REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
22.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

O firmă deținută de un condamnat în dosarul Retrocedărilor cere falimentul fraților Erbașu

O firmă deținută de un condamnat în dosarul Retrocedărilor cere falimentul fraților Erbașu

Replica API 12 iulie 2022 | 21:41 5267

Probleme pentru frații Erbașu, după ce o firmă abonată la banii publici a cerut falimentul uneia dintre firmele deținute de cei doi afacerişti. Flash Lighting Services SA, deținută, printre alții, de Bogdan Gabriel Sandu, trimis în judecată în anul 2008, alături de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, și alții, în dosarul Retrocedărilor, este cea care a pus tunurile pe frații Erbașu. Societatea a cerut intrarea în insolvență a SC Erbașu Edil Construct, după cea din urmă nu și-a achitat, către aceasta, datoriile.

Flash Lighting Services SA a cerut, pe 6 iulie, deschiderea procedurii insolvenței societății Erbașu Edil Construct, în contul unor datorii. Magistrații din București vor analiza cererea abia în octombrie, după vacanța judecătorească.

Erbașu Edil Construct este deținută de Marius Alexandru Erbașu cu 5 % și Cristian Romeo Erbașu, cu 71 % din acțiuni. Mai sunt implicați în societate Rosetel Prodănescu, cu 21 % și Ileana Petrescu, cu 2 %, dar și Sergiu Antoniu, cu 1%. Anul trecut, societatea a avut cifra de afaceri de peste 54 milioane de lei, profit de 1,35 milioane și datorii de aproape 30 de milioane de lei.

Cristian Romeo Erbașu

Flash Lighting Services SA, cifra de afaceri de 100 de milioane de lei

Cât despre SC Flash Lighting Services SA, aceasta a avut anul trecut cifra de afaceri de aproape 100 de milioane de lei, profit de peste 9 milioane de lei și datorii de peste 42 de milioane. Așa cum am spus și mai spus, printre acționari se numără și Bogdan Gabriel Sandu, ost trimis în judecată în anul 2008, alături de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, de fostul președinte al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, dar și de mai mulți membri ai Comisiei de Aplicare a Legii 10, pentru modul în care a achiziționat, în numele unei societăţi, drepturile litigioase aferente a peste 5 hectare de teren în Parcul Tăbăcărie

Bogdan Gabriel Sandu, cesionar cumpărător de drepturi litigioase: 4 ani închisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Precizăm faptul că Flash Lighting Services SA este deținută majoritar de fondul de investiții China CEE Investment Cooperation Fund și este condusă în sistem dual: printr-un consiliu director (executiv) și un consiliu de supraveghere. Din consiliul director (executiv) fac parte 3 persoane, respectiv, CEO - Dan Vătăjelu, COO - Tudor Totu, CFO- Mihai Pavel. Consiliu de supraveghere este format din Tomasz Plociennik, Senior Associate în echipa CEE Equity Partners, care este președintele consiliului de supraveghere, alături de Radu Zară și Dorin Savu.

Bogdan Gabriel Sandu este acționar cu doar 23,65% în Flash Lighting Services SA. Acesta nu este implicat în vreun fel în conducerea executivă sau în procesul decizional. Totodată, Flash Lighting Services SA nu a avut nicio implicare în dosarul retrocedărilor, iar acest dosar nu are vreo legătură cu iluminatul sau cu compania noastră.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca cineva are minima curiozitate sa verifice pe portalul ANAF va constata cu usurinta ca este vorba de o sicana folosita de firme mici pentru a forta plata unei facturi sau prestatii care are probleme de confirmare. Firmele din grupul Erbasu au cifre de afaceri de sute de milioane de lei si profituri nete de zeci de milioane de lei, este stupid sa ceara insolventa unei astfel de societati comerciale o firma de 100 de ori mai mica. Imbecilitate legislativa romaneasca, oricine detine o creanta de peste 40.000 ron poate ce insolventa oricui, chiar daca exista probleme de confirmare.
0
0
N-au invatat nimic din executia parintelui lor, ei continua cu tepele
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513