REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O femeie a murit strivită într-o mașină peste care a căzut o grindă metalică ruptă de un TIR

O femeie a murit strivită într-o mașină peste care a căzut o grindă metalică ruptă de un TIR

A.C. 23 ianuarie 2024 | 15:16 3068

Un TIR care transporta un utilaj a lovit, marţi, 23 ianuarie a.c., un limitator de înălțime din metal, pe DN6, în județul Olt, care s-a prăbușit peste o mașină în care erau trei persoane - bunică, fiu și nepot. Femeia în vârstă de 66 de ani, care se afla în dreapta șoferului, a decedat. Ceilalți doi pasageri în vârstă de 18 și 41 de ani au fost transportați la spital. Este vorba despre șoferul, pentru descarcerarea căruia pompierii au avut nevoie de 30 de minute, și de fiul lui. Adolescentul a fost dus la spitalul din Caracal.

O femeie a murit strivita intr-o masina peste care a cazut o grinda metalica rupta de un TIRimagine surprinsă la accidentul rutier

Un limitator de înălțime de la CFR Infrastructură s-a prăbușit pe drum după ce a fost lovit de un utilaj transportat pe o platformă al cărei șofer nu a respectat limita maximă de înălțime. CFR Infrastructură precizează că, ultima verificare a limitatorului a fost efectuată în octombrie 2023, iar starea tehnică era corespunzătoare. În plus, grinda de metal era prinsă cu bride metalice pe piloni.

O femeie a murit strivita intr-o masina peste care a cazut o grinda metalica rupta de un TIRimagine surprinsă la accidentul rutier

,,Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că un autotren agabaritic pe care era încărcat un utilaj terasier a rupt poarta de gabarit montată pentru siguranța podului de cale ferată de la km 142+378. Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 12.40, pe DN 6, între Roșiori și Caracal, poarta de gabarit acroșată și ruptă de autotren fiind amplasată înaintea podului de cale ferată situat între stațiile CF Fărcașele – Drăgănești Olt.

Din informațiile transmise de la fața locului, grinda porții de gabarit a fost smulsă de pe poziție, iar în momentul prăbușirii de pe reazeme a acroșat un autoturism. Menționăm faptul că, podul feroviar de la km 142+378 este tip grindă metalică – inimă plină cu cale jos și era prevăzut cu porți de gabarit împotriva lovirii accidentale a grinzii acestui obiectiv feroviar.

Deschiderea podului feroviar este de 17,8 m, iar ultima rezivie tehnică a fost efectuată în octombrie 2023, starea tehnica a acestuia fiind corespunzătoare. Facem precizarea că, în paralel cu ancheta derulată de organele abilitate pentru a se stabili cauza care a dus la acest tragic accident rutier, și reprezentanții SRCF Craiova vor face verificări și măsurători în zona accidentului. Din punct de vedere al traficului feroviar, menționăm faptul că trenurile pe relația Fărcașele – Drăgănești Olt circulă cu viteza normală.” a transmis CFR Infrastructură.

O femeie a murit strivita intr-o masina peste care a cazut o grinda metalica rupta de un TIRimagine surprinsă la accidentul rutier

Ce spune IPJ Olt

,,Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, ce transporta un utilaj, condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Studina, județul Olt, ar fi acroșat un limitator de înălțime, iar o porțiune din acesta s-ar fi desprins și ar fi căzut pe un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din orașul Drăgănești-Olt.

În urma evenimentului rutier, o persoană, pasageră în autoturism, a decedat, iar alte două persoane, respectiv conducătorul autoturismului și un alt pasager din autoturism, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul municipal Caracal. Conducătorii celor 2 autovehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul” a transmis IPJ Olt.

O femeie a murit strivita intr-o masina peste care a cazut o grinda metalica rupta de un TIRimagine surprinsă la accidentul rutier

Update: Traficul a fost reluat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată pe DN 6, în zona localității Dăneasa, județul Olt, unde un autocamion a lovit un limitator de înălțime, care s-a prăbușit peste un autoturism. În urma impactului au rezultat 3 victime din autoturism, dintre care persoana resuscitată nu a răspuns manevrelor - decedând, iar celelalte 2 au fost transportate la spital, cu multiple leziuni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
victima nu a fost STRIVITA , a murit de infarct ! viteazul soferache trebuia sa tina o distanta de siguranta fata autotractor si astfel ar fi evitat tragedia !
3
0
Nu contest vina soferului de pe camion dar se vede clar lipsa de anticipatie si prostia celuilalt. De asta se intampla o gramada de accidente! Pentru ca nimeni nu gandeste si nu anticipeaza ce se poate intampla in trafic!
2
0
greu de inteles de ce nu se pot face usoare si sau elastice iar cei care il forteaza pozati automat si amendati dupa de fapt nu e chiar asa de greu ar costa destul de mult pe tara iar ei sunt pe deficit si traiesc din imprumuturi pe care le vom plati tot noi si copii nostri cheltuielile cu clientela si in general la buget sunt astronomice de asta nu se fac limitatoare noi faptul ca mai moare cate unul din cand in cand nu ii intereseaza pe cei de guvernare si parlament ptr ca sunt nesimtiti
1
1
sunt pline pus-cariile de soferi de TIR sau utilaje dar nimeni nu invata nimic. Concluzia este ca multi din ei sunt total imbe-cili sau bolnavi mintal in aceste cazuri neavand dreptul sa conduca pe soselele publice. Doar la balamuc sa conduca masinute de carton.Cazul asta e clasic. Maimuta asta faca coada se plimba cu utilajul pe trailer si nu isi cunoste inaltimea de circulatie. A omorat un om. Merge la pus ca rie. Maine o sa fie altul si asa la nesfarsit.
7
0
Cu gunoaiele astea politice tara se distruge la propriu.Fugiti cat mai aveti timp
0
4
E limitator de fum nu de viteza
0
6
Limitator de viteza după pa vrema lui. Nea. Nicu. Vai de capu nostru
7
5
Habitaclul masinii pare a fi intreg, deci....lipsa centura de siguranta si aruncat pasagerul din scaun ! SIMPLU, si ai murit cu zile....
4
7
Rupta de un tir care venea pe strada asfaltata cu bitum adus de la fabrica de bitum care se afla intr o localitate din apropiere care face parte dintr un judet din Romania.
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510