REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

O companie israeliană a cumpărat o afacere la Ovidiu. Ce vor să facă 

O companie israeliană a cumpărat o afacere la Ovidiu. Ce vor să facă 

Andreea POPA 17 noiembrie 2023 | 00:00 9838

O firmă din Israel care a inaugurat deja în România cel mai mare parc fotovoltaic din sud-estul Europei se extinde și în Constanța, unde a preluat un proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic la Ovidiu. Compania a atras fonduri de 200 de milioane de euro pentru investiții în România, unde are în plan dezvoltarea unor capacități energetice de 1,5 GW.  

O companie israeliana a cumparat o afacere la Ovidiu. Ce vor sa faca Parcul fotovoltaic de la Rătești

Compania israeliană Econergy International Limited, unul dintre cei importanți investitori în fotovoltaicele din România, a devenit recent noul proprietar al firmei Ovidiu PV Regenerabile SRL din București, care dezvoltă proiectul unui parc fotovoltaic cu o putere totală de 60 MW în orașul constănțean Ovidiu. 

Tranzacția încheiată pe 11 octombrie 2023 a constat în preluarea tuturor părților sociale ale Ovidiu PV Regenerabile SRL de către Econergy International Ltd din Londra de la firmele românești Electroconst General Project SRL Ovidiu și Enpower Energy SRL București. 

O companie israeliana a cumparat o afacere la Ovidiu. Ce vor sa faca Bogdan Asanache

Poziția APM Constanța cu privire la parcul fotovoltaic de la Ovidiu 

Noii administratori al firmei care va ridica parcul fotovoltaic din Ovidiu sunt românul Bogdan Asanache, country manager pentru România al Econergy și Yoav Shapira, șef operațiuni și acționar majoritar al Econergy. 

Ovidiu PV Regenerabile SRL a depus în septembrie 2022 documentația mediu pentru emiterea avizului de mediu în vederea construirii unui parc fotovoltaic cu o putere totală instalată de 60,11 MW, pe un teren de 100 de hectare din orașul Ovidiu. Pe 13 noiembrie 2023, Ovidiu PV Regenerabile SRL a anunțat că APM Constanța a luat decizia potrivit căreia pentru proiectul fotovoltaic din Ovidiu nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.   

O companie israeliana a cumparat o afacere la Ovidiu. Ce vor sa faca Eyal Podhorzer

Firma a raportat pentru 2022 afaceri zero și pierderi de 21.220 lei, fără niciun angajat, precum și datorii de 230.511 lei. Econergy International Ltd, compania londoneză care a preluat proiectul din Ovidiu, face parte din Econergy Renewable Energy Ltd, cu sediul în Israel, cu operațiuni în România, Italia, Grecia, Polonia, Spania și Marea Britanie. 

Parcul de la Rătești a costat 102 milioane de euro

Econergy dezvoltă proiecte de 1,5 GW în România, iar la sfârșitul lunii octombrie a inaugurat la Rătești, în județul Argeș, cel mai mare parc fotovoltaic din sud-estul Europei, în colaborare cu altă companie israeliană, Nofar Energy. Parcul de 155 MW de la Rătești a costat 102 milioane de euro, iar Econergy a reușit să atragă alte 200 de milioane de euro pentru proiecte similare în România și Polonia.  

O companie israeliana a cumparat o afacere la Ovidiu. Ce vor sa faca Yoav Shapira

Econergy este o companie nouă, înființată în 2019 de către Eyal Podhorzer și Yoav Shapira, care ocupă funcțiile de CEO, respectiv COO. Din 2021, este listată la Bursa din Tel Aviv. Directorul Econergy pentru România și responsabil de dezvoltarea proiectelor din țara noastră este Bogdan Asanache. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vindeți voi sionistilor pământul și afacerile și o să se întâmple ca în Palestina! O sa fim străini în țară noastră.
0
0
nu mai dezechilibrează sistemul energetic, mai savanților de la Transelectrica? În toată Europa particularii au acoperișurile pline de panouri, la noi nu se poate! Adevărul îl știm cu toții, guvernul este bara-bara cu băieții deștepți și cum sa scape ei din gheare încă 90 000 de familii!!!
3
1
...cred că dacă ar folosi energia generată pentru o desalinizare a apei de mare sau pompare in sistemul de irigații..nu ne-am mai ruga să plouă atunci când ai nevoie de apă în agricultură...în rest toate cele bune tuturor!
3
0
Vor sa se stabileasca cu totii in zona Palestinei. Zionistii vor asta deja de peste un secol. Nu va faceti ca nu stiti asta.
2
3
Romanii se bicura ,dar ni se gandesc la consecinte.In Dobrogea cu un numar asa mare de eoliene comasate pe o suprafata relativ mica ,mai nou si fotovoltaice vor face din Dobrocea un deșert mai repede decat se credea . Nu spun eu ci studiile si precipitatiile anuale in zona deoarece influenteaza curentii de aer si de aici un intreg ecosistem . Alte state le dau jos si le muta pe mare exemplu Germaniei ,Olandei noi ne bucuram ca vin alte firme straine monteaza la noi diverse parcuri eoliene sau fotovoltaice dar banii pleaca din Ro la sfarsir de an profitul pleaca in Cipru sai insulele Cayman pe plan local nimic doar arsița si pamant ars . Sumt studii in acest sens . Bederi de ce in desert sau africa unde este teren vast si propice pentru asa ceva nu se pun fotovoltaice pe suprafete mari. Incep sa am impresia ca africanii sunt mai inteligenti ca noi ,in Ro suntem mai mult cobaii , mai noi vor sa testeze si acele minireactoare nucleare prima tara din lume .
23
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016