REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O barcă în care se aflau mai multe persoane s-a răsturnat în Mureş, în Periam Port! Video

O barcă în care se aflau mai multe persoane s-a răsturnat în Mureş, în Periam Port! Video

Virgil STOIAN 1 mai 2023 | 00:00 1706

O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureş, duminică seară, iar pompierii au intervenit pentru salvarea acestora. Opt persoane au fost găsite, însă alte patru sunt încă dispărute, informează news.ro. Pompierii din Arad au sosit în sprijinul colegilor lor din Timiş.

O barca in care se aflau mai multe persoane s-a rasturnat in Mures, in Periam Port! Video

Accidentul a avut loc în zona localităţii Periam din judeţul Timiş.

”În jurul orei 21:00 am fost solicitaţi să intervenim în sprijin la ISU Timiş care desfăşoară o misiune de căutare-salvare pe râul Mureş, în zona localităţii Periam Port, unde o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat. Din primele informaţii, patru persoane sunt încă dispărute”, a transmis ISU Arad.

Pompierii din Arad intervin cu o autospecială de intervenţie care are în dotare o barcă de salvare şi două echipaje SMURD, dintre care unul Terapie Intensivă Mobilă.

O barca in care se aflau mai multe persoane s-a rasturnat in Mures, in Periam Port! Video

„La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Periam au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona localității Periam Port, din județul Timiș, s-ar fi răsturnat o barcă în care se aflau mai multe persoane. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, pe malul râului Mureș, care aparține de județul Timiș, fiind scoase la mal o femeie de 28 de ani și un copil, de 3 ani. Din nefericire, a fost declarat decesul minorului. De asemenea, 3 adulți și 3 copii au fost scoși pe malul râului Mureș, care aparține de județul Arad. Alți 2 adulți și 2 copii sunt de negăsit. Misiune în dinamică, alături de celelalte structuri MAI,” anunță Inspectoratul Județean de Poliție Timiș.

Update: Unul dintre copiii scoși din apă a murit. În continuare, doi adulți și doi copii sunt dispăruți. Alte 4 persoane sunt în continuare căutate.

 

Video:

Update: Cele 4 persoane dispărute nu au fost găsite; căutările, reluate dimineața

Cele 4 persoane - 2 copii şi 2 adulţi - dispărute duminică în apele râului Mureş, după ce barca în care se aflau s-a scufundat, în zona localităţii timişene Periam Port, nu au fost găsite, echipajele de scafandri retrăgându-se la bază.

''Începând cu ora 01:00 echipajele de scafandri s-au retras la bază. Trei echipe de căutare-salvare din cadrul ISU Timiş vor continua misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii. Până în acest moment, cele 4 persoane dispărute (2 copii şi 2 adulţi) nu au fost găsite'', informează ISU Timiş.

Update:  Conducătorul ambarcaţiunii care s-a răsturnat pe Mureș a fost reţinut: nu avea permis şi era băut

Barca răsturnată duminică seară în râul Mureş nu era înmatriculată, iar cel care o conducea - un bărbat de 33 de ani - nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta fiind reţinut, informează IPJ Arad.

''În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20,40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port - judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn. În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat'', precizează luni sursa citată.

În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutaţi un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, şi doi copii din Nădlac.

Din cercetări a reieşit că bărbatul care conducea nu deţine certificat de conducător al ambarcaţiunii, iar barca nu este înmatriculată.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Pompierii timişeni şi arădeni continuă luni căutarea celor patru persoane dispărute.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510