REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
22.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

O bonă a subtilizat, cu zâmbetul pe buze, banii și bijuteriile angajatorilor!

O bonă a subtilizat, cu zâmbetul pe buze, banii și bijuteriile angajatorilor!

Replica API 1 aprilie 2022 | 00:01 1840

Gabriela Aisăchioaiei a fost condamnată la 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt în formă continuată (2 acte materiale). Sentința a fost dată pe 18 martie 2022 și nu este definitivă. Femeia este acuzată că, angajată fiind ca bonă și menajeră, în două case diferite, a sustras bani și bijuterii, creând un prejudiciu de 1500 respectiv 21.350 de lei.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit anchetei, femeia a fost angajată ca menajeră, fără forme legale, de către una dintre familiile păgubite. La doar trei zile după angajare, aceștia au constatat că le lipseau bijuteriile dar și suma de 2600 de euro. În urma unor verificări, inelul de logodnă și verigheta soției, au fost găsite la o casă de amanet, contractul fiind încheiat pe numele inculpatei. Ulterior, fostul soț al inculpatei le-a restituit cealaltă verighetă și un pandantiv din aur, pe care a spus că le-a găsit în poșeta Gabrielei Aisăchioaiei. În legătură cu cea de-a doua faptă, soția a observat un mesaj pe reţeaua de socializare Facebook conform căruia bona copilului lor, Gabriela Aisăchioaiei, a sustras de la o altă familie mai multe bunuri. Astfel, în urma unor verificări efectuate de soție, aceasta a constatat că din casă au fost sustrase două lănţişoare din aur, o brăţară din aur, un cercel şi o cruciuliţă din aur. În fața instanței, inculpata a recunoscut în totalitate faptele reținute în sarcina sa.

La stabilirea pedepsei, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au avut în vedere faptul că inculpata are 41 de ani, studii liceale, nu are ocupaţie stabilă, este necăsătorită, şi nu este cunoscută cu antecedente penale. Aceasta a recunoscut săvârșirea faptelor, dar nu a achitat nicio parte din prejudiciul creat părților civile. Deși fostul soț al acesteia a restituit anumite bunuri persoanelor vătămate, bunuri pe care a precizat că le-a găsit în poșeta inculpatei, din declarația acestuia nu reiese că ar fi vorbit în prealabil cu inculpata, astfel încât decizia de restituire să-i aparțină.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca se inteleg nu se ajunge oricum la parnaie, si de ce sa ajunga? ca sa impovareze statul? e suficinet sa-i dea condamnare cu suspendare, ca e echivalentul la recidivist
0
0
Daca era un barbat de 41 de ani, cu studii liceale, nu avea ocupatie stabila, era necasatorit, si nu era cunoscut cu antecedente penale ii dadea din start 2 3 ani de parnaie lu asta ca e femeie lu asta ca e femeie se tine cont de una si de alta parnaie tata fara discutii alta data sa nu mai fure
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768