REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O femeie şi doi bărbaţi, reţinuţi pentru că înşelau bătrâne şi le deposedau de bijuterii

O femeie şi doi bărbaţi, reţinuţi pentru că înşelau bătrâne şi le deposedau de bijuterii

Deria ISLEAM 3 iulie 2024 | 15:28 262

O femeie şi doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi instanţei cu propuneri preventive, pentru infracţiuni de înşelăciune şi furt, comise sub pretextul oferirii persoanelor de vârstă înaintată a unor produse drept pomană, ori a prezicerii viitorului acestora, prin diferite ritualuri.

O femeie si doi barbati, retinuti pentru ca inselau batrane si le deposedau de bijuterii

"La data de 2 iulie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 3 au prins în flagrant trei persoane imediat după ce ar fi săvârşit o infracţiune de înşelăciune, asupra unei femei, în vârstă de 76 de ani", informează un comunicat al DGPMB.

Potrivit anchetatorilor, trei persoane - o femeie în vârstă de 52 de ani şi doi bărbaţi - ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia infracţiunilor de înşelăciune şi furt, comise sub pretextul oferirii persoanelor de vârstă înaintată a unor produse drept pomană, ori a prezicerii viitorului acestora, prin diferite ritualuri. Pe data de 2 iulie, în jurul orei 18,00, bănuiţii au fost prinşi în flagrant, în judeţul Constanţa, imediat după comiterea unei infracţiuni de înşelăciune.

"În timp ce doi bărbaţi asigurau paza locului pentru a nu fi surprinşi, bănuita ar fi abordat o femeie, în vârstă de 76 de ani, iar sub pretextul că îi va descânta bijuteriile pe care le poartă, ar fi deposedat-o de cercei, un inel şi un lănţişor, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 4.000 de lei", arată sursa citată.

Bănuiţii au fost imobilizaţi şi conduşi la audieri. De asemenea, în momentul depistării, au fost găsite bijuteriile sustrase femeii de 76 de ani, precum şi mai multe bijuterii din metal galben ce imita bijuteriile din aur folosite la comiterea faptelor.

În sarcina bănuitei s-a stabilit că ar mai fi comis alte două infracţiuni, respectiv pe 29 mai ar fi deposedat o femeie, în vârstă de 73 de ani, de două inele, în timp ce se aflau la adresa de domiciliu a persoanei vătămate, din Sectorul 3, prejudiciul fiind de 6.000 de lei, iar pe data de 1 iulie, prin acelaşi mod de operare, ar fi deposedat o femeie în vârstă de 68 de ani, de un lănţişor şi o verighetă, în timp ce se aflau într-o zonă din judeţul Teleorman.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorul 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510