REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

O femeie din Constanța care îngrijea bolnavi în Italia, bătută de o vânzătoare, în Torino

O femeie din Constanța care îngrijea bolnavi în Italia, bătută de o vânzătoare, în Torino

Andreea POPA 7 noiembrie 2023 | 00:00 5890

O badantă din Constanța, în vârstă de 64 de ani, care lucrează de peste 20 de ani în Italia, a fost bătută de o vânzătoare din Torino, iar singurul care i-a sărit în ajutor a fost un italian, deși de față se aflau mai mulți români. „Voi, româncele, ați venit aici ca să ne furați soții!“, i-a strigat italianca în timp ce o agresa, iar în urma incidentului românca a ajuns în situația de a se opera de menisc, după ce a fost aruncată pe jos.

O femeie din Constanta care ingrijea bolnavi in Italia, batuta de o vanzatoare, in Torinocostănțeancă bătută de o vânzătoare, în Torino

O femeie de 64 de ani din Constanța, care lucrează de peste 20 de ani în Italia ca badantă, a fost bătută de o vânzătoare din Torino, scrie Rotalianul. „Voi, româncele, ați venit aici ca să ne furați soții”, îi striga italianca.

„M-am dus la piața Porta Palazzo la Torino, lângă locul de muncă. Îngrijesc un bătrân, fac curățenie, cumpărături, de mâncare. Fac totul în casă. În acea dimineață m-am oprit să-mi iau o brioșă. Apoi am început să mă uit pe tarabe, pentru a cumpăra fructe. M-am oprit la una din ele, ca să iau piersici. M-am așezat la coadă, apoi, când a venit rândul meu, am cerut vânzătoarei să-mi cântărească piersicile: două kilograme de piersici, două de lămâi. De două ori i-am cerut, cu ton politicos. Dar nicio reacție din partea ei, ca și cum nu a auzit. Prima oară nu mi-am pus întrebări, m-am așezat în față, mi-am terminat de mâncat brioșa”.

O femeie din Constanta care ingrijea bolnavi in Italia, batuta de o vanzatoare, in Torinoconstănțeanca muncea de 20 de ani în Italia, îngrijea bolnavi

„I-am spus să scoată două piersici, care erau pe jumătate stricate”, povestește românca. „Atunci a început să vocifereze, nu am înțeles ce a spus, pentru că vorbea în dialect calabrez. Le-a pus pe cele stricate deasupra, anume. Când i-am atras din nou atenția, mi-a spus să-i dau plasa înapoi. Am întrebat-o dacă are ceva împotriva mea, mi-a spus că voi, româncele, ați venit aici ca să ne furați soții. Am crezut că m-a confundat cu cineva! Nu îmi venea să cred ce spune. Mi-a aruncat banii înapoi pe tejgheaua plină, 2 euro, au căzut printre fructe. Eram șocată, dar mi-am păstrat calmul. Atunci mi-a zis du-te de aici, bolborosea furioasă”, a povestit românca.

Un singur italian i-a sărit româncei în ajutor

„M-am îndepărtat, fără să recuperez banii sau plasa cu piersici și la un moment dat am simțit cum mă trage cineva în spate, de păr. Aveam părul prins în coadă. Nu mă așteptam să primesc pumni în spate. Mi-am pierdut echilibrul, îmi amintesc că am încercat să mă sprijin de niște lădițe, m-a scuturat de brațe, m-a împins. Am căzut. M-am trezit cu lume în jurul meu, am strigat Aiuto, aiuto! Vânzătoarea a început să strige către un tânăr de origine africană să aducă duba și să mă încarce, să mă ducă de acolo. Îmi căzuse celularul, geanta. Niște persoane mă udau cu apă pe față, doi băieți au încercat să mă ridice. Alții întrebau ce s-a întâmplat, alții filmau cu telefonul mobil. Un domn italian a spus să rămân acolo, să nu mă ridic, că vine poliția și ambulanța”.

La scurt timp au venit la fața locului agenții de pază din piață, apoi poliția și salvarea. „Am aflat mai târziu că acel domn gentil a sunat la poliție și a povestit ce s-a întâmplat”.

Românca a fost dusă la spital cu ambulanța, la urgență, cu dureri

„Mă durea tot, mai ales partea dreaptă, pe care căzusem, aveam piciorul umflat, genunchiul rănit. Am făcut analize, raze, mi-au dat rezultatele după șapte zile. Durerile au continuat, am ajuns din nou de două ori la spital, mi-au mai dat 10 zile, apoi o altă săptămână. Trebuia să plec în vacanță, am anulat biletele”.

Calvarul româncei a continuat. După aproape două săptămâni de dureri, a făcut rezonanță magnetică și a aflat că va trebui să fie operată la menisc. Cu toate certificatele medicale, s-a dus la poliție și a denunțat ce i s-a întâmplat:

O femeie din Constanta care ingrijea bolnavi in Italia, batuta de o vanzatoare, in Torinoconstănțeanca muncea de 20 de ani în Italia, îngrijea bolnavi

„Am martori, dar din cei care au filmat, niciunul nu a venit să arate imaginile. Erau și români acolo, dar nu au venit să depună mărturie. Noroc de domnul acela italian care a chemat poliția și a povestit. Am aflat că vânzătoarea le urăște pe românce, pentru că soțul ei a plecat cu o româncă. Dar eu am 64 de ani, mi-am văzut mereu de treaba mea, în 20 de ani de Italia nu am avut nimic cu nimeni. Mereu am spus că trebuie să fim educați și să respectăm pe toată lumea”.

