REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

O copilă de 12 ani din Călăraşi, exploatată sexual la Paris

O copilă de 12 ani din Călăraşi, exploatată sexual la Paris

Valentina CAMARA 9 martie 2023 | 08:05 2909

La data de 3 martie a.c., Centrul de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a fost informat de către Biroul Atașatului de Afaceri Interne al M.A.I. din Paris cu privire la faptul că o minoră, de 12 ani, de cetățenie română, a fost victima unei infracțiuni de natură sexuală, în Paris, Franța, la data de 19 februarie 2023, în exploatarea minorei fiind implicați chiar părinții acesteia.

O copila de 12 ani din Calarasi, exploatata sexual la Paris

Din investigațiile Poliției Franceze a reieșit că părinții minorei ar fi primit sume mari de bani de la un cetățean francez, în schimbul exploatării sexuale a copilului.

Mama minorei și cetățeanul francez au fost arestați preventiv de Poliția Franceză, fiind acuzați de trafic de ființe umane și agresiune sexuală asupra unui minor.

Tatăl minorei a părăsit Franța împreună cu cei doi copii ai săi, printre care și victima. Centrul de Cooperare Polițienească Internațională a facilitat schimbul de informații dintre Poliția Franceză și Poliția Română.

Astfel, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a efectuat investigații, cu operativitate, în vederea localizării minorei și a tatălui acesteia, stabilindu-se că aceștia se află în România.

La data de 6 martie a.c., autoritățile franceze au introdus în Sistemul de Informații Schengen o semnalare pe numele persoanei bănuite, cetățean român, tatăl copilei,  solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare.

Bărbatul este bănuit de faptul că, în perioada ianuarie –februarie 2023, ar fi aplicat rele tratamente fiicei sale minore, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un cetățean francez, în schimbul a 89.000 de euro.

Astfel, la data de 8 martie a.c., în urma investigațiilor desfășurate în cauză, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au identificat minora și pe tatăl acesteia.  

D.G.A.S.P.C. Călărași a preluat sub protecție minora, iar persoana bănuită a fost reținută și prezentată organului judiciar competent, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis de către autoritățile franceze.
 
Procedura de executare a mandatului european de arestare este în curs de desfășurare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred că la musullmani le plăcea asta că ăia sunt cu copii
4
1
De unde e? Din Călărași? Oare de ce e***e o fi?
5
0
doar "una"?
6
0
craaaaaaaaaaa
10
1
"Americanu"de la Călărași face la fel cu fetele lui și nevasta-sa...asa ca nu-i de mirare
10
1
La data de 6 martie, autoritatile franceze au introdus în Sistemul de Informatii Schengen ...... alooo care Schengen ca nu suntem in el??!!
6
2
Ce s a intamplat cu banii? Ca asta ii doare pe francezi. Ca le a scos ti.ganu ro.man 90 mii euro din franta si i a adus in Romania. Nu ca a fost tutufa minora. Cred ca la perchezitie au fost si politisti francezi ca sa se asigure ca sunt gasiti banii si inapoiati frantei. Sa nu cumva sa ramana banii in Romania. Daca Romania are nevoie de bani sa se imprumute ca de facut export nu mai poate ca au avut grija multinationalele inclusiv franceze sa inchida toate fabricile. Bine ntekes cu concursul politicienilor romani care au luat spagile. Fara sa i uit oe cei de la fostul ONG numit Uniunea Salvati Romania care acum sunt partidulet si inca iau bani din strainatate ca sa faca jocul multinationalelor.
16
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016