REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

O autospecială a poliției, parcată pe trecerea de pietoni de agenții care au oprit să-și ia o cafea. Video

O autospecială a poliției, parcată pe trecerea de pietoni de agenții care au oprit să-și ia o cafea. Video

Victor ROTARU 22 decembrie 2023 | 00:00 2939

Lipsa parcărilor constituie o problemă pentru majoritatea șoferilor, dar educația în trafic, pentru unii dintre aceștia, lipsește cu desăvârșire. Șoferul unui autoturism și-a parcat mașina pe trotuar, într-o stație de autobuz din Tomis Nord. Evenimentul s-a petrecut chiar sub ochii nu foarte vigilenți ai polițiștilor, care au parcat și ei autospeciala la câțiva zeci de metri... nu pe trotuar, ci pe trecerea de pietoni... pentru a se răsfăța cu o cafea. 

O autospeciala a politiei, parcata pe trecerea de pietoni de agentii care au oprit sa-si ia o cafea. VideoAutoturismul și autospeciala de Poliție parcate neregulamentar

Haosul domină în Constanța când este vorba de parcări, lipsa acestora creând bătăi de cap șoferilor. Joi, 21 decembrie, șoferul unui autoturism a decis să facă o „românească” și să-și parcheze mașina pe aproape toată lățimea trotuarului într-o stație de autobuz din cartierul Tomis Nord. Parcarea a stârnit revoltă în rândul pietonilor care s-au văzut nevoiți să ocolească autoturismul pentru a putea trece prin zonă, mai ales că în zona respectivă accesul autoturismelor e interzis, cu excepția mijloacelor de transport în comun. 

O autospeciala a politiei, parcata pe trecerea de pietoni de agentii care au oprit sa-si ia o cafea. VideoAutoturismul și autospeciala de Poliție parcate neregulamentar

Pentru ca tabloul să fie complet, la doar câțiva zeci de metri de parcarea excepțională făcută de constănțean, se afla o autospecială de Poliție, care staționa chiar pe trecerea de pietoni, agenții oprindu-se pentru a-și cumpăra o cafea. 

Cât este amenda pentru parcare neregulamentară în 2023?

Precizăm că punctul de amendă rămâne înghețat la 145 de lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situație, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, șoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, șoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staționare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde. Așadar aveți grijă pe unde vă lăsați mașinile în momentul în care nu găsiți un loc de parcare, dacă nu vreți să vă alegeți cu  o amendă care poate ajunge chiar și până la 725 de lei.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr un oras prea mic locuri de parcare putine politisti care mai iarta primarie care a facut ceva dar nu suficient ptr a mai face locuri de parcare prin chiar toate cotloanele multi dintre soferi obraznici si nesimtiti un balamuc balcanic sau oriental totul e bine atat timp cat nu sunt morti sau raniti dar in conditiile astea evident ca riscul creste mult; totusi daca pe strada aia nu aveau voie decat autobuze magarul ala trebuia ars
0
1
Mai bine desfiintati serviciul politie locala,plin de trantori umflati!Noi la locala Cernavoda stam mai retrasi cand suntem de serviciu,urmarim promotiile la supermarketurile din oras,stam acasa la tura de noapte si in Weekend dupa amiaza cand nu avem sefi la munca,plimbam neamurile cu Dusterul de serviciu (CT 99PCV),trai pe vatrai,galbeni de grasi,marea majoritate 120kg plus!
3
2
politia romana sa sesizat?
1
5
intrebarea este, unde sunt si de ce ii platim pe gardienii publici, pompos numiti politie locala? Asteptam un articol cu nr lor ( politie locala Cta) si salariile. Sunt informatii publice, constantenii trebuie sa stie pentru a aprecia daca merita sa fie mentinuti, sau dimpotriva , desfiintati si banii folositi mai eficient.
9
1
tupeul politistilor a atins cote alarmante. numai azi au amintit de 3-4 cazuri de politisti retinuti, ca au omorit/desfigurat oameni in bataie. oameni needucati, comunistii tot la asemenea specimene au apelat. dar sa vedeti si la armata ce angajari se fac. probabil ca la o noua partajare a regiunii, s-a dus romania mare.
3
4
Eu ma bucur ca am vazut o masina de politie pe strazi , ultima am vazut-o prin august .
10
1
Da o poza de la 1km de masina de politie nu aveai?
8
0
Multe trotuare trebuiau îngustate și puse dale pe ele Mașinile aveau loc mai mult și lumea numai călca în denivelări Vine campania electorală și se aruncă iar cu mizerie și minciuni in țara lui Pinocchio
7
5
Ce treaba are primarul cu un cioban parcat aiurea pe trotuar?
6
9
Mario jr,sa dea Dzeu sa platesti. Umai amenzi din astea mici....
0
6
asta e haosul creat de primar, un oras de rahat, stire de doi bani!
19
3
Amenzile sunt prea mici de-asta isi permit nesimtirea asta.E adevarat ca nici locuri de parcare nu prea sunt.
11
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016