REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 18 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6856
17.4° Constanța Miercuri, 18 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6856
 

O firmă din Portul Constanța va prelua cerealele de pe nava atacată de ruși în apele României

O firmă din Portul Constanța va prelua cerealele de pe nava atacată de ruși în apele României

Andreea POPA 18 septembrie 2024 | 00:00 416

Grupul TTS va prelua cele peste 26.000 de tone de cereale ucrainene de pe nava atacată de ruși în apele teritoriale ale României. Nava civilă transporta cereale din Ucraina către Egipt când a fost atacată de bombardiere ale Rusiei dictatorului Putin, care știau exact că se aflau în interiorul granițelor României. 

O firma din Portul Constanta va prelua cerealele de pe nava atacata de rusi in apele Romaniei

Grupul românesc TTS, cel mai mare transportator fluvial din România și proprietarul recent și al operatorului portuar Decirom, a anunțat că va prelua cerealele de pe nava atacată de ruși, pe care le curăța și usca, înainte de a le transborda pe nava care le va duce până la urmă în Egipt. 

„Grupul TTS va opera cele 26.550 tone cereale ucrainene achiziționate de statul egiptean prin General Authority For Supply Commodities (GASC) aflate pe nava avariată de o rachetă în noaptea de 11 spre 12 septembrie în Zona Economică Exclusivă a României din Marea Neagră în timp ce se afla în marș de la Cernomorsk (Ucraina) către Egipt, navă care a fost redirecționată și a sosit în Portul Constanța”, a transmis marți compania, într-un raport transmis Bursei de Valori București.

O firma din Portul Constanta va prelua cerealele de pe nava atacata de rusi in apele Romaniei

Potrivit acestuia, „TTS Operator și Canopus Star vor lucra împreună pentru recuperarea cerealelor din hambarul nr 3 avariat de explozie. După segregarea de către TTS Operator a volumului de marfă neafectată, Canopus Star urmează să realizeze curățarea și uscarea cerealelor afectate din cala avariată.

Cerealele din celelalte 4 hambare ale navei împreună cu cele recuperate din hambarul nr. 3 urmează a fi operate în transbord de către TTS Operator după desemnarea navei care va prelua marfa din nava avariată”.

Rușii lui Putin, barbarii vremurilor noastre

Reamintim că nava civilă cu cereale, la bordul căreia se afla un echipaj de 22 de persoane, a fost atacată de ruși la doar 55 de kilometri distanță de Sfântu Gheorghe, în zona economică exclusivă a României. 

O firma din Portul Constanta va prelua cerealele de pe nava atacata de rusi in apele RomanieiBarbarii ruși nu au ținut însă niciodată cont de granițele altor state, iar prin atacarea unei nave civile care transporta cereale pentru Egipt au provocat extrem de agresiv România, conștienți și de faptul că suntem complet lipsiți de apărare pe Marea Neagră. 

Cerealele vor ajunge, în cele din urmă, în Egipt, iar primul pas în acest sens l-a făcut TTS, fostul Navrom, compania deținută de omul de afaceri român Alexandru Mircea Mihăilescu. TTS a cumpărat în mai 2023 operatorul Decirom și a devenit astfel parte și din infrastructura strategică a Portului Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166