REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Nucile fac minuni pentru sănătate dar pot deveni nocive dacă sunt consumate incorect

Nucile fac minuni pentru sănătate dar pot deveni nocive dacă sunt consumate incorect

A.F. 13 februarie 2023 | 00:00 400

Nu întâmplător, nucile sunt cunoscute în medicina populară ca sursă de energie și medicament pentru creier. Compoziția nucilor coapte include vitaminele A, B1, B2, B12, B15, E, C, K, PP, acizi organici și uleiuri esențiale.

Nucile fac minuni pentru sanatate  dar pot deveni nocive daca sunt consumate incorect

Compoziția minerală a nucilor merită o atenție deosebită. Conțin potasiu, calciu, fosfor, sulf, fier, magneziu, zinc, mangan, aluminiu, iod. Conținutul de calorii a 100 de grame de nuci este de aproximativ 650 de calorii.

Compoziția bogată face nucile indispensabile pentru prevenirea bolilor sistemului cardiovascular, pentru menținerea unei stări sănătoase a mușchilor, a sistemului nervos, creierului, rinichilor, ficatului și stomacului. Consumul de nuci are un efect pozitiv asupra stării pielii și a părului.

Dar, pentru a profita la maximum de ele, trebuie să le consumați în mod corespunzător

Amintiți-vă că nu este de dorit să mâncați mai mult de trei sau patru nuci odată. Două sau trei astfel de nuci pe zi sunt suficiente pentru a vă menține corpul în stare bună.

Nu este recomandat să consumați mai mult de 10 nuci pe zi. Abuzul de nuci duce la dureri de cap, spasme vasculare, inflamarea amigdalelor, apariția unei erupții cutanate pe mucoasele din gură.

Potrivit experților Healthline, consumul regulat al acestor nuci restabilește sistemul nervos, reduce riscul de pierdere a vederii la bătrânețe și ateroscleroză, îmbunătățește starea generală de bine, crește rezistența organismului la stres și răceli.

Nucile sunt recomandate pentru consum în cazuri de intoxicație cu mercur, epuizare generală, oboseală psihică și diabet.

Dacă ați evitat până acum aceste nuci sănătoase, pentru că credeați că sunt greu de digerat, încercați să le mâncați ușor prăjite. Amintiți-vă că nucile trebuie mestecate bine. În acest fel, nutrienții conținuți în ele vor fi absorbiți mai bine, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768