REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
28.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

O avocată din Constanța vrea să ia fața Farului cu un bloc de 7 etaje și un McDonalds

O avocată din Constanța vrea să ia fața Farului cu un bloc de 7 etaje și un McDonalds

Replica API 30 august 2022 | 22:16 28203

În urmă cu câțiva ani, au început demersurile pentru construirea unui McDonalds, dar și a unui imobil cu șapte etaje, chiar pe terenul de lângă benzinăria Rompetrol, de pe bulevardul 1 Mai, la intersecția cu strada Caraiman. Trenul este ocupat, pe o suprafață de circa 37 %, de o parcare, dar are destinația de spațiu verde, potrivit PUG-ului Constanței. Autorii proiectului sunt două persoane fizice, una dintre ele fiind în strânsă legătură cu fostul șef al OCPI Constanța, Marian Mazilu. Mai mult, aceasta din urmă apare în declarația de avere a lui Mazilu, fostul șef de la OCPI împrumutând-o cu 64.000 de euro. Tot Mazilu este cel care are drept de semnătură și se ocupă de documentația care stă la baza investiției. Astăzi, unul dintre proprietarii terenului,o avocată din Constanța, se chinuie să anuleze în instanță hotărârile de consiliu local prin intermediul cărora a fost prelungit PUG-ul Constanței.

Amel Mocanu Tarabih, de profesie avocat, și unul dintre proprietarii terenului cu pricina, a cerut în instanță la începutul anului anularea hotărârilor de Consiliul Local, din 2011, 2013, 2015 și 2018, hotărâri prin intermediul cărora a fost prelungită valabilitatea Planului Urbanistic General al Constanței. Pe 29 iunie, acțiunea a fost respinsă, însă avocata a formulat apel vineri, 26 august.

Pesemne, PUG-ului Constanței o deranjează în acțiunea sa de a ridica în zonă un imobil cu 7 etaje și a unui McDonalds. Concret, terenul este chiar lângă benzinăria Rompetrol, de pe bulevardul 1 Mai, la intersecția cu strada Caraiman, vizavi de Far, care este ocupat, pe o suprafață de circa 37 %, de o parcare, dar are destinația de spațiu verde, potrivit PUG-ului Constanței.

Terenul mai este deținut, pe lângă Amel Mocanu Tarabih şi de Victor Bogdan Smaranda. Aceștia l-au achiziționat în 2019, însă anterior a aparținut lui Christian Iarcă. Modul de dobândire al imobilului de către Iancă a fost prin restituire în natură, în baza unei sentințe judecătorești în 2013, posesia terenului fiind făcuta în baza unui procesului verbal de predare-primire din februarie 2014 2014, încheiat cu Primăria Constanța.

Au interzis să construiască

După punerea în posesie, s-au efectuat lucrările de cadastru, fiind emise încheierile de intabulare, acestea menționând categoria de folosință „curți construcții". Ulterior, proprietarii au solicitat emiterea unor certificate de urbanism, însă prin acestea au fost informați că este interzisă executarea oricăror lucrări de construire și terenul figurează cu destinația de spațiu verde, temeiul indicat în acest sens constând în PUG aprobat prin HCLM 653/1999.

Aflând acestea și existând cele două contradicții (că în actul de intabulare e specificată destinația de curți-construcții, iar în PUG de spațiu verde), proprietarii au mers în instanță, solicitând anularea parțială a PUG-ului și lămurirea urbanistic.

Cei doi proprietari reclamă în instanță că dreptul lor de proprietate este afectat, în condiţiile în care nici o compensaţie nu a fost acordată, cu atât mai mult cu cât terenul nu are în fapt destinația de spațiu verde în sensul legii, ci este utilizat de autoritățile locale ca parcare publică.

Proprietarii vor să construiască un imobil cu 7 etaje și… un McDonalds

Totodată, proprietarii au cerut și adoptarea unui Plan Urbanistic Zonal prin care să se reglementeze regimul de construire al zonei în care se află terenul aflat în proprietatea reclamanților, dorindu-se construirea, pe lângă McDonalds, și a unui imobil cu regim de înălţime D+P+7.

Marian Mazilu

Curios este că interesele celor doi proprietari sunt reprezentate de Mazilu Marian, fost şef al OCPI (Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară). De altfel, unul dintre proprietari, Victor Bogdan Smaranda, apare în declarația de avere cu calitatea de împrumutat cu peste 64 .000 de euro.

