REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
22° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

NU mai poţi să-ţi iei PERMISUL de CONDUCERE dacă NU ai 10 clase!

NU mai poţi să-ţi iei PERMISUL de CONDUCERE dacă NU ai 10 clase!

Replica API 13 ianuarie 2022 | 00:17 7164

Anul 2022 a venit cu schimbări încă din prima zi pentru viitorii conducători auto. La 1 ianuarie 2022, Codul Rutier a suferit modificări ample, potrivit cărora, obținerea permisului auto se face pe bază de absolvire a 10 clase în sistemul de învățământ. Șoferii constănțeni au precizat că sunt de acord cu această modificare.

Prima zi a noului an a sosit cu schimbări pentru români, întrucât Codul Rutier a suferit modificări ample, din punct de vedere legislativ. Noile prevederi din Codul Rutier, ce au intrat în vigoare din 1 ianuarie 2022, presupun interzicerea obținerii permisului auto pentru cei care nu fac dovada absolvirii a cel puțin zece clase.

Speculațiile cu privire la acest subiect au apărut încă din vara anului 2020, iar, într-un final, această măsură extremă ar fi fost luată din cauza numărului mare de accidente rutiere care au avut loc pe drumurile publice, din cauza persoanelor ce nu îndeplineau condițiile necesare studierii aprofundate a prevederilor Codului Rutier. Totodată, un motiv a mai fost și faptul că s-a constatat că tot mai multe persoane ce veneau să-și ridice permisele de conducere nu aveau capacitatea de a-și citi datele din propriul buletin.

Ce păreri au șoferii auto despre această modificare

Potrivit declarațiilor unor șoferi constănțeni, modificarea suportată de Codul Rutier cu privire la absolvirea a cel puțin 10 clase pentru obținerea permisului auto este una favorabilă, întrucât se exclud persoanele fără minimum de educație din trafic, fapt ce duce la o mai bună conducere preventivă.

”Sunt de acord cu modificarea din Codul Rutier, cu privire la absolvenții de 10 clase. Dacă dispar persoanele fără minimum de educație din trafic, poate așa se evită mai multe accidente, întrucât aceștia prezintă un real pericol pe șosele. Se putea chiar și mai bine, eram perfect de acord și cu absolvirea a minim 12 clase pentru obținerea permisului de conducere”, potrivit lui I.P, șofer constănțean.

Ce declară taximetriștii constănțeni

Din relatările unui taximetrist constănțean, modificările din Codul Rutier legate de noile condiții pentru obținerea permisului auto sunt exact ce trebuie pentru tinerii din ziua de azi, deoarece favorizează încurajarea tinerilor spre absolvirea a minim 10 clase.

”Este foarte bună adoptarea acestei legi. Din punctual meu de vedere, prin această măsură, tinerii sunt încurajați să absolve măcar 10 clase” a declarat O.A, taximetrist constănțean, pentru Replica.

M.O

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la ceoare sa pote ca e descrimenare
2
0
sunt multi care au carnet si nu au nici 4 clase, cu astia ce faceti?
9
0
Dar ce facem cu cei ce au permis dar scoala nu ? si unde pui ca sant si taximetristi ca de, au votat pe d-nu primar si din carutasi sant mari zmei acum , sar la bataie la vechi taximetristi gonindu-i acasa ca ei au copii de crescut si alte vorbe .
3
0
Astura cu scoala vietii ,cate clase li se ia in considerare?
4
1
or sa se vanda si adeverinte de zece clase ca si permisele
9
2
Stau si ma minunez. In care Monitor Oficial s-a publicat legea asata? NU ESTE ADEVARAT. Domnul sau doamna M.O. a preluat un alt articol fake news de pe alt site fara ca macar sa aiba bunul simt sa verifice. O putea face gratuit pe legislatie.just.ro
14
1
In sfarsit ati reusit sa creati inca o portita pentru spaga. Stie cineva cati soferi in tara asta au carnet luat cu spaga ?!
9
3
si de ce le-a luat 33 de ani sa ajunga la concluzia asta epocala?
15
0
bombardierii ro o sa circule pe jos...frectii si mangle marca m.a.i ...afara vopsit gardul inauntru leopardu.
8
2
Trebuia cu MASTERAT . Ba , ati innebunit ?
5
19

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303