REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

O AMANETARĂ a FĂCUT CONTRACTE FALSE de ÎMPRUMUT pentru tot `FAMILIONUL’

O AMANETARĂ a FĂCUT CONTRACTE FALSE de ÎMPRUMUT pentru tot `FAMILIONUL’

Replica API 12 decembrie 2021 | 23:04 7275

Floriana S. a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată (8 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (16 acte materiale). Femeia este acuzată că în calitate de amanetar la Perfecta Invest și-a însușit din gestiune, în interes personal, suma de 10.427,02 lei în acest scop întocmind 8 (nouă) contracte fictive de amanet, prin contrafacerea semnăturilor titularilor înscriși în acestea. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea inculpatei la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 3 decembrie și nu este definitivă.

foto: digi24.ro

Floriana S. în calitate de în calitate de amanetar la Perfecta Invest, și-a însușit din gestiune, în interes personal, suma de 10.427,02 lei în acest scop întocmind 8 contracte fictive de amanet, prin contrafacerea semnăturilor titularilor înscriși în acestea. Contractele au fost făcute pe numele a diverși membri ai familiei, respectiv fratele său, verișoara sa și cumnata sa. Femeia a arătat că a procedat la contrafacerea semnăturilor la rubricile debitor în locul persoanelor menționate ca titular de contract precizând că pentru nici unul din cele 8 contracte nu a fost depus în amanet vreun obiect iar sumele aferente au fost însușite de ea în interes personal. Mai mult decât atât, Floriana S. a amanetat lanțul soțului său ca fiind de aur, pentru suma de 1.550 lei, cu toate că acesta era dintr-un metal comun.

Ce a spus instanța

Instanța a constatat că fapta a fost săvârșită sub forma intenției directe , deoarece, din modul concret de realizare a faptei reținute, rezultă că inculpatul a prevăzut rezultatul socialmente periculos al faptei sale și a urmărit producerea lui prin săvârșirea acesteia. Elementul material al infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată constă în faptul că inculpata a întocmit 8 (opt) contracte fictive de amanet, prin contrafacerea semnăturilor titularilor înscriși în acestea. Urmarea imediată constă în starea de pericol pentru relațiile sociale referitoare la încrederea publică de care se bucură înscrisurile sub semnătură privată, iar legătura de cauzalitate rezultă din chiar materialitatea faptei. Instanța a reținut că inculpata este în vârstă de 36 ani, este cetățean român, căsătorită, iar din fișa de cazier judiciar aflată la dosar rezultă că acesta se găsește la primul conflict cu legea penală. În favoarea inculpatei, instanța va reține că aceasta a recunoscut faptele pentru care este judecată în prezenta cauză, precum și faptul că a declarat că este de acord cu achitarea prejudiciului cauzat părții civile.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Abe si la Amanet Corect se intampla la fel! Eu am patit dar cand am facut scandal a venit sefa si a rezolvat! Mi-a dat si bani in plus numai sa tac sa nu le fac reclamatie
4
0
Cochet nu baga mana in buzunar la nimeni .Fraier e cine amaneteaza sau imprumuta de la camatari
3
3
... pe camatarii de la Amaneturi ! Niste jeguri de oameni ca aia de la Cochet ! Au facut milioane de euro din 1990 incoace pe saracia oamenilor !
9
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303