REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
30.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

O alianţă de 40 de ţări promite să nu le plătească răscumpărare infractorilor cibernetici, susţine SUA

O alianţă de 40 de ţări promite să nu le plătească răscumpărare infractorilor cibernetici, susţine SUA

A.F. 1 noiembrie 2023 | 00:00 236

Patruzeci de ţări dintr-o alianţă condusă de SUA intenţionează să semneze un angajament de a nu le plăti niciodată răscumpărare infractorilor cibernetici şi de a lucra pentru eliminarea mecanismului de finanţare a hackerilor, a declarat marţi un înalt oficial al Casei Albe, potrivit Reuters.

O alianta de 40 de tari promite sa nu le plateasca rascumparare infractorilor cibernetici, sustine SUAAnne Neuberger

Iniţiativa Internaţională de Combatere a Ransomware-ului vine în contextul în care numărul atacurilor ransomware creşte la nivel mondial. Statele Unite sunt de departe cele mai afectate, cu 46% din astfel de atacuri, a declarat Anne Neuberger, consilier adjunct de securitate naţională în administraţia Biden pentru tehnologii cibernetice şi emergente, la o discuţie cu jurnaliştii într-un briefing virtual.

"Atât timp cât vor curge bani către infractorii ransomware, aceasta este o problemă care va continua să crească", a spus ea.

În atacurile de tip ransomware, hackerii criptează sistemele unei organizaţii şi cer plăţi de răscumpărare în schimbul deblocării acestora. Adesea, fură şi date sensibile şi le folosesc pentru a extorca victimele şi a scurge informaţiile online dacă plăţile nu sunt efectuate.

În timp ce sute de companii cad victime în fiecare an, atacuri de profil înalt în SUA au avut loc în ultimele două luni la operatorul de cazinouri MGM Resorts International şi la producătorul de produse de curăţare Clorox. Ambele companii nu şi-au revenit încă pe deplin în urma perturbărilor.

Noile iniţiative ale alianţei vizează eliminarea finanţării infractorilor printr-un schimb mai bun de informaţii despre conturile de plăţi de răscumpărare, a spus Neuberger. Vor fi create două platforme de schimb de informaţii, una de Lituania şi alta în comun de Israel şi Emiratele Arabe Unite.

Ţările partenere vor împărţi între ele o "listă neagră" prin intermediul Departamentului Trezoreriei din SUA, care va include informaţii despre portofelele digitale utilizate pentru a muta plăţile ransomware, a spus Neuberger.

Ea a adăugat că efortul va folosi inteligenţa artificială pentru a analiza blockchain-ul în vederea identificării fondurilor ilicite.

Volumul plăţilor cripto către atacatorii ransomware se îndreaptă spre al doilea cel mai mare total anual înregistrat, a transmis firma de analiză blockchain Chainalysis în iulie, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712