REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

O firmă din Dolj se plânge de mizeria oborului din Mangalia!

O firmă din Dolj se plânge de mizeria oborului din Mangalia!

Ana Maria LIPAN 6 aprilie 2023 | 00:00 5208

Cerealcom Dolj SRL, unul dintre greii din industria agricolă, a dat în judecată Municipiul Mangalia, prin primar. Între societate și autorități existau deja tensiuni, încă din anul 2017, când Consiliul Local a votat instituirea taxei de paragină pentru terenul dețin de aceasta pe strada M.I. Dobrogeanu, în zona industrială. Operatorul economic a argumentat în instanță faptul că degradarea suprafeței de 39.841 mp. a fost cauzată de activitatea sutelor de comercianți, care timp de ani de zile și-au scos produsele la vânzare în cadrul târgului ce era organizat în fiecare zi de duminica, în vecinătatea proprietății acestora. Mai mult decât atât, în trecut, autoritățile au aplicat mai multe amenzi pentru lipsa de igienă a zonei, cu toate că gunoaiele erau produse de participanții la acel târg. Cerealcom Dolj a solicitat obligarea municipalității la salubrizarea terenului suprataxat. Judecătoria Mangalia le-a respins cererea, urmând să se judece apelul, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța.

O firma din Dolj se plange de mizeria oborului din Mangalia!
Societatea Cerealcom Dolj SRL, unul dintre cei mai mari producători din domeniul agriculturii, se judecă cu primarul Municipiului Mangalia, Cristian Radu. Sursa tensiunilor este reprezentată de terenul, cu o suprafață de 39.841 mp, pe care aceștia îl dețin pe strada M.I. Dobrogeanu, în zona industrială a orașului. În vecinătatea acestuia, a fost organizat săptămânal, până în anul 2019, un obor, unde sute de comercianți veneau pentru a-și pune la vânzare produsele, care variau de la fructe și legume, până la animale vii și materiale de construcție. Potrivit argumentelor aduse de firmă în instanță, societatea a fost amendată în trecut pentru lipsa de salubritate a zonei, deși, așa cum susțin aceștia, gunoaiele proveneau de la participanții oborului.

O firma din Dolj se plange de mizeria oborului din Mangalia!
Cerealcom Dolj menționează că, în 2013 ADPP Mangalia a solicitat cedarea cu titlu gratuit folosința terenului către autoritatea publică locală. Răspunsul acestora a fost unul pozitiv, cerând însă doar ca noul deținător să suporte contravaloarea impozitului local. Nu s-a ajuns la un acord însă, iar oborul a funcționat, timp de ani de zile, în mod ilegal, fără a fi amenajat corespunzător și a îndeplini normele de igienă.  

Teren suprataxat pentru neîngrijire

Din anul 2019 târgul de final de săptămână și-a schimbat locația, mutându-se în parcarea din Portul Turistic Mangalia, dar lăsând în urmă mizeria produsă. În anul 2017, Consiliul Local Mangalia a decis și includerea terenului pe lista proprietăților neîngrijite, în paragină, pentru care au fost majorate impozitele. Cerealcom Dolj SRL a chemat în judecată Municipiul Mangalia, prin primar, solicitând obligarea acestuia la salubrizarea terenului. Judecătoria Mangalia le-a respins cererea, urmând să se judece apelul, înregistrat pe 3 aprilie a.c., pe rolul Tribunalului Constanța.

Date despre firmă

Cerealcom Dolj SRL, este una dintre cele mai mari producătoare de cereale din România, înregistrând în anul fiscal 2021 o cifră de afaceri de 1.251.447.956 de lei, profit de 20.648.070 de lei și datorii de 768.150.475 de lei. Firma este deținută de antreprenorul român Mihai Anghel și are în administrație circa 25.000 de hectare de teren agricol, tranzacționând aproximativ 1 milion de tone de cereale pe an, atât din producția proprie, cât şi de la alţi fermieri.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti proprietar de teren? Atunci te îngrijesti de el si-l salubrizezi. Ingradeste-l. Merita taxati 1000%
2
3
Oborul era plin de poliție locală, ba chiar și un polițist de la națională vindea mici acolo. Pe lângă aceasta erau și alte controale, jandarmerie, D.S.P. e.t.c. Să înțelegem că se aruncau gunoaiele de față cu aceștia ?
3
4
gunoaiele provin de la carutasii ttiganimdin zona,care aduc gunoaie.Nu mai exista obor demult!puneti ba camere pe stilpi si o sa.i vedeti cum arunca acolo gunoaiele.aia din gorj sa plece acasa,avem destui ttigani si aici!
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016