„După 20 de ani, am ajuns să-mi fie frică să stau singură și să am coșmaruri“

Românca a hotărât să apeleze la un avocat, să intenteze și o cauză civilă: „Am cheltuit până acum peste 2.000 de euro: spitale, bilete, taxi pentru că nu pot merge ca înainte. Am ratat vacanța, nu mai pot nici lucra bine. Am adunat tot și m-am dus la un avocat. Acum aștept să văd când voi avea operația”.

Femeia nu a avut o viață ușoară. Este văduvă și a crescut singură două fete. Una din ele studiază dreptul și a încurajat-o pe mama ei să ceară dreptate pentru ce i s-a întâmplat. După agresiune, îngrijitoarea româncă a rămas cu un gust amar. A simțit pe pielea ei ce înseamnă ura și violența nejustificate, doar pentru că e româncă: „După 20 de ani, am ajuns să-mi fie frică să stau singură și să am coșmaruri. Tot mă întreb cum pot unii să generalizeze, să se ia de oameni nevinovați.”

În prezent, cazul româncei a fost preluat de un avocat italian penalist, care a asigurat-o că va reuși să obțină dreptate pentru episodul de agresiune al cărei victimă a fost și va primi despăgubiri pentru tot ce a suferit.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MIRCEA BANIAS, pe tine sa te intereseze pucaria din Poarta Alba , iti vine rindul , nu scapi !
3
0
Fugiti in Italia, aici in Romania nu mai merge nici o afacere, numai sluga la Stat
3
0
Va datzi seama "cat de bine" este in Romania daca nici batute nu vin romancele acasa ci prefera sa stea printre straini caci nu este asta singurul caz in care o fata sau femeie sa aiba de suferit in Italia doar pentru ca este romanca.
5
2
nu mai comentați aiurea, dacă nu a stat aici și s-a dus în Italia ce vina are? trebuie sa mănânce bătaie pt ca a ales sa meargă acolo?
6
3
In loc sa vina acasa sa mai faca o coliva la morti sa tămâie mormintelor rudelor care sunt pline de bălării ea spală bosorogi italieni.De curand o servitoare romanca de 50 de ani a ramas bortoasa cu fiul unui mos italian.Sotia italianului a fost distrusa.O baba moarta dupa sex a distrus o famile tânără.Italia este satula de infractorii cersetorii si prostituatele din Romania ,a mai aparut aceasta categorie de sevitoare-prostituate.De ce sa nu profite italienii cand sexul este gratis.
5
12
foarte bine ce ti-a facut...in Romania nu putei sa stai...stati acasa sa va chinuiti ca noi...kakatul sa va bata..
3
20
Asa e uite-l pe Columbeanu vrea si el o bandanta
4
2
Stimata Doamna, Lasa ITALIA si vino acasa! Asa cum este la Romanica, tot este mai bine ca in Italia! Noroc cu Americanii, care i-au ajutat si le-au dat bani cu nemiluita, de i-au scos din saracie! Ei inca au ff multi analfabeti si sunt de 100 de ori mai necivilazati decat noi. Mai ales in zona de sud a Italiei! Mafia de aia a aparut! Ca sa-i disciplineze cu bata si pistolul! Ca Statul nu reusea! Vino acasa ca salariile au crescut si multi tineri au nevoie de o bunica , care sa aiba grija de copilul lor ! Sau sunt si la noi batrani cu bani, care au nevoie de un ajutor !
14
2
Băi v am gonit din tara sa aduceti bani la rude in Romania sa plateasca taxele pentru pensii nesimtite, nu sa va luati la harta cu italienii.... Acum am inventat si AUR in caz ca vreti sa votati altceva si nu va mai place usr ul (tot ai nostri sunt) hai la munca si lasa vaicareala
9
5
in tara poti face ceva mai placut dar la varsta ei nu ai sanse asa ca suporti orice sa ei un ban
3
2
Aia care stau pe salarii de mii de euro acolo ce fac ?
10
0
si in tara sunt zeci de mii de batrani care au nevoie de asistenta la domiciliu , nu mai plecati aiurea sa si bata joc de voi niste nespalati . face ti petitii ca aveti reprezentanti si cereti statului roman sa dea o lege prin care sa deveniti badante oficiale in romania cu salariu si taxe aferente ca afara .
9
1
Se duc afara si spala hodorogii la cwr si cand se intorc in tara cu 2-3 sute de eur numai cu basini in cap ,,la noi in Italia" ,,la voi in Romania"
11
10
Iai suge?o lu italianu , vaiii a sunat la carabinieri si a povestit, si ce cazzo avea
5
15
Italienii sunt poponauti, se stie.
9
3
Adica spala caca.tu la mosi. Pai di ce te duse-si la cerseala. Aviz amatorilor, culegatori de fructe si cordaciuni sau soferi acolo nu va respecta
12
16

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166