REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O absolventă de Medicină, cu 9.95 la licență, respinsă la concursul de angajare la un spital

O absolventă de Medicină, cu 9.95 la licență, respinsă la concursul de angajare la un spital

A.F. 21 martie 2024 | 17:43 2222

O tânără din județul Botoșani, proaspăt absolventă a Facultății de Medicină cu o notă impresionantă de 9,95 la licență, a fost dezamăgită să afle că a fost respinsă la concursul pentru angajare la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani. În contextul în care sistemul medical din România 'plânge' după tinerii care aleg să muncească în străinătate după absolvirea studiilor, iată că încă se găsesc motive 'birocratice' tot mai halucinante de a descuraja astfel de tineri să aleagă să rămână să lucreze acasă, în România.

O absolventa de Medicina, cu 9.95 la licenta, respinsa la concursul de angajare la un spital

Tânăra, hotărâtă să își înceapă cariera în propria sa comunitate, s-a înscris la concurs pentru un post de asistent generalist pe secția de Chirurgie generală. Cu încrederea dobândită în timpul anilor de studiu, ea și-a pregătit dosarul cu o adeverință de finalizare a studiilor eliberată de universitate. Cu toate acestea, dosarul i-a fost respins pe motiv că lipsea o copie a diplomei de studii în domeniu.

Dar dosarul ei a fost respins dintr-un motiv halucinant - „lipsă copie diplomă de studii în domeniu”, după ce fata, recent absolventă, a depus la dosar o adeverință de finalizarea studiilor eliberată, în condițiile legii, absolvenților. Document care atestă absolvirea și licențierea în specializarea studiilor și care este perfect valabil timp de un an, timp în care se tipăresc diplomele de licență.

Adeverința, perfect valabilă în cazul celor care au terminat de curând studiile

Potrivit articolului 39 din Ordinul Nr. 3691/2024 din 1 februarie 2024, privind  Metodologia-cadru de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă/diplomă şi disertaţie, care stipulează că „(1) Până la eliberarea diplomei, dar nu mai mult de 12 luni de la data promovării, absolvenţii care au promovat examenul de finalizare a studiilor primesc adeverinţe privind finalizarea studiilor. / (2) Adeverinţa privind finalizarea studiilor conferă titularului aceleaşi drepturi legale ca şi actul de studii (...)“.

„Vreau să vă spun că și fiicei mele i-a fost respins dosarul depus pentru postul de asistent generalist pe secția chirurgie generala, motivul fiind „lipsă copie diplomă de studii în domeniu”. Menționez că fiica mea a absolvit facultatea de medicina cu specializarea asistent generalist, anul trecut, promovând examenul de licență cu nota 9,95. Facultatea nu a eliberat încă diplomele dar absolvenții au adeverințe de finalizarea studiilor care sunt valabile până vor primi diplomele. Fiica mea a depus la dosar copia adeverinței, dar se pare că pentru cei care au verificat nu a contat. Nu mi se pare corect ca după patru ani de facultate să nu poți participa la un concurs doar pentru că diplomele se eliberează mai târziu atâta timp cât ai o adeverință valabilă”, a mărturisit mama tinerei pentru Botoșani News.

Această situație nu a fost singulară la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani. Mai mulți candidați au fost respinși la selecția dosarelor, unii din cauza nerespectării modelului de CV european, ceea ce a creat un val de dezamăgire printre cei care își doreau să lucreze în sistemul medical local, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vizionați Și Ascultați Cul Atenție Aceste Video-uri Despre Medicină, Până La De Final, Și Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume, Poate În Acest Fel Politicienii Vor Face Investiții În Modernizarea Și Construcția De Spitale Și Facultăți De Medicină În r*mânia:
0
0
Medic sau asistenta, are mai putina importanta! Problema este cangrena care paralizeaza sistemul medical si nu numai, respectiv spaga, nepotismul, coruptia etc. Este o problema generala in Romania, care va duce in final la disparitia noastra ca natie. Acesti idioti care si-au trecut tara pe persoana fizica, nu realizeaza ca circulam pe un drum fara iesire si ca inclusiv nepotii si stranepotii lor vor fi afectati, indiferent cat de mult au furat. Sa le mai amintim de judecata divina? Nu are nici un sens, ei se inchina la Mamona.
2
1
Facultatea de medicina este facultate. D-ra a absolvit o postliceala de asistenți. Diferența este de ani mulți de studii, cu examenele aferente.Pentru a absolvi facultatea de medicina, mai are multa mămăligă de mâncat. Scurt.
2
2
Nu e absolvent de medicina dupa 4 ani, ci de asistent medical...
6
0
asta e asistenta
3
1
Este de notorietate faptul ca posturile de asistent medical la spitalele de stat se dau NUMAI pe spaga intre 6000 si 12.000 euro in functie de sectia pe care vrei sa te angajezi. Cel putin asa e la Constanta. Daca nu esti cotizant ai probleme inca de la depunerea dosarului, in sensul ca esti tratat cu un sictir maxim. Daca ajungi la proba scrisa, cand se face intrarea in sala gasesti acolo doua candidate care intrasera inaintea celorlalti, iar dupa prezentarea subiectelor constati ca exact cele doua ies primele din sala la terminarea lucrarii (sa fi avut subiectele ,,servite" ? :). La afisarea rezultatelor probei scrise constati, culmea, ca numai doua persoane sant admise, dar nu poti sti cine sant ca listele nu se afiseaza cu nume. Daca te interesezi prin ,,zona" ti sa spune asa cu voce s***a ca daca ,,nu ai dat" degeaba vii la examen, ti se spun ,,preturile" si ca altfel nu ai nicio sansa pentru ca chiar daca treci de proba scrisa te face praf la proba orala. Ce-o face DNA,se aude ?
7
2
Asta ii așteaptă pe copiii foarte bine pregătiți, în concurs cu odraslele lui vancea, peste tot în aceasta tara. O molima, o cangrena, un cancer scârbos... Peste tot!!
10
0
Ori e medic ori e asistenta
11
1
Pentru asta de sub mine;ai dreptate ma,dar chiar asha sa nu ii dai tanarului medic nici macar shansa sa arate ce si cat poate,adica angajeazal ma pe o perioada determinata de timp dupa care vezi cu cine ai de-a face.
9
2
Ori e asistenta ori a terminat facultatea de medicina? E diferența de la cer la pământ intre facultatea de medicina si cea de asistente. Articol de doi bani
17
3
faptul ca ai tocit si ai 9,95 nu inseamna obligatoriu ca esti foarte bun in meseria aia. cunosc multe cazuri in care aia cu note foarte mari datorita capacitatii de memorare au ajuns angajati mediocri sau chiar au profesat alte meserii
11
11
Nepotismul și amiguismul este ceea ce este nevoie pentru a obține un loc de muncă în r*mânia, meritocrația să fie al naibii. Trăim într-o țară cu idioți și hoți la conducere
18
1
Nemernicii voiau șpagă, nu adeverințe...
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510