REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
26.3° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

NU se MĂREȘTE PREȚUL GIGACALORIEI: Proiectul NU a fost APROBAT de CONSILIERII LOCALI

NU se MĂREȘTE PREȚUL GIGACALORIEI: Proiectul NU a fost APROBAT de CONSILIERII LOCALI

Replica API 30 septembrie 2021 | 13:48 2057

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, organizată în cursul zilei de joi, 30 septembrie a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021, a fost respins. Au fost 11 voturi pentru, 8 voturi împotrivă și 7 abțineri. Prin urmare, prețul gigacaloriei nu va fi majorat.

Prețul gigacaloriei nu va fi majorat. Proiectul privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL nu a fost adoptat.

Liderul USR, Dumitru Caragheorghe: ,,Având în vedere că punctele 8,9 și 10 vorbesc despre tariful energiei termice și având în vedere că pe ordinea de zi suplimentară numărul 2 există tariful consumatorului, eu aș propune să discutăm prima oară proiectul ordinii de zi de pe lista suplimentară, adică subvenția care se acordă populației la RADET sau Termoficare.

După intervenția liderului USR, liderul PNL, Ionuț Rusu, a declarat: ,,Cred că trebuie dezbătute aceste puncte într-un mod complex, dar, înainte de toate, la punctul 8, vorbim de 1.084 de lei, care include și pierderile. Vreau să înțelegem că acest tarif trebuie asumat și realitatea este în fața constănțenilor. Suntem oameni responsabili. Am fost votați de oamenii care au nevoie de noi. Trebuie să terminăm cu aceste minciuni.”, spune Rusu.

Vergil Chițac i-a răspuns liderului USR: ,,Trebuie mai întâi să votăm tariful și apoi subvenția. Vrem să schimbăm partea de transport a energiei, pentru asta semnăn un proiect de 22 de milioane de euro. Nu putem face asta în ianuarie, februarie, martie, dar, mai ales să diminuăm pierderile pentru ultima parte a anului 2022. Urmând ca diferența să o rostogolim pe 2023. Efortul bugetar este extrem de mare. Anul viitor vin proiectele pe marile bulevarde”, spune Vergil Chițac.

Cuvântul a fost luat și de Costin Răsăuțeanu: ,,Domnule Caragheorghe, trebuie să votăm tariful și apoi subvenția, așa spune legea. Mă așteptam să se vorbească despre greaua moștenire. Nu se poate da tot timpul vina pe vechea administrație locală.”

,,Subvenția trebuie să rămână la 250 de lei și nu trebuie să crească la 300 de lei. Este o creștere de 50 de lei, o creștere pe care trebuie să o suporte omul.”, a agăugat Dumitru Caragheorghe.

După aflarea rezultatelor, primarul Vergil Chițac a afirmat: ,,Prețul rămâne 580 de lei. Ne luăm adio, gata! Populismul în Constanța a făcut mai rău decât comunismul, și constat că în consiliul local nu mai există majoritate.”, a spus Chițac după aflarea rezultatelor.

Populismul iresponsabil mie îmi dă de gândit!”, a adăugat Rusu.

Prin urmare, prețul gigacaloriei nu va fi majorat.

,,Nu le pot scoate de pe ordinea de zi. Trebuie să ne gândim ce facem cu consumatorii. Eu nu le scot. Vă rog să votați.”, spune Chițac.

Iată reacția USR:

USR a cerut psstrarea tarifului de 250 de lei la consumator și a reinvitat la dialog. Câtă vreme tariful de 1.034 de lei nu conține creșterile preturilor la utilități, nu vedem de ce trebuie sa suporte consumatorii o creștere pentru mizeriile ascunse sub covor în ultimii ani. La tariful de 1.034 de lei, subvenția trebuia sa fie de 784 de lei. Pe măsura recepționării lucrărilor la infrastructura, tariful standard urmează să scadă deci și subvențiile se vor diminua existând posibilitatea transferului de la un an la altul a unor valori peste plafon admis pana la rezolvarea problemei.

Nu exista nici o logica în tot acest demers pentru creșterea tarifului la consumatori după cum nu există nicio logica nici în ceea ce privește "refuzul" de a subvenționa 784 de lei și se propune subvenționarea a 734 de lei. Este o fractura de logică de neînțeles.”, afirmă liderului USR, Dumitru Caragheorghe.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In titlu ba needucatilor
0
1
Narrative Collapse: British Media Finally Appear to Be Questioning Biden's U.S. Election Legitimacy
1
1
Cititorul articolului confuz, nu intelege nimic, creste, sau nu creste gigacaloria?
4
0
si pana la urma ce pret are gigacaloria ??!!! 300, 500, 700 sau 1050 ????
5
0
Comunistul striga uite comunistii.
10
0
orasul este numai santuri gropi noroi sparturi... Superman si echipa castigatoare zboara marti iar tu amirale izmana ti ai ratat mandatul de primar
11
0
si uite cum chitac si o ia in bot , hai si cu motiunea si guvernul jos , PNL te duci pe p... a , hahahaha
12
1
Aveti incredere in W.C.
10
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118