REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

O firmă de transport persoane, din Constanța, a rămas fără numere de înmatriculare și talon, în trafic. Video

O firmă de transport persoane, din Constanța, a rămas fără numere de înmatriculare și talon, în trafic. Video

Cristina BĂRBUCEANU 24 ianuarie 2023 | 00:00 26976

Pe 20 ianuarie, un autocar al firmei de transport Servcom Adrian SRL a fost oprit în trafic de polițiști, în timp ce se deplasa către Murfatlar. În urma controlului de rutină, oamenii legii au constatat că licența firmei era expirată. Călătorii au fost dați jos din autocar, iar autovehiculul a rămas fără numerele de înmatriculare și fără talon. Contactat de Replica, administratorul firmei a susținut că societatea are licență până în iulie a.c., în timp ce purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean a declarat că Servcom Adrian SRL circulă în condiții de ilegalitate.  

O firma de transport persoane, din Constanta, a ramas fara numere de inmatriculare si talon, in trafic. Videoîn cursul zilei de luni, 23 ianuarie, autocarul era în Autogară

Un autocar a fost oprit de polițiști pentru că avea licența expirată

În  județul Constanța, firmele care se ocupă cu transportul public de persoane au de respectat niște norme, astfel că nu oricine poate cumpăra niște microbuze și să transporte călători, pentru că sunt pași care trebuie urmați. Așadar, o firmă care se angajează cu transportul public de persoane trebuie să obțină o licență de la Autoritatea Rutieră Română și să primească programul de transport de la Consiliul Județean. Cine nu îndeplinește aceste cerințe, suportă consecințele.

O firma de transport persoane, din Constanta, a ramas fara numere de inmatriculare si talon, in trafic. VideoUnul dintre autocarele societății

În cursul zilei de vineri, 20 ianuarie, un autocar care transporta călători către Murfatlar, deținut de  Servcom Adrian SRL, a fost oprit în trafic de către polițiștii rutieri. Oamenii legii au constatat că licența autocarului era expirată din 31 decembrie și au acționat în consecință, călătorii fiind nevoiți să își găsească alt mijloc de transport pentru a-și continua drumul. Călătorii ne-au atras atenția de faptul că, deși polițiștii au constatat vineri, 20 ianuarie, că această firmă are licența de transport expirată, în cursul zilei de luni, 23 ianuarie, autocarele Servcom Adrian SRL erau pe traseu.   

Administratorul susține că licența va expira în iulie 2023

Contactat pentru un punct de vedere, Iulică Spânu, unul din asociații firmei, care e și administrator, a declarat pentru Replica: „Autocarul oprit nu va circula până ce nu va primi numerele și talonul. Polițiștii le-au luat. Așteptăm să vedem, începând cu ziua de miercuri, 25 ianuarie, ce proces verbal primim, ce amenzi. Polițiștii spun că nu am mai avea licențe. Licența nu a expirat. Ea e valabilă până la sfârșitul lunii iulie. Ei spun că nu mai sunt valabile, dar pe ele scrie clar că sunt valabile. Consiliul Județean a reînnoit licențe, iar despre ale noastre spun că și-ar fi pierdut valabilitatea. Dar și noi, la rândul nostru, avem angajați, avem abonați, nu se poate chiar așa, în mijlocul drumului să ne oprească, că nu suntem tâlhari. Deocamdată doar un autocar a fost oprit, dar asta nu înseamnă că nu pot opri și mâine, și poimâine. Din ce spune Consiliul Județean da, licențele ar fi expirate.” Reiese, din declarația administratorului Servcom Adrian SRL că e o utopie faptul că licența ar fi expirată.

