REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
19.4° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

O femeie a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu dulciuri

O femeie a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu dulciuri

Virgil STOIAN 18 august 2024 | 22:33 1118

O femeie din Londra a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu dulciuri. Aceasta avea 93 de ani și suferea de demență, însă medicii trag un semnal de alarmă.

O femeie a murit dupa ce a confundat capsulele de detergent cu dulciuri

Specialiștii sunt de părere că aceste capsule ar trebui ambalate în așa fel încât să nu mai fie atât de atractive ochiului copiilor și persoanelor bolnave psihic. Practic, fiind ”strălucitoare și atrăgătoare”, capsulele sau tabletele pentru curățare pot să înșele persoanele cu demență sau afecțiuni cognitive, dar și copiii.
O femeie a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu dulciuri

Astfel, medicii cred că acestea ar trebui ambalate altfel, pentru a nu mai fi periculoase pentru persoanele vulnerabile. Elizabeth Van Der-Drift avea 93 de ani și a confundat capsulele cu dulciuri din cauza ambalajului strălucitor, cred rudele. Acest lucru a fost consemnat în raportul legistului, conform The Guardian.

Femeia care o avea în grijă a declarat că ambalajul capsulelor ”seamănă identic cu o pungă de dulciuri”. Medicul legist Ian Potter a avertizat că reglementările privind siguranța produselor ar putea acorda ”insuficientă atenție” riscurilor prezentate persoanelor care au demență. Se presupune, totuși, că aceste persoane nu sunt lăsate nesupravegheate și nu au acces la astfel de produse periculoase.

”Se recunoaște de mult că produsele de această natură pot prezenta riscuri pentru copii; cu toate acestea, se pare că există mai puțină recunoaștere a riscurilor prezentate pentru cei care trăiesc cu demență sau alte forme de afectare cognitivă”, a avertizat medicul legist. Medicul avertizează că aceste ”culori strălucitoare și atrăgătoare ale capsulelor sunt un fenomen la nivel de industrie”.

Inițial, medicul legist a scris un raport pe care a vrut să-l producătorului de detergent, însă a decis în cele din urmă să-l trimită directorului executiv al secretarului de stat pentru sănătate și asistență socială, precum și directorului general al Asociației Industriei Produselor de Curățare din Marea Britanie.
O femeie din Marea Britanie a murit după ce a mâncate detergent, din eroare

Medicul a anunțat că este conștient de reglementările în domeniu valabile încă din 1989, însă aceste reglementări nu ar ține cont suficient de ”cei care trăiesc cu demență sau alte tulburări cognitive, fie că aplicarea reglementărilor este neabordată cu suficientă rigoare”. Potrivit reglementărilor în vigoare, furnizarea de produse interzise consumului uman care seamănă cu diverse alimente este interzisă.

Femeia care a confundat detergentul cu dulciurile avea demență de mulți și uita mereu ce a mâncat ultima oară. Tocmai de aceea era mereu în căutare de mâncare, astfel că a ajuns la detergent și a ”mușcat cel puțin una dintre capsulele viu colorate”. Produsul consumat era ”predominant roz strălucitor și alb, cu portocaliu, galben și verde”.

Mai mult, cutia nu a fost făcută pentru a îngreuna accesul la capsule. Femeia a fost găsită la scurt timp după ce a consumat detergent, plângându-se de dureri de stomac și dificultăți de respirație. A fost chemată la fața locului o ambulanță, însă femeia a murit în chinuri groaznice la spital, câteva zile mai târziu. Ancheta polițiștilor a constatat oficial că moartea femeii a fost un accident.

Din păcate pentru persoanele cu demență nicio măsură care ar fi luată de autorități nu le poate garanta că nu vor face ceva care să le pună viața în pericol. Așadar, singura soluție e ca cineva să aibă mereu grijă de aceste persoane și să se asigure că nu au niciodată la îndemână produse toxice care pot să le curme viața. Este și exemplul unui bărbat în vârstă de 92 de ani din Irlanda, bolnav de demență, care a băut detergent cu cereale, crezând că bea lapte. A murit la scurt timp, la spital.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516