REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.5° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

O constănțeancă, țepuită pe OLX cu 4.000 de lei!

O constănțeancă, țepuită pe OLX cu 4.000 de lei!

Replica API 21 martie 2022 | 20:54 2610

O constănțeancă a fost ușurată de 4.000 de lei de către țeparii de pe OLX. Femeia a mușcat momeala escrocilor și, în urma unor mesaje, aceasta a introdus datele personale ale contului bancar într-un site pe care îl primise de la țepari. În timp ce aceștia au apelat la metoda echipei suport a OLX-ului, care ”cică” o ajuta pe tânără să efectueze tranzacția, banii din contul victimei erau retrași treptat.

Țepele pe OLX nu mai sunt de multă vreme o noutate. După ce mai multe persoane au fost înșelate de escrocii care se dădeau drept potențiali cumpărători, atât rețelele sociale cât și mass media au făcut publice modalitățile de abordare ale acestora.

Iată că o constănțeancă a mușcat momeala unui țepar de pe OLX, pierzând 4.000 de lei în doar câteva momente. Tânăra a pus spre vânzare o pereche de încălțăminte pentru bărbați. După puțin timp de la postarea anunțului, o femeie a contactat-o pe tânăra în cauză, cu pretextul achiziționării articolului.

Țepara i-a trimis victimei un cont prin care era necesară introducerea datelor cu caracter personal ale cardului de credit personal. După ce tânăra a completat câmpurile formularului respectiv, banii au început să se retragă treptat din contul victimei.

Ca povestea să fie cât se poate de credibilă, țepara a mai introdus în peisaj un al treilea personaj. Victima a primit de pe un alt număr mesaj, potrivit căruia, echipa de suport OLX vrea să se asigure că aceasta efectuează tranzacția în mod corect, îndrumând-o pe femeie să aprobe mai multe tranzacții din aplicația mobilă a băncii.

Când victima și-a dat seama că este vorba despre o înșelăciune, era deja târziu, întrucât țeparii goliseră contul bancar. Femeia a rămas fără 4.000 de lei în doar câteva momente.

Precizăm că Poliția Română a avertizat, de mai multe ori, cu privire la aceste metode de înșelăciune și a recomandat să nu fie date datele personale atunci când sunt cerute.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va feriti de ei , au golit multe conturi la Constanta si Eforie
0
0
pai daca tu vinzi cum sa dai datele si sa aprobi tranzactia??? si apoi politia sa-si faca treaba ca asa au pretentia sa iasa la pensie la 45 de ani cu pensii speciale! sfaturi da oricine. gratis!!
0
0
daca esti fraier si lacom,ti-o iei.nu le dau nimic in avans boschetilor.si,berbecilor,dacda e prea frumos sa fie adevarat,Nu e.chilipirigiilor
1
0
Pe Olx sunt inscrisi multi tepari. Cascati ochii ca sa nu cascati portofelul.
0
0
DIN BACAU SE OCUPA CU TEPELE DE GENU ASTA MARE GRIJE DARIE RAZVAN GEORGIAN
2
1

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365