REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

O femeie a AMENINȚAT că-și OMOARĂ COPILUL

O femeie a AMENINȚAT că-și OMOARĂ COPILUL

Replica API 8 martie 2021 | 13:04 2791

Un bărbat din Constanța a solicitat, luna aceasta, un ordin de protecție pentru fosta soție, în baza unui conflict existent, evacuarea temporară a femeii din locuință, dar și păstrarea distanței minime față de el și de copilul acestora, de domiciliu bărbatului, dar și față de locul de muncă.

În anul 2018, urmare a unor relații extraconjugale ale pârâtei, părțile au hotărât să pună capăt relațiilor de cuplu, dar au continuat să locuiască împreună. Bărbatul a arătat că a acceptat această situație, întrucât fosta soție îl amenință mereu că va lua copilul și că nu îl va mai putea vedea, invocând că legea este de partea ei și are influență în poliție.

Tot prin prisma acestor amenințări, bărbatul a fost forțat să accepte inclusiv ca noul partener al pârâtei să locuiască, în timpul verii, pentru aproximativ o săptămână, în casa lui. În plus, femeia îi spunea mereu fostului soț că nu va pleca din casa lui și că nu va semna actele de divorț, decât în schimbul sumei de 30.000 euro, invocând fără justificare că s-ar fi folosit de banii ei. Susține frecvent în prezența minorului că va lua copilul și va pleca în diverse orașe, cât mai îndepărtate de Constanța, implicit, de tatăl reclamant – atitudine cu care reclamantul nu este de acord, solicitându-i femeii că aceste discuții să nu fie purtate în prezența minorului.

Minorul este traumatizat de aceste amenințări, întrucât, chiar dacă are o vârstă fragedă, este un copil inteligent și înțelege pe deplin intențiile mamei.

Chiar dacă reclamantul nu are nicio datorie față de pârâtă, anul acesta, părțile au contractat un împrumut în vederea achiziționării unui alt apartament. Astfel, bărbatul a asigurat suma de 7000 euro, pentru cumpărarea acestui bun, femeia urmând să își achite, în continuare ratele.Frecvent, pârâta obișnuia să provoace în casă certuri, de cele mai multe ori în prezența minorului, toate plecând de la presiunile făcute asupra reclamantului cu privire la suma de 30.000 euro.

Femeia a amenințat că se va arunca de la balcon împreună cu copilul

O astfel de ceartă a avut loc și în data de 18.02.2021, în timpul căreia, tot în prezența minorului, femeia a amenințat că se va arunca de la balcon împreună cu minorul sau că îl va lua pe acesta și se vor arunca în mare, dacă reclamantul nu îi va da această sumă de bani. Aceasta chiar și-a argumentat poziția, invocând faptul că „nu are multă minte” . Întrucât bărbatul nu este o fire violentă, fiind o persoană care, de-a lungul vremii, în raport de conduita absolut nefirească a femeii, a dat dovadă de foarte multă înțelegere, a încercat să o calmeze și să încerce cumva să rezolve situația, astfel încât viața minorului să nu fie pusă în primejdie.

Din momentul în care pârâta a atentat, verbal, la viața copilului, reclamantul trăiește o dramă continuă pentru că îi este frică să își lase copilul doar în grija mamei. În plus, și acesta a fost amenințat că i se vor pune în mâncare diverse substanțe pentru a-i face rău sau că ar putea păți ceva în somn.

Femeia are un comportament agresiv în fața copilului

În data de 20 februarie a avut loc o altă ceartă între cei doi. Bărbatul a mers cu minorul la locuința mamei sale în vizită, unde copilul s-a jucat câteva ore cu vărul său. În jurul orei 18:00, femeia i-a solicitat acestuia, telefonic, insistent și foarte nervoasă, să vină acasă, împreună cu minorul, lucru care s-a și întâmplat. Odată ajunși acasă, au constatat că femeia nu se afla în imobil, așa că a luat decizia de a se întoarce la mama lui, pentru a evita o altă ceartă în prezența copilului.

După ce au revenit la locuința bunicii, în jurul orei 00:00 femeia nervoasă s-a deplasat la domiciliul bunicii. Aceasta a avut un comportament foarte agresiv, a început să bată în geamul apartamentului cu o creangă groasă, lovindu-l și pe fostul soț, care era afară și încerca să o calmeze. Au fost alertate autoritățile, cărora femeia le-a relatat că minorul se află în pericol și că tatăl ar dori să îl infecteze cu virusul coronavirus. Polițiștii prezenți au intrat în imobil și au constatat că minorul dormea, fiind în siguranță alături de bunică.

Bărbatul a cedat insistențelor femeii și a fost de acord să-i ofere suma de bani

În ziua imediat următoare, pe 21 februarie, dând dovadă de prea multă bună-voință, reclamantul i-a spus pârâtei că îi va da ce sumă de bani dorește, dar în timp, cu condiția de a încheia divorțul la notar, iar minorul să rămână la domiciliul tatălui, în siguranță, aspecte cu care pârâta a fost inițial de acord.

În data de 24 februarie, pe tema aceleiași probleme legate de bani, pârâta ia a provocat scandal în locuința reclamantului, a amenințat iar cu aceleași acte de suicid și de violență la adresa minorului, moment în care reclamantul a considerat că este cel mai bine și cel mai sigur pentru minor să plece cu acesta la mama sa.

Cererea formulată este motivată în principal de amenințările cu moartea la adresa copilului. Reclamantul a apreciat că dacă pârâta este capabilă să gândească într-o asemenea manieră față de propriul copil și să își exprime verbal aceste sentimente nefirești, cu siguranță este capabilă să recurgă la gesturile invocate.

Chiar dacă motivul principal în exercitarea acțiunii este legat de siguranța copilului, nici tatăl reclamant nu se află în siguranță, fiind supus unor presiuni zilnice nejustificate, cât și unor amenințări josnice privind afecțiunea sa.

Ce a decis instanța

Pentru considerentele de mai sus, instanța va admite în parte cererea formulată de bărbat și va emite un ordin de protecție pentru o perioada de o lună, fără somație sau trecerea unui termen, prin care va obliga femeia la păstrarea unei distanțe minime de 50 m față de minor. Aceasta a fost obligată să urmeze consiliere psihologică.

Totodată, instanța încurajează reclamantul ca în această perioadă să faciliteze păstrarea legăturilor minorului cu mama sa prin orice mijloc la distanță, respectiv prin telefon sau videotelefon, apreciind că, față de vârsta minorului, este important ca acesta să nu fie separat complet de mamă.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Halesc pule hardcore
1
0
Este bolnava psihic trenine tratata
0
1
Dar o muie de 30000 de euro nu vroia sa ia femeia? Macar ar azi de 8 Martie, sa suga pula pana depaseste 30000 de euro, cu tot cu dobanda.
3
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436