REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Nu lăsa treburile casnice să îţi ocupe toată ziua: trucuri utile

Nu lăsa treburile casnice să îţi ocupe toată ziua: trucuri utile

Ana Maria LIPAN 19 octombrie 2023 | 13:04 712

Treburile casnice sunt absolut necesare pentru a te bucura de confort în casa în care locuieşti. Din păcate, foarte multe dintre ele nu sunt deloc plăcute, ba chiar îţi consuma destul de mult timp şi energie. 

Nu lasa treburile casnice sa iti ocupe toata ziua: trucuri utile

Ei bine, în ziua de astăzi este mai uşor ca niciodată să găseşti soluţii smart pentru a te bucura de o casă curata şi ordonată fără să ajungi la epuizare. Descoperă câteva trucuri utile pentru a te ocupa mai uşor de treburile casnice:

Stabileşte un program pentru curăţenie

Toate task-urile pot deveni mai uşoare atunci când le planifici că la carte, iar curăţenia nu face excepţie. Ca să îţi fie mai uşor să te ocupi de această activitate, stabileşte un program pe care să îl urmezi. Poate fi săptămânal, zilnic sau anual, în funcţie de rutina ta, dar şi de modul în care îţi place să faci curat. Unele persoane prefera să facă curăţenie o dată pe săptămână, altele prefera să facă zilnic mici task-uri ce ţin de acest lucru.

Un program pentru curăţenie te va ajuta să ştii mereu ce ai de făcut şi să îţi organizezi săptămână sau zilele fără stres. Este extrem de neplăcut să ajungi acasă după o zi grea şi să te apuci de curăţenie deoarece este absolut necesar. Mai degrabă, stabileşte din timp un interval orar pe care să îl dedici acestei activităţi.

Încearcă să păstrezi ordinea

O casă ordonată este o casă primitoare, însă de multe ori se întâmplă că dezordinea să îşi facă simţită prezenţa. Ca să te ocupi de treburile casnice mai uşor, este o idee bună să păstrezi ordinea cât de mult poţi. Este posibil să ai o casă ordonată fără bătăi de cap dacă implementezi mici schimbări în rutină ta.

Începe prin a stabili locul lucrurilor în casa astfel încât să nu îţi fie greu să le aşezi la locul lor. Spre exemplu, dacă tu lucrezi pe balcon şi foloseşti diverse obiecte de papetărie, îţi va fi peste mână să le pui mereu la loc dacă acestea stau de obicei în celălalt colţ al casei. Încearcă să găseşti o ordine a lucrurilor care ţi se pare firească, astfel încât să îţi fie uşor să pui fiecare obiect la locul său.

Foloseşte un uscător de rufe

Îngrijirea hainelor face şi ea parte din treburile casnice. Dacă îţi doreşti să eficientizezi această activitate, începe prin a alege o maşină de spălat performantă. O maşină de spălat performanta îţi oferă o mulţime de programe pentru îngrijirea hainelor şi rezistă foarte bine în timp. De asemenea, poţi folosi un uscător de rufe pentru a îngriji hainele mai uşor, fără să pierzi timp preţios. Pentru apartamentele mici, o maşină de spălat cu uscător poate fi soluţia, astfel încât să nu ocupi prea mult spaţiu.

Cu ajutorul uscătorului de rufe, nu va mai trebui să întinzi hainele după ce le scoţi din maşina de spălat. Mai mult, vei reduce şi din timpul dedicat calcatului, deoarece foarte multe haine sunt gata de pus pe umeraş când le scoţi din uscător.

Achiziţionează un aspirator robot

Curăţarea pardoselilor este o activitate esenţială când vine vorba de curăţenie. Ei bine, în ziua de astăzi nu mai trebuie să te chinui să aspiri tu podelele, ci poţi lăsa un aspirator robot să se ocupe de acest task. Dacă alegi să investeşti într-un aspirator robot vei economisi timp preţios şi energie.

Majoritatea modelelor de aspiratoare robot se pot controla de pe telefon, cu ajutorul unei aplicaţii dedicate. În acest fel, poţi să găseşti podelele curate când vii de la job sau din oraş. Dacă îţi doreşti să ai o casă primitoare şi curata fără să depui eforturi imense, începe prin a programa sesiunile de curăţenie, astfel încât ele să se încadreze în rutină ta, fără să ţi-o încarce. Mai apoi, foloseşte tehnologia în avantajul tău şi alege aparate care să îţi uşureze viaţa, precum aspiratorul robot, uscătorul de rufe sau maşina de spălat vase.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510