REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O familie cu trei copii trăiește într-o sărăcie lucie, într-o cămăruță din zona Gării Constanța. Video

O familie cu trei copii trăiește într-o sărăcie lucie, într-o cămăruță din zona Gării Constanța. Video

Virgil STOIAN 17 noiembrie 2023 | 00:00 4553

Este greu de crezut că în secolul 21, un secol al tehnologiei și al vitezei, încă mai există familii care trăiesc ca în Evul Mediu, în maghernițe de 15 metri pătrați. Este cazul unei familii cu trei copii, de 1, 4 respectiv 5 ani, care trăiesc într-o sărăcie lucie, în zona gării, într-un garaj transformat de tată într-o cămăruță bună de locuit. Chiar dacă tatăl mai muncește pe unde apucă, cu greu reușește să pună ceva pe masă copiilor. Acesta face apel la cei care doresc și pot, să îi ajute cu orice - alimente, hăinuțe sau alte bunuri. Camera improvizată se află pe strada Albastră nr. 6, imediat după stația de microbuze din Gara Constanța, intrarea pe stradă făcându-se printr-un gang pe unde se poate intra cu mașina.

O familie cu trei copii traieste intr-o saracie lucie, intr-o camaruta din zona Garii Constanta. Video Familie alături de cei de la Suflete Deschise

Chiar dacă stau în condiții mizere, tatăl nu concepe să îi fie luați copiii de către asistența socială: „Stăm de cinci ani în această zonă. Am făcut ceva improvizat pentru că nu aveam unde să stăm. Vine frigul, eu mă duc la muncă, copiii rămân acasă cu soția. Eu sunt singurul care lucrez, cu ziua, acum am depus un CV pentru un loc de muncă. Copiii primesc alocație din care li se cumpără tot ce au nevoie. Noi nu am mai vrea să stăm aici, dar nici nu vrem să dăm copiii la stat. Copiii mei sunt bine crescuți și educați și nu vrem să ni-i ia. Cine poate să ne ajute cu orice sau dacă ar putea să ne ajute cu o cămăruță, cu o casă le-am fi recunoscători”, a declarat tatăl pentru Replica de Constanța.

O familie cu trei copii traieste intr-o saracie lucie, intr-o camaruta din zona Garii Constanta. Video casa în care locuiește familia

Asociației „Suflete deschise“ a mers la familia cu mașina plină de alimente

Un prim pas a fost deja făcut pentru ajutorarea familiei. Astfel, Petre Preda, președintele Asociației „Suflete deschise“, căruia Replica i-a adus la cunoștință acest caz, a ajuns în cursul zilei de joi, 16 noiembrie, cu o mașină încărcată cu alimente de bază, dulciuri și fructe, pentru o săptămână. Micuții au primit jucării din pluș, cărți si creioane de colorat, iar în cursul zilei de vineri Asociația le va trimite haine, încălțăminte, detergenți și produse de igienă.

O familie cu trei copii traieste intr-o saracie lucie, intr-o camaruta din zona Garii Constanta. Video casa cu acareturi

Protecția Copilului a intrat pe fir

Autoritățile știu de această familie și au încercat de-a lungul timpului să îi ajute și speră să nu se ajungă la instituționalizarea copiilor: „Am putea să găsim loc pentru mama și pentru cei trei copii, însă părinții nu doresc. Noi îi monitorizăm în continuare și ne gândim doar la binele copiilor care nu pot trăi în asemenea condiții. Încercăm să le găsim poate o locuință“, au declarat reprezentanții DGASPC Constanța pentru Replica.

În concluzie, cine dorește să ajute familia cu cei trei copii, cu alimente, haine sau orice altceva, îi poate găsi pe strada Albastră nr. 6, în zona Gării Constanța.

O familie cu trei copii traieste intr-o saracie lucie, intr-o camaruta din zona Garii Constanta. Video tatăl copiilor

Video:

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
faci trei copii dar nu te gandesti unde muncesti, unde stai ,cu cei cresti!astepti mila oamenilor care muncesc cinstit si corect , ca ceilaltii din politica asteapta sa i voteze!copii lor sunt la scoli inalte se lafae in locuinte si masini luxoase , dar parintii lor au muncit si muncesc in politica tarii si strang averi pentru e, nepoti si stranepoti!datile si astora locuri de munca platite bine, ,locuinte cu chirie modesta, educatie valoroasa la copii si vom avea o societate demna , nu ajutoare si munca pe apucate, copii lor vor fi la fel ca parintii!
2
0
pentru toti comentatorii....nu va faceti probleme...toti puturosii acestei tari, vor fi ajutati mereu cu,vaucere de hrana,,,cu vaucere de energie,,,cu vaucere de trandavit,, cu vaucere de somn...cu multe...POMENI ELECTORALE...DAR SA NU UITATI SA NE VOTATI...
2
0
S-au învățat așa sa facă copii și se le dea altii
4
2
Bravo Replica si Suflete deschise, prin actiunile voastre sponsorizati puturosii si lenevia si ii condamnati pe copiii din aceasta familie la o viata de sclavie... Legislatia trebuie schimbata: esti puturos si nu iti pasa de proprii copii, sa fii condamnat la munca silnica si la plata costurilor de crestere a copiilor.
4
2
Sunt familii cu trei copii unde parintii se duc sa munceasca pentru a-si creste copiii. Sa traiesti din alocatia copiilor si sa nu mergi la munca se cheama puturosenie
7
2
e la moda condamnarea saracilor de fapt o moda veche de cand lumea
5
3
la munca oameni buni! n-aveti cuvantul asta in vocabular, nu? Replica, daca tot ii vaitati, sponsorizati-i voi.
12
5
RELU, ți-ai răspuns singur
4
1
Eu nu inteleg de ce saracii se f-t ca iepurii si fac copii la greu.....adica aia e saraca,nu are ce manca, dar sta cu savarina la soare......sa-mi explice careva.
23
9
Daca vrea cu adevarat, tatal copilului isi gaseste ceva de munca pemanent si serios si apoi sa-si caute o camera cu chirie, o camera decenta, dar el prefera sa-si tina copiii in gunoiul de la gara. Tasu e un lenes care asteapta doar pomana.
19
4
Vorba poetului,, mâna întinsă fără o poveste nu primește nimic,, e grea munca să te trezești la 5,30 și să vi seara la ora 17. În ziua de azi cine nu vrea să muncească nu găsește
21
4
Ca suntem in sec XXI, imi pare rau de copilasi, ei n au nicio vina, animale sunt parintii care locuiesc intr un garaj si au facut 3 sigur pt alocatie, urmeaza cel putin inca 3.
22
4
Doar la binele copiilor aha.Si cum definiți pînă la urmă familia voi aceștia de la DGASPC. Nu spuneti, murmurati un pic doar luaias familiile in .ula Familie inseamna mama tata copi Ce bine ii ala doar la copi? Familie factorilor de nimic.
8
2
Doar la binele copiilor Aha.Si cum definiți pînă la urmă familia voi aceștia de la DGASPC. Nu spuneti murmurat un pic Doar Luaias familiile in .ula Familie inseamna mama tata copi Ce bine ii ala doar la copi? Familie factorilor de nimic.
8
3
Sa se duca la teodosie, ala are bani.
19
3
Morti de foame, dar fac 100 de copii si stau cu mana intinsa. Astia ar trebui castrati.
24
10

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510