REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.4° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

O femeie a furat 130.000 de lei de la afaceristul care a lăsat-o însărcinată, pentru a se răzbuna

O femeie a furat 130.000 de lei de la afaceristul care a lăsat-o însărcinată, pentru a se răzbuna

Virgil STOIAN 16 octombrie 2022 | 00:00 4509

Telenovelă de Tulcea! O femeie a fost condamnată după ce a furat 130.000 de lei de la un afacerist, care ar fi lăsat-o însărcinată, pentru a face avort. Suma de bani a fost sustrasă din seiful omului de afaceri, în timp ce acesta dormea.

Dumitrița Rusu a fost condamnată la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Sentința a fost dată de Judecătoria Tulcea, pe 7 octombrie 2022 și nu este definitivă. Femeia este acuzată că a furat 130.000 de lei de la un om de afaceri din Tulcea, pentru a se răzbuna.

Potrivit rechizitoriului, cei doi au avut o relație amoroasă cu șase luni în urmă, în urma căreia femeia a rămas însărcinată. Cu toate că aceasta a decis să avorteze, afaceristul, chiar dacă a fost de acord, nu a ajutat-o cu nimic. Șansa de a se răzbuna a venit pentru Dumitrița Rusu atunci când omul de afaceri a invitat-o la el acasă.

După ce a băut cu acesta un pahar de vin, femeia a profitat de faptul că bărbatul a adormit,  i-a luat acestuia cheile a descuiat seiful, a luat mai multe teancuri cu bancnote, le-a așezat într-un dulap aflat în imediata apropiere a seifului, mai exact sub o chiuvetă, după care a revenit în sufragerie. Apoi s-a reîntors la seif, a mai luat alte teancuri cu bancnote, punându-le în îmbrăcăminte, în timp ce păgubitul dormea în continuare.

Suspecta a ieşit apoi pe hol, a coborât la parter, având banii asupra ei şi cheile. A încercat să descuie poarta pentru a ajunge în stradă, nu a reuşit, a lăsat cheile pe pervazul unei ferestre aflate la parterul clădirii, a sărit gardul, și a fugit.

Inculpata și-a recunoscut fapta

Instanța a constatat că, pe parcursul urmăririi penale, inculpata a recunoscut săvârșirea faptei ce face obiectul cauzei, dar a refuzat să dea informații cu privire la participarea altor persoane care ar fi ajutat-o cu sfaturi sau informații sau care ar fi beneficiat de parte din sumele de bani sustrase de către acesta. De asemenea, a încercat să minimalizeze cuantumul sumei de bani pe care o furase. A declarat  că a plătit niște datorii unor persoane pe care nu le mai cunoaște, arătând iniţial că a fost vorba de 50.000 de lei, revenind apoi și spunând că e vorba de 50.000 lei vechi (5 lei), că a cheltuit o parte din bani pe haine și alte achiziții, dar nu a putut prezentat nimic din aceste cumpărături și nici vreo dovadă a acestor achiziții. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea Dumitriței Rusu la 2 ani de închisoare, cu suspendare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710