Reprezentanții CJ sunt de altă părere

Dat fiind faptul că problema este una cât se poate de serioasă, reporterul Replica l-a contactat și pe Marian Cioacă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, pentru a lămuri situația. Astfel, acesta a declarat: „Societatea efectuează în momentul de față, din păcate, un transport clandestin. Consiliul Județean a făcut adresă către Autoritatea Rutieră Română și către Poliția Rutieră pentru că, în momentul de față, mai sunt câteva societăți care nu mai întrunesc condițiile pentru a efectua transport public de persoane în județul Constanța. Ei trebuiau să iasă de pe traseu practic pe 31 decembrie 2022 pentru că atunci au fost atribuite noile contracte de transport public de persoane pentru județul Constanța. Mai departe ține de autorități să ia măsurile care se impun. Deci cei de la Servcom Adrian SRL circulă ilegal. Pentru a face transport public, trebuie să îndeplinești două condiții: să circuli pe baza unui program de transport și pe baza unei licențe date de ARR. Evident că programul de transport a fost atribuit de Consiliul Județean ca urmare a delegării serviciului județean de transport de persoane, adică la data de 31 decembrie, iar legat de licența dată de ARR, că asta se prevalează, faptul că transportatorii au obținut o prelungire a licenței, emitentul ar fi trebuit să o retragă. De ce nu a retras-o nu e treaba noastră, dar, din momentul de față, din păcate, ei nu ar trebui să efectueze transport public de persoane în județul Constanța.”. Rămâne de văzut cum se vor încheia lucrurile mai ales pentru transportatorul care nu circulă în condiții de legalitate.  

