REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
21.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

O firmă abonată la banii statului a blocat licitația pentru reabilitarea Planetariului!

O firmă abonată la banii statului a blocat licitația pentru reabilitarea Planetariului!

Replica API 22 aprilie 2022 | 23:47 1195

De-a lungul timpului, societatea Malcons-Com, deținută de Liliana Manole, a obținut o sumedenie de contracte cu instituțiile din Constanța, suficiente cât să mențină afacerea pe linia de plutire. Datorită acestui lucru, anul trecut societatea a avut cea mai mare cifră de afaceri de la înființare până în prezent. Iar atunci când scapă din mână un contract, blochează licitația. Așa cum s-a întâmplat după procedura de achiziție organizată de Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, pentru reparații interioare la clădirea Planetariu.

Societatea deținută de Liliana Manole a solicitat, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, anularea rezultatului procedurii, obligarea Complexului Muzeal la emiterea unui act de analiză a ofertei din care să rezulte că documentele prezentate sunt necesare și suficiente în vederea calificării, precum și la luarea de măsuri de remediere prin însușirea certificatului fiscal emis de SPIT Constanța și certitudinea că documentele prezentate atestă execuția contractelor similare.

CNSC a transmis că nu are în competență soluționarea cererii, așa că a declinat cauza Tribunalului Constanța. Cu alte cuvinte, Planetariul mai are de așteptat până va intra în reabilitare!

Anul trecut, societatea, care se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale si nerezidentiale, a avut cifra de afaceri de 2,4 milioane de lei, cea mai mare din ultimii 20 de ani, profit de 336 722 lei, față de anul trecut, care a fost pe minus.

Și, cum merg treburile în timp de criză, societatea a trebuit să-și mărească și forța umană, așa că numărul angajaților a ajuns la 12, față de 11 câți a avut anul trecut.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un jurnalist onest ar fi cerut si opinia celui despre care scrie, fara sa fie bine informat. In realitate, acea achizitie a fost derulata doar "de ochii lumii", ea fiind partial executata la data la care a fost publicata in SEAP...
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768