Care este rolul lui Marian Mazilu? ”Nu sunt eu investitorul!”

Marian Mazilu nu se află printre investitori, a fost mandatat să le reprezinte interesele. ”Nu investesc eu în zonă. Unul din proprietar este din București, avocatul lui i-a spus să mandateze pe cineva care să semneze și să se ocupe de documente. Într-adevăr, l-am împrumut pe unul din cei doi cu bani”, a declarat, recent, pentru Replica Mazilu.

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amel a fost colega de facultate cu mine, s-a futut in p***a cu toti pentru note, a s**t p**a sa i se motiveze absente.
0
0
A fost colega si cu mine. Chiar habar nu aveti ce vorbiti. Plina de talente dar o duce capul. Era cea mai desteapta. Acum ca a ales sa isi faca buzele nu cred ca i-a luat din creier
1
0
Constantenii vor fi fericiti fiindca au noi locuri de munca, iar viitorii proprietari fiindca vor avea noi case. Case closed.
0
0
Vedeti ca e in cardasie cu Transevren,transport,vrea sa faca acolo multe fara acte
0
0
Daca blocheaza vizibilitatea farului spre mare, nu va obtine autorizatie. Ala tine de directia hidrografica si e considerat obiectiv militar. Si, bai Paul, daca esti p***t mai bine te abtii. Aterizare la coasta, boule. Pentru nave, si nu din alea spatiale. Si pe langa asta mai exista far alb, far verde, far rosu, si radio-far. Dar tu esti prea p****. Te depasesc chestiile astea.
1
0
Nota 73 din 100 la admitere stagiar. Pozitia 300 si ceva. Sigur sefa de promotie
1
1
Sa va fut pe toti in cur cu nasul meu.
1
1
Nu zic ca n-ar fi o femeie desteapta dar din pacate si-a tras o mooie de centurista!
1
0
Cu buzele astea sunt convins ca a obtinut muuulte!
1
0
Mamel asta e buna de dansatoare exotica, se iroseste in avocatura
3
0
Avioanele aterizraza la ma-ta, javra! Manelistii de Abator nu stiu ce-i ala far de aterizare la coasta.
0
0
Sa construiasca pe fiecare spatiu liber din cta si mc- uri , in nestire. Vor reusi , Doamne ajuta !
1
0
Paul , cu cine ai facut scoala , cu femeia se serviciu ? Esti cu adevarat un alfabet functional .
0
0
vaco de paul care esti vaca, esti un bou mai mare decat stii.si analfabet pe deasupra.incearca a citesti ceva mai ult decat preturile din mall.bob are perfecta dreptate
1
0
Unde p**a mea atwrizeaza avioanele la Abator? Mortii matii de bou.
1
0
v-ati asumat riscul cand ati cumparat un teren incadrat ca spatiu verde. De-aia a fost si asa de ieftin. Daca avea destinatie curti constructii era altceva, dar era si la alti bani. Asa ati ramas cu el, puteti sa amenajati un parc.
2
0
Ce avem noi aici...un teren retrocedat de mazare care ajunge la avocatul mocanu. Exact avocatul lui mascariciu si al lui nicusor. De altfel, un f. bun avocat le-a pierdut toate procesele. Nimic ciudat...
5
0
Colac peste pupaza, buzata e din Tulcea, patria soferilor handicapati. Este lesbi, isi dadea limbi in p***a prin Tabacarie.
1
0
F.tu-va in gura de comunisti , lasati lume sa investeasca !
0
0
cred ca si tu suferi de BUZE UMFLATE... cu pompa cu...botox..cu de toate...de ce n-ai rurat-o pe mamicuta ta sa te faca cu bot de elefant...ca sa te saturi de....INFRUMUSETARE...
1
0
T*****a asta borata a fost fututa in gura si cur de toti din Universitatea Ovidius, sugea p**a in parcare la Metro. A prins-o barbasu cum il insela cu un turc. Ii place sa s**a pula, inghite si se fute si in cur. Sa plece in tara ei Arabia, c***a penala.
0
0
Sincer , nu pare a fi avocata . Poate excorta , asta pare dupa mecla a proctica . Meserie banoasa daca stie cum sa o faca . Cred ca stie pentru ca de unde bani sa construiasca .
0
0
Nu permiteti sa se construiasca bloc ne sufoca atata beton sa investeasca la bucuresti nu la noi
0
0
