REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
20.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

O firmă din Băicoi bagă mâna și în visteria Uzinei Midia de la Năvodari

O firmă din Băicoi bagă mâna și în visteria Uzinei Midia de la Năvodari

Mirela PASCAL 26 iulie 2024 | 00:00 214

Încă din toamna anului trecut, Midia Green Energy SA, fosta Societate Comercială Uzina Termoelectrica Midia SA, anunța că este în căutarea unui teren pe care dorește să înființeze o centrală fotoelectrică. Se dorea închirierea, pe o perioadă de 30 de ani sau cumpărarea unui teren, pentru aproximativ 6,2 milioane de lei. N-au găsit teren în Constanța și au ajuns în Prahova, în comuna Gornet, ulterior fiind lansată licitația pentru execuția lucrărilor de construire a centralei, valoarea contractului fiind de peste 10 milioane de lei, fără TVA. Cine credeți că a câștigat procedura? O firmă din Boicoi... cu vânzări  de peste 151 de milioane de lei și cu profit de aproape 10 milioane de lei.

O firma din Baicoi baga mana si in visteria Uzinei Midia de la NavodariMidia Green Energy SA

Midia Green Energy SA anunța în toamna anului trecut că este în căutarea unui teren pentru construirea unei centrale fotoelectrice. În acest sens a fost lansată și o procedură de licitație are prevedea închirierea pe o perioadă de 30 de ani sau cumpărarea imobilului, suma pusă la bătaie fiind de aproximativ 6,3 milioane de euro. Terenul trebuia să îndeplinească anumite cerințe, după cum urmează: să aibă Aviz Tehnic de Racordare și să fie localizat în partea de sud a României și trebuie să se afle în proprietatea ofertantului și să nu existe litigii cu privire la imobil, iar în cazul în care terenul este închiriat, trebuie să existe acordul proprietarului ca să se poată subînchiria.

O firma din Baicoi baga mana si in visteria Uzinei Midia de la Navodariterenul identificat

Terenul a fost identificat și achiziționat pe 28 februarie a.c., are o suprafață de 40.854 de metri pătrați și se află în zona comunei Gornet, tarla 36, parcela A, județul Prahova. 

O firma din Baicoi baga mana si in visteria Uzinei Midia de la Navodari

Ulterior, pe 4 aprilie a.c., Midia Green Energy SA a lansat și licitația pentru ,,Realizarea unei centrale fotoelectrice de 3,7 MWp, în comuna Gornet, județul Prahova (furnizare de echipamente de producere energie electrică fotovoltaică, inclusiv montaj mecanic și punerea în funcție). Valoarea totală estimată a contractului pus la bătaie este de 10.540.000 de lei, fără TVA.

Cine e fericitul câștigător al celor 10 milioane de lei puse la bătaie de compania de stat

Firma care își va îngroșa venitul este General ME.EL Electric SRL, din Băicoi, Prahova, care a avut anul trecut vânzări de peste 151 de milioane de lei și profit de aproape 10 milioane.

O firma din Baicoi baga mana si in visteria Uzinei Midia de la Navodari

Societatea este controlată de Stoicescu Valeriu, cu 57 % din acțiuni, Dumitru Antonescu, cu 28 % și Diaconu Aurel Raul, cu 15 %.

Compania General Me.el Electric S.R.L. a încheiat sute de contracte de achiziții publice cu statul având o valoare totală de  111. 845.349.22 lei, adică peste 73 % din cifra de afaceri

O firma din Baicoi baga mana si in visteria Uzinei Midia de la Navodari

Ce prevede proiectul grandios al companiei de stat

Centrala electrică fotovoltaica va avea o putere instalată de 3,7 MWp c.c., și va fi montată pe un sistem cu o tehnologie fixă la sol. Centrala fotovoltaică va avea următoarele caracteristici: putere nominală instalată de 3,7 MWp c.c., putere generată de 3,15 MW c.a., iar terenul alocat este de 40.854 mp. Realizarea instalației prin utilizarea panourilor fotovoltaice monocristaline de 660 W, montate pe structura fixă, fixate pe sol prin batere. Soluția de realizarea a investiției constă în furnizarea și montarea a 5.616 bucăți panouri fotovoltaice de 660 W/panou, puterea totală a panourilor fotovoltaice noi montate va însuma 3,7 MW. Se vor furniza și instala 37 invertoare de 100 kW/invertor  pentru transformarea energiei electrice de curent continu în energie de curent alterativ. De asemenea, vor fi furnizate și instalate 3 posturi de transformare PT prefabricat de 1250 kVA; se vor monta panouri fixe, pe structura metalică; instalații de legare la pământ si paratrăsnet.

O firma din Baicoi baga mana si in visteria Uzinei Midia de la Navodari

La instalația de legare la pământ se vor racorda toate părțile metalice ale echipamentelor, inclusiv a construcțiilor. Priza de pământ va fi comună cu instalația de paratrăsnet. Lucrările și serviciile precum îngrădirea perimetrului, montarea sistemului de supraveghere video și efectuarea lucrările prevăzute în ATR vor fi efectuate de achizitor. Pentru realizarea circuitelor electrice subterane ( 0,4 – 20 kV ) se vor respecta normele de execuție în vigoare.

Uzina Termoelectrica Midia SA și-a schimbat denumirea

Uzina Termoelectrica Midia S.A., cea mai mică companie din subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, înființată înainte de 1989 cu un singur scop, furnizarea de abur pentru rafinăria Petromidia, și-a schimbat denumirea, în 6 decembrie 2022, în Midia Green Energy SA. Cu această ocazie, fosta Uzină Termoelectrica Midia S.A și-a relocat și sediul principal din B-dul Năvodari nr. 9A în B-dul Năvodari nr. 9B, intrând, astfel, într-un proces de restructurare personal și activitate principală.

Compania are ca acționar majoritar Statul Român, cu 57 % din acțiuni, și KMG International NV, cu sediul în Olanda, deținând 43 % din acțiuni. Începând cu data de 17.11.2021 s-a realizat transferul de afacere între Uzina Termoelectrica Midia S.A și Rompetrol Energy S.A. prin care toată activitatea principala a UTMIDIA a fost transferată către Rompetrol Energy împreună cu active, locație, capacități de producție si angajați conform contractului de transfer de activitate semnat între părți pe 29.04.2021.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436