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile, fiind vorba despre datele persoane, financiare și de autentificare. De asemenea, specialiștii atrag atenția românilor să nu furnizeze astfel de date la cerere, după accesarea link-urilor provenite din surse dubioase.

Poliția Română: Sperăm că nu ați accesat acest link!

,,Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu ați accesat acel link!

Reamintim! Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsați înșelați! Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Și viceprimarul orașului Năvodari, Costel Dumitrașcu, victima sms-urilor

Și viceprimarul orașului Năvodari, Costel Dumitrașcu, a fost victima acestor mesaje. Acesta le-a transmis locuitorilor orașului să nu acceseze link-urile. ,,Atenție! Nu dați click pe link-urile primite prin SMS în ultimele zile! Nu accesați aceste link-uri! Prin aceste acțiuni, hackerii vă pot virusa telefoanele sau vă pot fura datele despre carduri! Cine a dat click deja, ar trebui să își reseteze telefoanele la setările din fabrică!”, a transmis acesta.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inca din Vinerea Mare, au inceput sa trimita astfel de mesaje virusate. De doua ori pe zi, inca. Si ele sunt trimise de pe nr de tel obisnuit. Ce inventivi mai sunt escrocii astia...
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768