Bai dar cat tam tam pentru niste buze. Nu vad unde e problema cu procedurile de infrumusetare. Suntem oameni si avem si o viata personala.
0
2
Terenurile care apartin poporului Roman de 33 de ani incoace au devenit proprietati private date de toti nemernicii care sau peridat la putere de la revolutie incoace .Popor Roman care din 1989 au acceptat si complacut sa fie condusi de hoti. Orice popor au hotii lor Dar nu orice popor accepta sa fie condusi de hoti.
2
0
Intamplator, mi.a fost colega la facultate si fata a terminat sefa de promotie cu nota 10 pe linie. Si a fost si singura intrata din prima in avocatura din toata promotia. Terminati cu misoginismul si invidia ca de aia nu puteti sa aveti si voi aspiratii inalte. Peace!
0
0
Incaodata se vede cat de sexisti misogini infecti sunt oamenii. Fiecare face ce vrea cu corpul lui inapoiatilor. Efectiv nu va priveste deloc. Sunteti prea p****i pentru lumea asta.
1
0
Nu stiu ce profesionalism vezi tu, dar cand o persoana e ocupata cu tratamente de infrumusetare si prostii din astea, ma intreb cand are timp sa pregateasca cazurile, sa citeasca si sa se documenteze. Cred ca ultima ei carte citita e amintiri din copilarie. la fel si cu medicii, cand vezi ce preocupari au, te intrebi cand au astia timp sa invete asa cum se lauda, ca de asta merita salariile alea ca ei...invata...la fratelli bineinteles.
1
1
Alta avocata interlopa si asta. Cu buzele alea ii suge p u l a lu M****s Mocanu, alt maimutoi si ala, cu toti clientii in puscarie. O mananca rau de tot in pi z da pe t*****a asta borata.
0
1
Vor avea surpriza sa fie nevoie de acord de la Armata, in zona de vizibilitate a farului de aterizare. Si atunci buzata va avea nevoie sa-si foloseasca talentele botoxate...
0
0
imi cer scuze dar buzele acelea nu se preteaza meseriiei liberale de avocat. Nu inspiri incredere modificandu-ti forma buzelor in halul asta. In rest, nu am nici o problema cu-n bloc in zona aia.. ca oricum terenul acela nu are nici o folosinta.
0
0
Eu am vb din pct meu de vedere...ce zice restul lumii,problema lor
0
0
mah sicario ai dreptate , da este o profesionista , dar in felatie si alte minunatii ptr barbati... stai in banca ta , caci o stiu mai bine ca tine.
1
0
Va roade invidia. Niciunul nu o cunoaste,dar mancati rahat.este o profesionista in meseria de avocat.nu mai vorbiti aiurea
0
1
Sa ma caac pe blocurile voastre si pe mufa acestei botoxate!
2
0
Se rezolva aproape tot, si domnu Mazilu, acum cave ani avea un magazin de calculatoare in zona boema, o sotie farmacista, ia sa vezi cum a ajuns el marele director
0
0
Nu mai dati autorizatii aiurea cum sunt bllocurile intre case in nici o tara civilizata nu o sa gasiti asa ceva nu ai intimitate in curtea ta pe niste stradute mici sau sau consyruit blocuri cu 4 etaje respectati nivellul de inaltime
2
0
sincer,va intreb..nu sunt rautacios....v-a piscat albina de buze??? de ce sunt asa bombate???umflate???pompate???si la ce ajuta ???va rog???nu va suparati...
2
0
E a treia sotie cu acte a avocatului lui Mazare, M****s Mocanu!
0
0
Cum naiba orice bugetar e super bogat? Cum reusesc sa faca avere doar din salariu de bugetar? Daca terenul este cu destinatie spatiu verde, spatiu verde sa ramana. Dar cum la noi golaniile sunt la ordinea zilei, enjoy!
7
2
Daca o intrebi ceva din Codul de Procedura Penala pe vrabiutza asta o sa te kaci pe tine de ras !
3
1
e pe vremea lui Ceausescu ar fi fost bobinatoare sau femei de servici nu avocata
1
0
avocata arabia, vai de blocurile alea daca astia e investitori, bani de spalat ,rufe ca altii, astia trebuie sal tati , nu unu care fura o geanta sau un cauciuc
0
0
Da omuiut nu vrea...betonata
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513