REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Numărul actelor de violență petrecute în școli, în creștere de la un an la altul

Numărul actelor de violență petrecute în școli, în creștere de la un an la altul

Virgil STOIAN 13 mai 2023 | 11:22 760

Actele de violență petrecute în școlile din România sunt tot mai numeroase, iar elevii devin din ce în ce mai interesați să urmeze exemplele negative.

 Numarul actelor de violenta petrecute in scoli, in crestere de la un an la altul

În anul școlar 2019-2020, numărul actelor de violență înregistrate în școli a fost de 7.715, în timp ce în anul școlar 2020-2021, cazurile au fost reduse la 2.218.

Cu toate acestea, în anul școlar 2021-2022, fenomenul violenței în școli a luat amploare, fiind înregistrate 9.741 de cazuri, iar specialiștii spun că, în realitate, cifrele sunt mult mai mari.

"Nu cred că aceste cifre sunt reale. Cred că cifrele sunt cu mult mai mari, pentru că încă ne confruntăm cu o reticență în a raporta actele de violență în școli.

Cifra este mai mare față de anii precedenți pentru că, în sfârșit, începem să înțelegem că este nevoie să raportăm aceste cazuri, pentru că numai în acest fel putem să primim sprijinul necesar din exterior", a spus Iuliana Constantinescu, reprezentantul Federației Părinților din Sectorul 2.

Datele colectate de Asociația Salvați Copiii arată că 30% dintre elevi au fost amenințați de colegi, iar 50% au fost umiliți și chiar agresați fizic la școală.

Specialiștii spun că un comportament violent este influențat de mai mulți factori, însă educația primită de la păriți are un rol esențial.

"Cea mai mare importanță o are educația pe care elevul o primește în familie. Dacă un copil provine dintr-un mediu violent, evident că va exterioriza și el acest tip de comportament.

Cu toate acestea, cred că cea mai mare responsabilitate a sistemului de învățământ este să-i ajute pe acești copii să iasă din mediul nociv în care au crescut", a mai adăugat reprezentantul Federației Părinților, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă s-au înlocuit cei "7ani de acasa (cu parintii)" cu "6 ani de cocina (cu suine)" cu "d-educatie on line" la ce va așteptați???!!!??
1
0
care cresc intr-o tara populata de tot mai multi oameni bolnavi psihic; printre cauze - in primul rand lipsa de educatie la care contribuie si cel mai mic buget pentru educatie din ue dar si conducerea infractionala a unei tari mult mai corupte fata de celelalte in care se promoveaza constant agresivitatea de la varful clasei politice; cea mai puternica polarizare a veniturilor din ue, analfabetismul si incompetenta parlamentarilor si administratiilor centrale si locale, etc
3
0
Nu li se spune ca de fapt a fi agresiv inseamna ceva negativ,ceva rusinos,nicidecum dovada de ,,barbatie'' . Agresivitatea este inversul inteligentei,obraznicia este efectul proastei educatii ,ceva dezonorant. Cine se da ,,mare'' de fapt este mic de tot. Notiunea de rusine a fost depasita de cei care azi sunt maturi si chiar ocupa locuri importante in societate,ori asta e una din cauzele pentru care tinerii se intreaba de ce sa mai fie ei civilizati si educati,cand se poate sa accezi sus de tot si ca ghiolban,nesimtit.
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166