Date despre Servcom Adrian SRL

Societatea este administrată de Spânu Iulian și Spânu Elena, fiecare deținând câte 50% din acțiuni. În anul 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3.738.792 RON, profit de -317.617 RON și datorii de 856.518 RON, în același an figurând cu 39 de angajați. Servcom Adrian SRL a fost înființată în 1992, are sediul în Medgidia și se ocupă cu transportul public de persoane.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Înainte sa plătiți cereți bilet altfel sa sesize dl șofer politia ca"nu nu platiti" și cu un mic video ....cu video cum sta lumea în picioare doar noi călători punem sa facem dreptate...nu așteptați ARR sau alte vrăjeli,avem drepturi dați la presa și la ziar prin video cu probe, Nu înțeleg unde sunt GPS.urile pe mașini conform contractului,cum sa încheiat contractul cu aceasta regula,unde sunt graficele în statii pe tablita metalica...repet doar noi navetiști putem pune "la repect" toate aceste clanuri care ne considera legume și nu călători.
1
1
Cind se dă licență ar trebui sa se țină cont de anumite criterii nu dupa șpagă care o da fiecare firma și nu-și respecta călătorii care plătesc niște abonamente
2
0
Verificați și pe cei de la trasevren cum circula fara sa dea bilete și cu microbuzele supraaglomerate chiar dacă au licență
5
0
Verificați și pe cei de la trasevren cum circula fara sa dea bilete și cu microbuzele supraaglomerate chiar dacă au licență
6
0
Consiliul județean este de vina , sunt emise licențe valabile pentru 2 operatori.Trebuia sa retragă o licență. Sunt buni de plata cei de la consiliul județean , iar politia a acționat la comanda și ei sunt buni de plata.
6
1
Domnul Iulică Spanu ar fii cazut sa iti achiți datoriile la cămătari, si fitu sa lase “ trasul pe nas” sa nu iti mai vanda televizoarele din casa si i-ati cotețele de masini si duceti-va acasa. Sunt depășite, soferii un comportament lasa-ma sa te las, bilete nu dau, comportamentul conducătorilor auto lasa de dorit!
8
5
Pt operator transport persoane.... Dacă ar fi 1 aprilie credeam ca e o gluma,cum sa comentezi minciuni,care lege a respectat trans tur,nu ați fost în stare sa afișați un grafic în statii conform licentei pana pe 31 decembrie, sâmbăta și duminica se merge la ora, microbuzul de la ora 19 respectiv 20 cu plecare din Cobadin să retras demult, "vezi camerele din centru",ați mărit prețul biletului cu 17 lei când motorina nu sa scumpit...Consiliul concurentei oare știe? Care sunt alea 20 de microbuze noi aveti numai euro 3, salarii au șoferii întreb pt un prieten?
6
5
Stimați cetățeni vă informez că sc trans tur nu efectuează curse cu liciente expirate nu vă mai luați dupa ce apare de la unu și altu cunosc societatea și niciodată nu a încălcat legea a respectat normele în vigoare societatea a investit 8 miliarde lei ptr înnoirea parcului auto achiziționând 20 microbuze noi ptr confortul călătorilor nu se compara cu alte societăți care are sicrie pe roți la Aurel butnariu care are masini inchiriate pe ruta murfatlar a avut licienta expirata și nu mai avea voie să opereze PENTRU el nu-i lege de ce consiliului județean îi tolerează
1
7
Nu va mirati ! Toti care fac Otopeni nu au licente de traseu si nici nu au avut! Evaziunea este in floare si ei circula linistiti!
4
7
Verificați si Metropolitan pe ruta Cta-Poarta Alba-Medgidia Nu respecta programul ,stam ore înșir in stație poate poate vine o mașina.Adevarat haos a-ți creat pe șosea de la 1 ianuarie,cu așa zisele licențe pe care le au ...
9
5
Bine ca circula metropolitan cu ele în regula 25 de ani a circulat fara probleme servcom... Consiliu pwli
5
4
Dar ,dacă ei circula clandestin,dau bilete dau abonamente,sunt în legalitate,atâta timp cât au licență. Dar ce facem cu cei de la Metropolitan, care sunt de o luna pe Medgidia, pe oraș,și circula fără nici un stres,fără bilele fără nimic. Cum este posibil asa ceva?? Cu mașini de la rabla!!! Ce erau cele de la Servcom, dar astea sunt sub orice critică. Nu mai exista legi,reguli pt cei care administrează Firma Metropolitan?? Sa deții niște licențe, dar sa nu ai mașini și circuli fără nicu un stres,bilete deloc.....în ce tara trăim?? Cine are atâta putere de îl susține pe acest personaj,numit administrator, unde se duc acești bani,pe care îi încasează în mod fraudulos, pe traseele pe care a dobândit licențe, numai el știe cum??? Cum se numește ceea ce face acest specimen de om?? Trăim într-o tara condusa de hoți,mincinoși și unde șpagă are cea mai mare putere.
11
8
Să fie verificați și cei care au licență dacă respecta programul că stă lumea cu orele în statii
11
7
Domnilor Sc Adrian Servcom si SimpaTrans efectuează transport persoane clandestin au licențele expirate,motorina care alimentează autocarele e motorina de furat nu vreo factura nu nimic, organele de control ar trebuie sa isi faca treaba sa controleze toate autocarele HHE, toata autocarele au licențele expirate, eliberează abonamente fara niciun drept legal, oamenii buni nu mai cumpărați abonamente ca veți ramane cu ele si cu banii dati degeaba !
12
4
Heloo.....Replica online, numele administratorului este Iulian Spânu,nu Iulică
4
5
iau executat șeful tătarilor ??? dacă da autoritățile statului sa verificați aceasta problema numai de așa ceva este buna acest individ ???
10
8
Sifoane, cheii facute, toate facute de concurenta. Nu spun cine, ca se supara cap de oaie.
13
11
concurenta! nu au mai sarit la cap?
6
4
SC.TRANS TUR care efectuează traseul Cobadin-Constanta este în aceasi situație. Pe 31 decembrie le-a expirat licența,ce face A.R.R care au biroul în incinta gării,le trebuie ochelari?
18
1
Vedeți firmele care fac transport catre Otopeni. Mai exact Direct Aeroport. Fără licențe fără ITP fără asigurări. Bani încasați 80% la n***u. Cât despre soferi,fără documente legale.
19
2
Nici simpa nu mai are licență o ard și ei cum pot cat mai pot
21
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166