REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Nu mâncați roșii dacă aveți oricare dintre aceste afecțiuni

Nu mâncați roșii dacă aveți oricare dintre aceste afecțiuni

A.F. 26 iulie 2024 | 00:00 231

Roșiile pot avea unele efecte secundare negative, chiar dacă fac parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată. Acestea sunt alimente foarte acide și, prin urmare, pot provoca arsuri la stomac în cazul persoanelor care suferă de gastrită sau reflux gastroesofagian.

Nu mancati rosii daca aveti oricare dintre aceste afectiuni

Chiar dacă sunteți sănătos și nu suferiți de aceste probleme stomacale, dacă mâncați multe roșii sau sos de roșii, este posibilă manifestarea acestor simptome neplăcute.

Nu mâncați roșii dacă aveți următoarele afecțiuni

Dureri articulare

Cantitățile prea mari de roșii din dietă pot provoca dureri articulare. Motivul este un alcaloid numit solanină, care acumulează calciu în țesuturi și care se găsește în cantități mari în roșii. Prea mult calciu în țesuturi poate provoca inflamații, dureri și umflături în zona articulațiilor, informează The Health Site.

Probleme renale

Și asta are legătură cu depozitarea calciului. Roșiile sunt bogate și în oxalat, o substanță greu de metabolizat atunci când este administrată în exces și poate duce la formarea pietrelor la rinichi. Leguma roșie și suculentă conține și mult potasiu, care poate afecta, de asemenea, funcția renală. Dacă aveți deja probleme renale, fiți deosebit de atenți, relatează publicația.

Roșiile conțin compusul histamină, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virușilor și bacteriilor. Reacția alergică la roșii indusă de histamină și se manifestă de obicei sub forma unei erupții cutanate sau a umflării limbii, împreună cu alte simptome neplăcute. Persoanele diagnosticate cu o alergie la roșii prezintă simptome mult mai severe.

Sindromul intestinului iritabil

Dacă suferiți de sindromul intestinului iritabil, roșiile pot provoca simptome precum diaree, crampe dureroase, balonare, gaze și constipație. În acest caz, este mai bine să stați departe de alimentele acide precum roșiile.

Licopenul este un pigment care se găsește în roșii, dar și în multe alte alimente. Atunci când este consumat în cantitatea potrivită, este bun pentru inimă. Dar dacă exagerezi, poate duce la pigmentarea pielii, o afecțiune cunoscută sub numele de licopenodermie.

Probleme urinare

Alimentele cu un conținut ridicat de acid, cum ar fi roșiile, pot irita vezica urinară. Dacă suferiți de incontinență urinară sau sunteți predispus la alte probleme urinare, cel mai bine este să evitați alimentele acide. Tratamentul termic nu vă va ajuta nici în acest caz, deoarece sosul de roșii și ketchup-ul sunt alegeri și mai rele, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa cresti mare si voinic, fara sa mananci nimic!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436