REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

O elevă de 16 ani a murit imediat după ce a consumat un drog de mare risc acasă la un prieten

O elevă de 16 ani a murit imediat după ce a consumat un drog de mare risc acasă la un prieten

A.F. 2 august 2023 | 19:02 4526

O fată în vârstă de 16 ani a murit, în judeţul Neamţ, după ce a consumat un drog de tip cristal, iar poliţiştii au deschis o anchetă şi au reţinut trei persoane în acest caz, pentru trafic de droguri.

O eleva de 16 ani a murit imediat dupa ce a consumat un drog de mare risc acasa la un prieten

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

La  data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieșit a că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă.

În cursul urmăririi penale, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri.

O eleva de 16 ani a murit imediat dupa ce a consumat un drog de mare risc acasa la un prieten

Din cercetări a reieșit că acestea ar fi comercializat și drogul de tip cristal, consumat de persoana vătămată minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia.

În urma cercetării la fața locului și a perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere și mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC.

La data de 1 august a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea celor 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

O eleva de 16 ani a murit imediat dupa ce a consumat un drog de mare risc acasa la un prieten

În cursul zilei de astăzi, 2 august, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu cunosc legea,dar poate spune cineva care stie ce risca un traficant de droguri care a vandut un drog care ia adus moartea celui care a cumparat drogul respectiv,caci in cazul asta traficantul a comis el crima direct,nu a omorat el fata dar el ia dat otrava pe care fata a consumato si apoi a murit.
0
0
din pacate multi tineri consuma droguri, la licee e jale daca s-ar baga obligativitatea testarii, intrebarea e cine acopera dealer-ii, ca nu e greu sa-i cauti ca si fetele de pe varianta, cine protejeaza prostitutia?e asa greu sa depistezi cine e in spatele lor?nu, dar nu se vrea, deaia tinerii care studiaza pleaca masiv din tara, aici tara a esuat, mai e putin pana se scufunda
5
0
Este dovedit faptul ca omul in ''captivitate'' se dezvolta bine ca individ si ca societate , teama sau frica de a fi pedepsit il disciplineaza ! In libertate lucrurile se schimba radical , omul se auto distruge , civilizatiile se prabusesc ! Aceasta noua democratie americana, care a fost inventata de niste razvratiti pe teritoriul unui pamant virgin, a adus omenirii numai probleme ....
7
2
Asta este libertatea pentru care s-a luptat la revoluție.
5
5
Blestemul furtului banilor din taxe. Copii fara educati
12
2
in punga aia e mancare de pisici la kg de la lidl.
7
2
hahahahahaahahahah
6
4
Continuați să băgați prafuri pe nas
19
2
Și eu am droguri la greu,dar nu găsesc curieri sa le livreze
13
0
live fast die young
11
2
DE-AR CRAPA TOTI DROGATII INPREUNA CU FURNIZORII SI CEI CARE LE IAU APARAREA
22
7
Ce inseamna “trafic de droguri în vederea consumului propriu” ? si-a vandut singur lui insusi droguri picate din cer si le-a consumat ? a vandut altora sau nu ? un nonsens; asta e modelul american unde mortii din droguri sunt foarte numerosi cu deosebirea ca noi suntem intr-o catastrofa demografica cu natalitate negativa in care americanii nu sunt
23
1
Nu stii ce-ți rezerva viitorul ție si copiilor tai, sau poate nepoților, mai bine taceai
9
17
As putea fi empatic, dar nu e ca si cum a murit in biblioteca de la prra mult studiu, sau a murit in timp ce facea voluntariat. A murit de drogici ce era...asa ca pwlm..
24
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016