REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
26.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

O familie a incinerat o persoană necunoscută în locul unei rude decedate, după ce spitalul le-a dat cadavrul greșit

O familie a incinerat o persoană necunoscută în locul unei rude decedate, după ce spitalul le-a dat cadavrul greșit

A.F. 11 decembrie 2023 | 00:00 1290

O familie din Èšara Galilor a incinerat o persoană necunoscută în locul unei rude decedate, după o greÈ™eală a Spitalului Universitar Grange din Cwmbran.

O familie a incinerat o persoana necunoscuta in locul unei rude decedate, dupa ce spitalul le-a dat cadavrul gresit

Rudele au È›inut o slujbă de înmormântare, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, pentru o persoană necunoscută, despre care se crede că nu are niciun membru de familie în viață.

După ce a fost descoperită greÈ™eala de la morga Spitalului Universitar Grange din Cwmbran, familia a fost nevoită să organizeze o a doua slujbă de înmormântare, însă de această dată pentru persoana iubită, al cărei nume nu a fost dezvăluit, relatează Sky News. 

Șefii spitalului au declarat că le pare „foarte rău” pentru ceea ce au descris ca fiind un „incident izolat” È™i un „caz excepÈ›ional”.

Un purtător de cuvânt al Aneurin Bevan University Health Board a declarat pentru Sky News: „Suntem cu totul dezamăgiÈ›i de ceea ce i s-a întâmplat familiei È™i ne asumăm responsabilitatea pentru acest incident izolat. Cuvintele nu pot exprima cât de rău ne pare. Ne-am întâlnit cu familia pentru a-i informa pe deplin despre această situaÈ›ie È™i pentru a le oferi tot sprijinul de care au nevoie.

De asemenea, am dori să asigurăm publicul că acesta este un caz excepÈ›ional. Am identificat această greÈ™eală prin propriile noastre investigaÈ›ii È™i, după o analiză iniÈ›ială, suntem încrezători că aceasta se datorează unei erori umane într-un caz izolat. Cu toate acestea, continuăm să investigăm circumstanÈ›ele care au înconjurat acest incident È™i vom È›ine membrii familiei la curent pe tot parcursul anchetei noastre.

Niciun cuvânt pe care îl putem spune sau nicio acÈ›iune pe care o putem întreprinde nu poate îndrepta această situaÈ›ie. Ne pare foarte rău, iar gândurile È™i întregul nostru sprijin rămân alături de familie. Din cunoÈ™tinÈ›ele actuale ale consiliului de sănătate, nu se cunosc rude ale celuilalt pacient”. 

A fost lansată o anchetă internă privind circumstanÈ›ele în care corpul greÈ™it a fost dat familiei, È™i care ulterior a fost incinerat la crematoriul Sirhowy Valley Crematorium din Blackwood, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712