REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

O femeie specializată pe metoda ”Șmen” își caută victime la Costinești!

O femeie specializată pe metoda ”Șmen” își caută victime la Costinești!

Ana Maria LIPAN 12 iunie 2023 | 00:00 3698

Metoda “Șmen” a fost reinventată de către cunoscători fiind redenumită metoda ”2 milioane”. Stațiunile de pe litoral sunt un teren propice pentru a-și desfășura operațiunile țeparii, operatorii economici din Costinești numărându-se printre cei mai vizitați. Odată cu începerea sezonului estival și-au făcut apariția și escrocii... sau escroacele.

O femeie specializata pe metoda ”smen” isi cauta victime la Costinesti!

Metoda “Șmen”, cunoscută mai nou drept schema „două milioane”, a reapărut în Costinești, operatorii economici „vizitați” de acești escroci trăgând un semnal de alarmă. Aceasta este una dintre cele mai vechi modalități prin care escrocii încearcă să-și păcălească victimele, fără a prezenta mari riscuri pentru infractori.

Înșelăciunea presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de către suspecți la diverse instituții, magazine sau chiar pe stradă. În momentul în care banii sunt predați, escrocul sustrage o parte din bani și îi ascunde, continuând să țină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani nu mai este aceeași ca la început.

O femeie specializata pe metoda ”smen” isi cauta victime la Costinesti!

Metoda, reinventată la Costinești

Mai nou, metoda a fost redenumită „milionul” de către cunoscători. Aceasta nu a lipsit foarte mult din peisajul constănțean, escrocii revenind să facă victime în stațiunile de pe litoral. De ce preferă acești indivizi litoralul? Poate pentru că unii angajați sunt ‘toropiți’ de căldură, iar alții  sunt foarte aglomerați și nu mai fac față comenzilor, așa că devin victime.

De exemplu, angajatul unui magazin din Costinești a căzut în plasa unei femei care a pus în practică metoda ”2 milioane”. Incidentul s-a petrecut pe 10 iunie a.c., în jurul orei 16.35.

O bandă de șarlatani bântuia și piețele din Constanța

Reamintim episodul când un fast-food din piața Tomis 3 a căzut victimă șarlatanilor, pe 22, respectiv 23 februarie. Replica a prezentat acest caz, atrăgând atenția publicului cu privire la escrocii care se organizaseră sub formă de grup și acționau sistematic.

O femeie specializata pe metoda ”smen” isi cauta victime la Costinesti!

Prima faptă s-a petrecut marți, 22 februarie a.c., atunci când un bărbat între două vârste, a vrut să schimbe mai multe bancnote de 10 lei. Cu toate că inițial a numărat 60 de bancnote, până când vânzătoarea i-a dat suma aferentă în bancnote de 50 de lei, bărbatul reușit să facă nevăzute 200 de lei, fără ca aceasta să observe. 

O femeie specializata pe metoda ”smen” isi cauta victime la Costinesti!

La doar o zi după acest ”șmen”, o doamnă care părea destul de respectabilă, a cerut un suc la 6,5 lei, încercând să plătească cu o hârtie de 50 de lei, cu una de 1 leu și mărunțiș, pentru a primi înapoi 45 de lei. După ce s-a răzgândit de mai multe ori în privința băuturii dorite, femeia a renunțat să cumpere însă a ținut-o morțiș că i-a dat bancnota de 50 de lei vânzătoarei, aceasta dispărând de asemenea ca prin minune, fără să o păcălească însă pe vânzătoare.

Video:

Pe lângă metodele descrise, pungașii se folosesc și de alte tertipuri, cum ar fi folosirea de șepci, căciuli, sau orice alte obiecte care să le acopere fața, nu dau lovitura decât în locuri care servesc în stradă, și nu în interior, pentru a avea libertate de mișcare dar și pentru a putea să stea acoperiți.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Batuti cu parul si pusi la munca,ciorile naibi.Asa sunt ciorile,mizere si fara caracter.boraturi.
0
0
Mai este si metoda când excroace intra vorbesc singure la coadă cu bululetinul ,putin bani cheș ,si bilete de loto în mână iar cand ajunge la casa sa plateasca putinele produse de pe banda nu-i ajung banii ca să creeze haos incepe sa strige ca i s-a luat portofelul punand in situatie proastă atât casiera cât si pe urmatorul de la coadă .
0
0
e baragladina zburataciloare !!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510