REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Nu se oprește finanțarea lucrărilor de restaurare a Cazinoului

Nu se oprește finanțarea lucrărilor de restaurare a Cazinoului

A.F. 21 noiembrie 2023 | 00:00 2009

Simbolul Constanței, Cazinoul, este în curs de restaurare, iar lucrările se desfășoară conform graficului. Chiar dacă inițial, pe fondul prevederilor Ordonanței de Urgență pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023, mare parte dintre lucrările Companiei Naționale de Investiții ar urma să fie întrerupte pentru moment, Guvernul României a aprobat un memorandum prin care se vor asigura fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor la Cazinoul din Constanța.  

Nu se opreste finantarea lucrarilor de restaurare a Cazinoului

Astfel, bijuteria Constanței ar urma să fie repusă în valoare integral până la finalul lunii iulie a anului viitor.  

Nu se opreste finantarea lucrarilor de restaurare a Cazinoului

În momentul de față a fost demarată etapa a II-a a proiectului de restaurare.

Nu se opreste finantarea lucrarilor de restaurare a Cazinoului

Mai exact, se consolidează partea estică a clădirii, se lucrează la fațada sudică la exterior, iar la interior se realizează finisajele plafoanelor și pardoselilor. 

Reamintim că Replica anunța, recent, că CNI a anunțat deja antreprenorul că a terminat fondurile și i-a cerut, pur și simplu, să lucreze pe datorie. Aedificia Carpați, liderul asocierii care se ocupă de restaurarea Cazinoului, a transmis însă ministerului că, dacă nu va primi până la sfârșitul lunii noiembrie datoria de 31 de milioane de lei, pentru lucrările efectuate deja, va închide șantierul. Informația a fost dezvăluită de deputatul constănțean Bogdan Bola, pe pagina sa de Facebook.

„S-au terminat banii pentru restaurarea Cazinoului din Constanța! Da, ați citit bine! Acesta este «cadoul» făcut de PSD și PNL dobrogenilor exact înainte de Ziua Dobrogei. În urmă cu o săptămână, pe 03.11.2023, Compania Națională de Investiții (C.N.I.) a anunțat oficial antreprenorul care efectuează lucrările de restaurare a Cazinoului că Guvernul NU MAI ARE BANI pentru plata facturilor pe anul acesta. Totodată, i-au cerut antreprenorului (asocierea AEDIFICIA CARPATI SA & SC REMON PROIECT SRL & SC PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE SRL & SC TEHNOINSTAL SRL ) ca într-un film prost, să «lucreze pe datorie» sau pe «caiet». Așa cum era și normal, antreprenorul a anunțat deja oficial că nu e de acord, așa că lucrările ar urma să fie sistate în curând”, a scris deputatul Bola.

Din fericire, Guvernul a găsit o soluție, iar lucrările la bijuteria Constanței vor continua!


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in urma cu peste 100 de ani s-a construit in 2 ani si noi nu suntem in stare sa facem o restaurare de 33 de ani; asta arata halul de dezorganizare, incompetenta, coruptie si catastofa economica in care ne aflam de 33 de ani in timp ce toti politicienii ne mint ca totul e bine si cer sa fie liniste
2
1
Bine ca Guvernul Romaniei mai ia si decizii intelepte chiar daca vor pierde alegerile.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510