REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 20 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6827
20.4° Constanța Marți, 20 August 2024 Anul XX Nr. 6827
 

O firmă din Craiova a fiicei lui Adrian Ilie construiește alături de turci un parc eolian de 800 de milioane de euro

O firmă din Craiova a fiicei lui Adrian Ilie construiește alături de turci un parc eolian de 800 de milioane de euro

Virgil STOIAN 20 august 2024 | 00:00 267

Fiica fostului mare fotbalist Adrian Ilie s-a asociat cu un uriaș conglomerat turc pentru construirea unui parc eolian în județul Tulcea, la Dăeni. Valoarea investiției este atât de mare, încât a fost nevoie de aprobarea Consiliului Concurenței. Este vorba despre 800 de milioane de euro, o sumă care se va derula printr-o firmă din Craiova a fiicei marelui Adrian Ilie.

O firma din Craiova a fiicei lui Adrian Ilie construieste alaturi de turci un parc eolian de 800 de milioane de euroMilana Ilie


Milana Mariana Ilie, fiica de 23 de ani a fostului mare fost fotbalist Adrian Ilie, s-a asociat cu turcii de la Sanko Holding pentru construirea unui parc eolian de 800 de milioane de euro în județul Tulcea, la Dăeni. Valoarea totală a investiției este de 800 de milioane de euro, bani care vor fi aduși de Actto Renewables BV, filiala din Olanda a Sanko Enerji, divizia energetică a grupului turc Sanko Holding, cu o vechime de peste 100 de ani.
Parcul eolian va avea o putere instalată de 403,2 MW, cu amplasament în extravilanul comunei Dăeni, din județul Tulcea, unde se vor ridica 86 de turbine eoliene, cu înălțimea de 250 metri, plus trei substații electrice de transformare, conform datelor prezentate de Profit. Parcul care ar trebui să fie gata în 2028 ar urma să fie unul dintre cele mai mari din România.

Cine sunt asociații firmei din Craiova care ridică un parc eolian în Tulcea cu bani din Turcia

”Investiția străină directă avută în vedere constă în dezvoltarea unui parc eolian de către Oxigen Delta SRL prin intermediul împrumuturilor acordate de investitorul Actto Renewables BV”, se arată în documentul emis de Consiliul Concurenței pe 5 aprilie 2024 pentru aprobarea investiției.
Conform aceluiași document, ”în acest moment, investitorul este activ pe piața energetică din România doar pentru dezvoltarea unui proiect eolian, iar companiile din grupul Sanko operează în Olanda și Turcia”.
Consiliul Concurenței mai arată că ”parcul eolian se află într-un stadiu incipient de avizare și așa cum reiese din informațiile transmise de investitori, iar pentru acoperirea costurilor inițiale dezvoltării proiectului eolian au fost acordate mai multe împrumuturi de către fostul asociat, Turgut Konukoglu, cât și de actualul investitor”.
Firma prin care se va construi parcul eolian de 800 de milioane de euro din Tulcea a fost înființată în 2023, are ca domeniu de activitate producția de energie electrică și funcționează în capătul celălalt al țării, în Craiova. Oxigen Delta SRL este deținută de Milana Maria Ilie (35%), Lăcrămioara Camelia Pavel (30%), Andreea Sorina Drăgulin (5%) și Actto Renewables BV (30%).
Firma a raportat pentru primul an de activitate afaceri zero și pierderi de 352.034 lei, fără niciun angajat, dar și datorii de 7.631.908 lei.

O firma din Craiova a fiicei lui Adrian Ilie construieste alaturi de turci un parc eolian de 800 de milioane de euroFamilia Ilie

Milana face afaceri și cu tatăl ei, Adrian Ilie

Milana-Maria Ilie a absolvit anul trecut Științe Politice la Universitatea de economie și drept ESADE (Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses) din Barcelona, la care a învățat între 2019 și 2023, conform CV-ului său.
Fiica lui Adrian Ilie a făcut și cursuri de antrenorat la Barcelona și antrenează echipele de fotbal și baschet feminin ale liceului American International School of Bucharest, pe care l-a absolvit în 2019. În plus, lucrează ca stagiar la Centrul Franco-Român de Cooperare Economică și Culturală.
Fiica lui Adrian Ilie este implicată și în alte business-uri. Ea deține 50% din părțile sociale și calitatea de administrator la firma de instalații electrice Smart Energo Instal din Ploiești, cu profit net de 1,3 milioane lei și venituri totale de peste 1,56 milioane lei anul trecut.

O firma din Craiova a fiicei lui Adrian Ilie construieste alaturi de turci un parc eolian de 800 de milioane de euro
De asemenea, este asociat și administrator la complexul de vile Milana M. Residence din Poiana Brașov, deținând 50% din capital, restul fiind în posesia mamei sale Daniela. Milana Ilie mai este asociat unic la firma de publicitate Contractmil SRL, la care administrator este tatăl său.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212