REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° ConstanÈ›a Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
28.5° ConstanÈ›a Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

O femeie era considerată mereu beată fără să consume pic alcool. Boala misterioasă de care suferă

O femeie era considerată mereu beată fără să consume pic alcool. Boala misterioasă de care suferă

A.F. 5 iunie 2024 | 00:00 70

O femeie considerată beată de mai multe ori a fost diagnosticată cu o boală rară. DeÈ™i părea sub influenÈ›a alcoolului, ea a susÈ›inut de fiecare dată că nu a consumat aÈ™a ceva. În final, ea a aflat că are sindromul de fermentatie a intestinului.

O femeie era considerata mereu beata fara sa consume pic alcool. Boala misterioasa de care sufera

Femeia de 50 de ani a mers de mai multe ori la medic, însă i s-a spus pur È™i simplu că este beată, potrivit Sky News, scrie Mediafax. Ea vorbea ciudat È™i acuza stări de oboseală, dar avea È™i alte simptome asemănătoare cu cele ale beÈ›iei.

În ciuda faptului că susÈ›inea că nu a băut alcool, femeia avea la analize un nivel crescut de alcool în sânge È™i de aburi de alcool în respiraÈ›ie. Unul din medici i-a recomandat chiar să facă o evaluarea psihiatrică. În final, un medic a trimis-o la un dietetician care i-a anulat simptomele cu ajutorul unei diete È™i a descoperit astfel cauza. Cazul È™i implicaÈ›iile lui au fost prezentate într-o revistă medicală din Canada.

Ce spun medicii

„Sindromul are consecinÈ›e sociale, juridice È™i medicale substanÈ›iale pentru pacienÈ›i È™i cei dragi. Pacientul nostru a avut mai multe vizite (la departamentul de urgență), a fost evaluat de medici interniÈ™ti È™i psihiatri È™i a fost certificat în baza Legii privind sănătatea mintală înainte de a primi un diagnostic de sindrom de fermentatie a intestinului, întărind modul în care conÈ™tientizarea acestui sindrom este esenÈ›ială pentru diagnosticul È™i managementul clinic", a scris medicul Rahel Zewude de la Universitatea din Toronto în Canadian Medical Association Journal.

Un caz asemănător a fost descoperit în luna aprilie. Un belgian în vârstă de 40 de ani a fost iertat de acuzaÈ›ia de conducere sub influenÈ›a alcoolului după ce medicii l-au diagnosticat cu afecÈ›iunea extrem de rară, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436